UgensErhverv.dk
Taktløse tyndpudsfacader

Taktløse tyndpudsfacader

Øget anvendelse af tyndpuds giver friere facadeudtryk i Københavns nye havnebydele.

27-06-2006

Øget anvendelse af tyndpuds giver friere facadeudtryk i Københavns nye havnebydele

Af Niels Nielsen

Facaderne på mange af tidens nybyggerier er præget af skæve rytmer og skiftende vinduestakter. Den monotone gentagelse af helt ens vindueselementer bliver nemlig stadig oftere fravalgt til fordel for et ekspressivt og varieret facadeudtryk.

En af årsagerne til de friere facadeudformninger er den stadig mere udbredte brug af facadeløsninger med tyndpuds direkte på isoleringen.

- Sammenlignet med en traditionel pudset skalmur er der ikke nær de samme konstruktive begrænsninger ved projekteringen af en tyndpudsfacade, fordi den følger den bagvedliggende betonkonstruktion, fortæller salgschef Thomas Bendixen fra tyndpudsproducenten Sto, der har leveret facadeløsninger til hovedparten af de nye boligbyggerier med tyndpudsfacader i både Havnestad, Amerika Plads og ved Sluseholmen.

- Tyndpuds kan også anvendes ved lette vægkonstruktioner, hvor pudset påføres en hård glasgranulat-plade med et bagvedliggende ventileret hulrum.

- Den ventilerede løsning giver desuden mulighed for at udføre facaderne i helt sorte nuancer, modsat når der pudses direkte uden på isoleringen, hvor man skal holde sig til facadefarver med en lysreflektans på minimum 20 for at undgå revner som følge af for store temperatursvingningerne, forklarer Thomas Bendixen.

- Samtidig giver pladeløsningen mulighed for at bygge med lette, præfabrikerede træelementer.

Det er særligt i Københavns nye bydele ved havnen, arkitekterne slår sig løs med et facadeudtryk med mange bevægelser. Her er ingen eksisterende bygninger at tage hensyn til, og den maritime beliggenhed indbyder til facadeløsninger, der fremhæver stedernes unikke kvaliteter.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Nye krav til byggeriet lurer i horisonten, når klimakravene skal revideres i 2025. Alt tyder på, at byggepladsen bliver omfattet af beregningerne af CO2 belastningen

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

Ved siden af Idrætscenter Vendsyssel og Vrå Skole skal der opføres en svømmehal med 25 meter bassin med otte baner, morskabsbassin med vandrutchebane samt wellnessafdeling. Projektet har en kontraktsum på ca. 120 millioner kroner

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Kvaliteten er vigtigst, og renoveringsprojekterne kommer til at stå i kø. Det er blandt konklusionerne i en stor spørgeundersøgelse, hvor Flügger har spurgt skandinaviske kunder om forventningerne til fremtiden og ønsker til malerprodukter generelt

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

SPONSORERET INDHOLD: Med lanceringen af verdens første indbyggede, certificerede knæpuder viser Snickers Workwear sit engagement i det, virksomheden kalder 'Inventing workwear'