UgensErhverv.dk
Ny armeringsteknologi

Ny armeringsteknologi

Ny type svejsefri armeringsnet halverer arbejdstiden på pladsen og reducerer materialeforbruget.

20-06-2006

Halvt så mange mandetimer til armeringsarbejdet på byggepladsen og 25 procent mindre materialeforbrug. Det er den anslåede gevinst ved den nyeste teknologiske landvinding indenfor armeringsteknologi.

Den består i at bruge store svejsefri rullenet fremstillet på fabrik til armeringsopgaverne på pladsen.

- Rullenet giver en stor besparelse for entreprenøren, både når det gælder arbejdstimer, krantid og materialeforbrug, og de nye svejsefri net, som kaldes Rul-net, øger denne besparelse betragteligt i forhold til de mindre standardnet. Derfor venter vi os også meget af produktet, fortæller produktionschef Bo Engelberth fra LMG Lemvigh-Müller, der er den største grossist på det danske armeringsmarked.

Det er en ny ”spindeteknologi”, der gør, at de svejsefri armeringsnet kan fremstilles i store størrelser, typisk i 150 kvadratmeter.

Derved gøres armeringsprocessen igen en tak mere industriel. Tidligere var det praksis for håndkraft at tilpasse og svejse armeringen i kamstål på selve byggepladsen. Nu maskinfremstilles armeringen stadigt oftere på fabrik, fordi det giver en bedre økonomi, når det manuelle arbejde kan reduceres.

En anden praktisk fordel ved de svejsefri rullenet er, at de kan anvendes ved byggeri af f.eks. broer, sikringsrum og lignende, hvor det ikke er tilladt at anvende svejsninger.


Fakta om Rul-net:
Traditionelle rullenet er armeringsstænger, som er forarbejdet til et net. Her er stængerne svejst fast på båndstål, som fastholder dem i formen. Nettene rulles sammen og leveres på byggepladsen, som var det tæpper.
Med den ny ”spindeteknologi” fremstilles det svejsefri Rul-net i en maskine, hvor fladjernet er erstattet af to 2 mm ståltråde, som spindes sammen til den ønskede afstand mellem armeringsstængerne afhængigt af opgaven.
Med den gamle teknologi var den maksimale stangtykkelse på armeringen 16 mm, nu er den 32 mm.
De svejsefri Rul-net fremstilles i op til 18 meters bredde, mens længden kan blive 12-15 meter.
Det er vægten, som sætter grænsen for Rul-nettenes størrelse, fordi net på over 5 ton er svære at håndtere – både i produktionen og på byggepladsen.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Golf-entusiast vendte tilbage til tømmerhandlen

Golf-entusiast vendte tilbage til tømmerhandlen

Nordkystens Tømmerhandel blev skabt af den entreprenante trælastmand Uffe Ravn ovenpå et boom i sommerhus-byggeriet i 60´erne Nordsjælland – i dag drives den af sønnen Erik Ravn

Der trædes på bremsen

Der trædes på bremsen

Mængden af nye varebiler er for nedadgående. I årets første syv måneder er der indregistreret 13.876 nye varebiler i Danmark, og det er en nedgang på hele 12,9 % i forhold til 2022. Og nedgangen i salget ser tilsyneladende ud til at fortsætte

Overborgmester: Rå profit styrer boligmarkedet i København

Overborgmester: Rå profit styrer boligmarkedet i København

Københavns overborgmester vil have ret til krav om højere andel almene boliger i København. Hun efterlyser, at der bygges flere almene boliger og bygges klogt i hovedstaden

Årets vinder af betonprisen suger unge til betonbranchen

Årets vinder af betonprisen suger unge til betonbranchen

Torben Dybdahl Jensen vinder prisen pga. sin indsats for at motivere unge mennesker til at arbejde i betonbranchen, herunder at afholde den årlige 'Betonworkshop', der efterhånden er blevet en institution i sig selv