UgensErhverv.dk

Vinterbyggeriet er kommet for at blive

Ifølge den nye kommuneaftale skal kommunerne til at placere flere af byggeopgaverne i vinteren.

16-06-2006

I årevis har mere vinterbyggeri stået højt på ønskeseddelen hos arbejdsgivere og arbejdstagere. I vinteren 2006 var der et ekstraordinært højere beskæftigelsesniveau end normalt takket være den generelle travlhed i byggebranchen.

Men nu ser det ud til at ”beskæftigelsesbarometeret” også vil stå på smukt de kommende år.

I den nye kommuneaftale for 2007 sættes der nemlig fokus på kommunernes vinterbyggeri. Sammenlagt er kommunerne landets største bygherrer, og lægger de blot få procentdele af deres opgaver i vinterhalvåret holdes tusinder af håndværkere i arbejde. Var vi lige så gode til vinterbyggeri som Norge og Holland, var der f.eks. en besparelse på 300 mio. kr. at hente i udgifterne til dagpenge.

Det er interessante tal ikke bare for branchen, men også for regeringen, der har aftalt med kommunerne, at der fremover skal lægges flere drifts- og vedligeholdelsesopgaver i vinterperioden for at fremme sæsonudjævning i byggeriet.

Samtidig får kommunerne et nyt incitament til generelt at sørge for en højere beskæftigelse, som også vil påvirke vinterbyggeriet.

De ”gode” kommuner får tildelt flere penge til de kommunale jobcentre, hvis de er i stand til at nedbringe ledigheden og forebygge flaskehalse. Modsat kan de kommuner, der ikke når deres mål blive møde med krav om tilbagebetaling af statsstøtten.

Kommunerne har i kommuneaftalen lovet at imødekomme regeringens ønsker om ikke at bidrage yderligere til ophedningen af byggebranchen, men deres gøren og laden i vinterhalvåret vil blive fulgt tæt også af organisationerne.

- Dansk Byggeri vil i den kommende periode følge kommunernes adfærd på
dette område nøje og se om hensigtserklæringen bliver taget alvorligt, siger cheføkonom Henrik Stig Sørensen, Dansk Byggeri, og understreger, at man forventer, at der tages skrappere midler i brug, hvis det med tiden viser sig, at den kommunale sektor generelt ikke har forstået budskabets alvor.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Nye krav til byggeriet lurer i horisonten, når klimakravene skal revideres i 2025. Alt tyder på, at byggepladsen bliver omfattet af beregningerne af CO2 belastningen

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

Ved siden af Idrætscenter Vendsyssel og Vrå Skole skal der opføres en svømmehal med 25 meter bassin med otte baner, morskabsbassin med vandrutchebane samt wellnessafdeling. Projektet har en kontraktsum på ca. 120 millioner kroner

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Kvaliteten er vigtigst, og renoveringsprojekterne kommer til at stå i kø. Det er blandt konklusionerne i en stor spørgeundersøgelse, hvor Flügger har spurgt skandinaviske kunder om forventningerne til fremtiden og ønsker til malerprodukter generelt

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

SPONSORERET INDHOLD: Med lanceringen af verdens første indbyggede, certificerede knæpuder viser Snickers Workwear sit engagement i det, virksomheden kalder 'Inventing workwear'