UgensErhverv.dk

Dobbelt distribution

Samtidigt byggeri af to distributionscentre effektiviserer uddeling af ugeavis

28-04-2004

Samtidigt byggeri af to distributionscentre effektiviserer uddeling af ugeavis.

Af Niels Nielsen, arkitekt maa

To nye distributionscentre – ét i Jylland og ét på Sjælland – skal rationalisere uddelingen af Søndagsavisen. Den gratis ugeavis, der hver weekend dumper ind af brevsprækken hos 1,5 mio. danske husstande, leveres til døren af avisens eget distributionsselskab, Forbruger-Kontakt.

Distributionscentrene består hver af et produktions- og lagerafsnit samt en administrationsdel. De to funktioner er fordelt på to selvstændige bygningsenheder, der forbindes af en mellembygning i glas med udgang til et gårdhavemiljø.

Lavt prisniveau
Om byggeriet af Forbruger-Kontakts to nye distributionscentre siger virksomhedens direktør Benny Lundgaard i en fondsbørsmeddelelse fra efteråret 2003:

- På baggrund af flere års priskrige er det nuværende generelle prisniveau for distribution af tryksager meget lavt og bør derfor justeres.

Forbruger-Kontakt er i færd med at etablere grundlaget for meget omfattende rationaliseringer i driften gennem opførelsen af to store, nye logistikcentre i henholdsvis Tilst ved Århus og i Tåstrup ved København. Effekten af disse rationaliseringer forventes at kunne spores allerede i 2004.’

Koksgrå
Bygningerne er opført af sandwichelementer med en koksgrå betonoverflade. På administrationsbygningen suppleres den mørkegrå beton af en lysere grå betonoverflade som brystning under de horisontale vinduesbånd. I hver gavl afsluttes bygningen med et stort glasparti med indblik til brandtrappen.

Mellembygningens facader er helt i glas, mens produktionsbygningen får dagslys ind fra siden gennem store vindueshuller.

Produktionsbygningens facade karakteriseres ligesom nabobygningerne af de repeterende portåbninger, hvor lastbilerne let kan bakke ind og sende aviserne ud i landet.

Brochurer

Det er nu du skal pege på årets bedste byggeri

Det er nu du skal pege på årets bedste byggeri

Kender du et byggeri, som er bedre end alle de andre? Så kan du være med til at sørge for, at prisen for Årets Byggeri 2019 havner det rigtige sted.

Erhvervsministeren vil lade hammeren falde mod erhvervslivets syndere

Erhvervsministeren vil lade hammeren falde mod erhvervslivets syndere

Når SMV’erne har det godt, har også landdistrikter det godt. Erhvervspolitik målrettet de små og mellemstore virksomheder er også landdistriktspolitik

Klimamål skal tilpasses ejendomsbranchens virkelighed

Klimamål skal tilpasses ejendomsbranchens virkelighed

EjendomDanmarks administrerende direktør, Jannick Nytoft, roser det nye klimaudspil fra Dansk Industri, men samtidig peger han på, at der er plads til forbedringer.

3F: Udenlandske virksomheder finder på alle mulige svinkeærinder

3F: Udenlandske virksomheder finder på alle mulige svinkeærinder

For 3F’s byggegruppe er det ikke uvelkomment, at den nye beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, er socialdemokrat.