UgensErhverv.dk
Ny armeringsteknologi

Ny armeringsteknologi

Ny type svejsefri armeringsnet halverer arbejdstiden på pladsen og reducerer materialeforbruget.

20-06-2006

Halvt så mange mandetimer til armeringsarbejdet på byggepladsen og 25 procent mindre materialeforbrug. Det er den anslåede gevinst ved den nyeste teknologiske landvinding indenfor armeringsteknologi.

Den består i at bruge store svejsefri rullenet fremstillet på fabrik til armeringsopgaverne på pladsen.

- Rullenet giver en stor besparelse for entreprenøren, både når det gælder arbejdstimer, krantid og materialeforbrug, og de nye svejsefri net, som kaldes Rul-net, øger denne besparelse betragteligt i forhold til de mindre standardnet. Derfor venter vi os også meget af produktet, fortæller produktionschef Bo Engelberth fra LMG Lemvigh-Müller, der er den største grossist på det danske armeringsmarked.

Det er en ny ”spindeteknologi”, der gør, at de svejsefri armeringsnet kan fremstilles i store størrelser, typisk i 150 kvadratmeter.

Derved gøres armeringsprocessen igen en tak mere industriel. Tidligere var det praksis for håndkraft at tilpasse og svejse armeringen i kamstål på selve byggepladsen. Nu maskinfremstilles armeringen stadigt oftere på fabrik, fordi det giver en bedre økonomi, når det manuelle arbejde kan reduceres.

En anden praktisk fordel ved de svejsefri rullenet er, at de kan anvendes ved byggeri af f.eks. broer, sikringsrum og lignende, hvor det ikke er tilladt at anvende svejsninger.


Fakta om Rul-net:
Traditionelle rullenet er armeringsstænger, som er forarbejdet til et net. Her er stængerne svejst fast på båndstål, som fastholder dem i formen. Nettene rulles sammen og leveres på byggepladsen, som var det tæpper.
Med den ny ”spindeteknologi” fremstilles det svejsefri Rul-net i en maskine, hvor fladjernet er erstattet af to 2 mm ståltråde, som spindes sammen til den ønskede afstand mellem armeringsstængerne afhængigt af opgaven.
Med den gamle teknologi var den maksimale stangtykkelse på armeringen 16 mm, nu er den 32 mm.
De svejsefri Rul-net fremstilles i op til 18 meters bredde, mens længden kan blive 12-15 meter.
Det er vægten, som sætter grænsen for Rul-nettenes størrelse, fordi net på over 5 ton er svære at håndtere – både i produktionen og på byggepladsen.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Grøn transformator med global ambition

Grøn transformator med global ambition

Med tyske Jens-Peter Saul som CEO, har Rambøll udviklet sig fra at være en nordisk virksomhed til en global spiller med en omsætning, der er mere end fordoblet til 17 milliarder kroner

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

De kommende to sæsoner vil der står Carl Ras på maven af Lyngby Boldklubs spillere, når de løber på banen hjemme på Lyngby Stadion, mens der vil stå Carl Ras, når spillerne ifører sig klubbens udebanetrøje

Lige efter EU-bogen

Lige efter EU-bogen

Aktører i byggeriet kan vinde fordele ved hurtigt at omfavne EU's taksonomi-regler om bæredygtighed. Carl Ras står klar med rådgivning og service og er blandt andet en nøglespiller i den banebrydende renovering af DMI's tidligere domicil