UgensErhverv.dk

CE-mærkede fugebånd sælger

Endnu ikke CE-krav til fugematerialer, men mærkede produkter er alligevel på markedet.

15-06-2006

Endnu ikke CE-krav til fugematerialer, men mærkede produkter er alligevel på markedet.

Af Lars Solberg

Selv om processen for CE-mærkning af fugemasser og fugebånd først lige er gået i gang, og der vil gå år, før CE-mærket træder i karakter på dette område, findes der i dag fugeprodukter på det danske marked, der har taget en genvej til CE.

Blandt andet har DAFA A/S fået tilladelse til at lancere et fugebånd fra den tyske producent illbruck med CE-mærket. Og det giver bonus, fortæller Morten Lægaard, der er kvalitetschef hos DAFA.

- Det er vores oplevelse, at rigtig mange inden for byggebranchen gerne vil have nogle guidelines, når de køber byggevarer. Det er vigtigt at kunne skelne mellem de forskellige produkter. Og her er CE-mærket en god måde at vise kunderne, at vores produkter er blevet kvalitetsstyret i produktionen, og at de er deklareret på den rigtige måde, hvor der står, hvad de kan. Det giver åbenhed, og dermed forhåbentligt større sikkerhed i det endelig byggeri, fortæller Morten Lægaard.

DIN-norm
Det hører til sjældenhederne, at man kan CE-mærke, før det reelle certificeringsarbejde er afsluttet, men i forbindelse med fugebånd findes der en tysk DIN-norm, som det har været muligt at læne sig op ad.

Efter at have gennemgået den og sammenlignet med fugebåndet, er der blevet ansøgt om, at produktet fra illbruck kunne certificeres efter den gældende norm.

Sagen blev behandlet, og der blev udstedt en tilladelse til at CE-mærke fugebåndet, da den fremtidige norm på området vil lægge sig tæt op af den tyske DIN-norm og derfor vil omfatte fugebåndet.

Det var et smuthul, og et dyrt smuthul, da det koster mange penge at få sine produkter individuelt vurderet. Men Morten Lægaard er overbevist om, at pengene er givet godt ud, og at det er en investering, som er hurtigt tjent ind.

Stor signalværdi
- CE-mærkning har en meget stor signalværdi. I den store verden af byggevarer, hvor der på mange områder ikke er udarbejdet en standard, er det godt at få en hjælpende hånd, når man som de fleste ikke har specialviden på området. En håndværker eller en bygherre skal lynhurtigt kunne skelne de gode produkter fra de dårlige. Og her er der ingen tvivl om, at vores fugebånd bliver hurtigere godkendt af kunderne og dermed vil sælge mere, siger Morten Lægaard.

Brochurer

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Nye krav til byggeriet lurer i horisonten, når klimakravene skal revideres i 2025. Alt tyder på, at byggepladsen bliver omfattet af beregningerne af CO2 belastningen

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

Ved siden af Idrætscenter Vendsyssel og Vrå Skole skal der opføres en svømmehal med 25 meter bassin med otte baner, morskabsbassin med vandrutchebane samt wellnessafdeling. Projektet har en kontraktsum på ca. 120 millioner kroner

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Kvaliteten er vigtigst, og renoveringsprojekterne kommer til at stå i kø. Det er blandt konklusionerne i en stor spørgeundersøgelse, hvor Flügger har spurgt skandinaviske kunder om forventningerne til fremtiden og ønsker til malerprodukter generelt

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

SPONSORERET INDHOLD: Med lanceringen af verdens første indbyggede, certificerede knæpuder viser Snickers Workwear sit engagement i det, virksomheden kalder 'Inventing workwear'