UgensErhverv.dk

Christiansfeld forskønnet for 45,6 mio.

Den historiske bymidte er blevet smukt renoveret i forbindelse med et større bybevaringsprojekt.

16-08-2006

Brødremenigheden og Realdania indgik i 2003 en partnerskabsaftale med henblik på det omfattende bybevaringsprojekt, hvor første fase nu er afsluttet. Resultatet er to gennemrenoverede historiske huse og en nyindretning af det centralt beliggende torv, Prætoriustorvet.

Renoveringen af det gamle hotel fra 1773 har været den største post med en pris på 26,7 millioner kroner, mens der er gået 13,3 millioner kroner til renovering og istandsættelse det gamle handelshus, Spielwerg.

Bygherre på begge opgaver har været byens Brødremenighed. Kuben Byfornyelse Danmark A/S har været bygherrerådgiver, mens Arkitekt MAA Jørgen Toft Jessens Tegnestue har stået for totalrådgivningen.

For 5,6 millioner er også Prætoriustorvet, der ligger ved hotellet, nyindrettet med både ophold og parkering. Her har Schönherr Landskab stået for totalrådgivningen.

Finansieringen af byfornyelsen er realiseret via støtte på syv millioner kroner fra Augustinus Fonden, mens Realdania har ydet støtte på 32,2 millioner.

Realdania støtter også anden etape med 17 millioner, mens Kulturarvsstyrelsen lægger en millioner kroner i kassen. Anden etape er allerede i gang, mens tredje etape er under forberedelse.

- los

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Hvordan kommer man i gang med den bæredygtige omstilling som virksomhed i byggebranchen? Det og mange andre spørgsmål gav bæredygtighedschef i Lemvigh-Müller, Pernille Kiær svar på i seneste udgave af BygTek Live. Se eller gense det her

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

120 medarbejdere mister jobbet ved konkursen, der kommer efter længere tids skriverier i pressen om udeblevne udbetalinger, og flere underleverandører står nu til at få en lang næse

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Men som helhed er dansk økonomi bomstærk, og statskassen er fyldt op over alle kanter