UgensErhverv.dk

Dobbelt distribution

Samtidigt byggeri af to distributionscentre effektiviserer uddeling af ugeavis

28-04-2004

Samtidigt byggeri af to distributionscentre effektiviserer uddeling af ugeavis.

Af Niels Nielsen, arkitekt maa

To nye distributionscentre – ét i Jylland og ét på Sjælland – skal rationalisere uddelingen af Søndagsavisen. Den gratis ugeavis, der hver weekend dumper ind af brevsprækken hos 1,5 mio. danske husstande, leveres til døren af avisens eget distributionsselskab, Forbruger-Kontakt.

Distributionscentrene består hver af et produktions- og lagerafsnit samt en administrationsdel. De to funktioner er fordelt på to selvstændige bygningsenheder, der forbindes af en mellembygning i glas med udgang til et gårdhavemiljø.

Lavt prisniveau
Om byggeriet af Forbruger-Kontakts to nye distributionscentre siger virksomhedens direktør Benny Lundgaard i en fondsbørsmeddelelse fra efteråret 2003:

- På baggrund af flere års priskrige er det nuværende generelle prisniveau for distribution af tryksager meget lavt og bør derfor justeres.

Forbruger-Kontakt er i færd med at etablere grundlaget for meget omfattende rationaliseringer i driften gennem opførelsen af to store, nye logistikcentre i henholdsvis Tilst ved Århus og i Tåstrup ved København. Effekten af disse rationaliseringer forventes at kunne spores allerede i 2004.’

Koksgrå
Bygningerne er opført af sandwichelementer med en koksgrå betonoverflade. På administrationsbygningen suppleres den mørkegrå beton af en lysere grå betonoverflade som brystning under de horisontale vinduesbånd. I hver gavl afsluttes bygningen med et stort glasparti med indblik til brandtrappen.

Mellembygningens facader er helt i glas, mens produktionsbygningen får dagslys ind fra siden gennem store vindueshuller.

Produktionsbygningens facade karakteriseres ligesom nabobygningerne af de repeterende portåbninger, hvor lastbilerne let kan bakke ind og sende aviserne ud i landet.

Brochurer

Bureaukrati forhindrer klimatilpasning

Bureaukrati forhindrer klimatilpasning

Det skal gøres ’lettere og billigere’ at håndtere de stigende vandmængder. Flere projekter skal over jorden i stedet for at være gravet ned

Voldsom udvidelse af lovlig overvågning på gader og stræder

Voldsom udvidelse af lovlig overvågning på gader og stræder

'Big Brother' samfundet er ikke langt væk I et svar til Folketingets Retsudvalg afslører justitsminister Nick Hækkerup, at regeringens planer om øget overvågning vil få vidtrækkende følger for befolkningen.

Dinesen introducerer nyt lamelopbygget gulv i 3-lags massiv eg

Dinesen introducerer nyt lamelopbygget gulv i 3-lags massiv eg

SPONSORERET INDHOLD: Dette forår er Dinesen stolt over at tilføje endnu et lag til firmaets højkvalitets trægulve. Et produkt i smuk symbiose med Dinesens vision: Dinesen Layers Eg

Det tager 13 år: Øresundsbroen skal males

Det tager 13 år: Øresundsbroen skal males

Den danske malerleverandør AcryMatic Coating skal levere den miljøvenlige maling, der skal dække Øresundsbroens 300.000 m2