UgensErhverv.dk

SMV’ere på global jobjagt

Manglen på arbejdskraft tvinger mange små virksomheder ud på det globale arbejdsmarked.

29-06-2006

For mange små og mellemstore virksomheder er globaliseringen blevet en del af hverdagen. Ifølge en undersøgelse fra Håndværksrådet søger overraskende mange af dem selv at ansætte udenlandsk arbejdskraft.

Baggrunden er, at hele 75 procent af SMV’erne har forsøgt at hyre danske medarbejdere inden for de sidste 6 måneder, men ofte forgæves. Derfor prøver flere af dem i stedet at hyre udenlandsk arbejdskraft.

Hver tredje af virksomhederne, der melder om ledige jobs, har forsøgt at finde arbejdskraften i udlandet. 9 procent har rent faktisk allerede selv hentet arbejdskraft til landet og 14 procent af SMV’erne regner med at hente flere udenlandske arbejdere til landet indenfor de næste 6 måneder.

- Omfanget kommer sandt at sige en kende bag på mig. Vi har altid vidst, at vores medlemmer ser ud over landets grænser, men at en fjerdedel af SMV´erne træffer beslutninger på baggrund af et internationalt arbejdsmarked er mere, end vi havde regnet med, siger Jakob Brandt fra Håndværksrådet.

Flere investeringer
Manglen på arbejdskraft har også givet en markant øgning i investeringerne, viser undersøgelsen. 18 procent af SMV’erne har investeret i at automatisere arbejdsgangene, og yderligere 18 procent venter at gøre det samme i det kommende halvår.

- Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Manglen på arbejdskraft kan være med til at tvinge virksomhederne til at foretage investeringer, der på langt sigt kan styrke dansk økonomi og være med til at fastholde arbejdspladser i Danmark, siger Jakob Brandt og pointerer, at investeringerne skaber arbejdspladser, der kræver højere kvalifikationer og dermed også skaber mere værdi for landet.

- Jo mere virksomhederne er i stand til at erstatte arbejdskraft med maskiner, jo større sandsynlighed er der også for, at den netop indgåede velfærdsreform er tilstrækkelig til at løse fremtidens mangel på arbejdskraft, slutter Jakob Brandt.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

 • Plastmo

  Plastmo

  Vejledning i valg af tag

 • Global Tools

  Global Tools

  online leverandør af værktøj i høj kvalitet til billige priser

 • Phønix Tag Materialer

  Phønix Tag Materialer

  Tagpapinspiration

 • Dorch & Danola

  Dorch & Danola

  Værktøjsmekka for håndværkere. Mærkevarer til gode priser.

 • VinduesIndustrien

  VinduesIndustrien

  Quickguide – Vinduer – VinduesIndustriens oversigt over love og regler

 • VinduesIndustrien

  VinduesIndustrien

  VinduesIndustrien – Dansk brancheforening og ejer af kvalitetsstandarden DVV

 • BOXIT

  BOXIT

  Få Xtra tid, når du flytter. Flyttebox / Flyttecontainer

 • Munters

  Munters

  Energieffektive luftbehandlings-løsninger. Ideelt og kontrolleret klima

 • BG Byggros

  BG Byggros

  Calsitherm indeklimaplade, der isolerer og fugtregulerer boligen

 • ALPHA Containers

  ALPHA Containers

  Alt i container, køb, leje, brugt, isoleret etc

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Nye krav til byggeriet lurer i horisonten, når klimakravene skal revideres i 2025. Alt tyder på, at byggepladsen bliver omfattet af beregningerne af CO2 belastningen

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

Ved siden af Idrætscenter Vendsyssel og Vrå Skole skal der opføres en svømmehal med 25 meter bassin med otte baner, morskabsbassin med vandrutchebane samt wellnessafdeling. Projektet har en kontraktsum på ca. 120 millioner kroner

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Kvaliteten er vigtigst, og renoveringsprojekterne kommer til at stå i kø. Det er blandt konklusionerne i en stor spørgeundersøgelse, hvor Flügger har spurgt skandinaviske kunder om forventningerne til fremtiden og ønsker til malerprodukter generelt

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

SPONSORERET INDHOLD: Med lanceringen af verdens første indbyggede, certificerede knæpuder viser Snickers Workwear sit engagement i det, virksomheden kalder 'Inventing workwear'