UgensErhverv.dk

Skærpet jagt på forbudte lægter

Et nyt bilag til brancheaftalen skal sikre overholdelse af kravene til lægtedimensionerne.

13-06-2006

Et halvt år efter at der indførtes krav om brug af stærkere lægter i byggeriet har det vist sig nødvendigt at stramme op på brancheaftalen for lægterne.
Efter to dødsulykker som følge af fald ved gennemtrædning af lægterne, blev det besluttet at øge dimensionerne og gøre 38 x 78 mm til den nye standard-lægte.
Alligevel har der været problemer med at overholde de korrekte dimensioner bl.a. på importerede huse, i forbindelse med udenlandske leverancer og ved de faste undertage.

- Nu er det entydigt, at aftalen gælder alle taglægter, og altså både de dansk producerede og importerede, samt på tagkonstruktioner med fast undertag og lægter på modulhuse, færdighuse, typehuse, tagkomponenter, tagmoduler og tagelementer – såvel danske og importerede, fastslår TOP, Træbranchens Oplysningsråd, i en pressemeddelelse, der følger det nye bilag til brancheaftalen.

TOP understreger, at det også gælder for taglægter, der leveres som en integreret del af en samlet byggeleverance, ligesom aftalen gælder for danske og udenlandske entreprenører samt ved genanvendelse af taglægter.

Der er to undtagelser, hvor brancheaftalen ikke nødvendigvis skal følges. Dels når en tagbeklædning udskiftes, og de eksisterende lægter vurderes at være i orden. Og så går kantlægter langs skotrender samt 2. lægten ved tagfoden fri af de nye krav af hensyn til de konstruktionsmæssige vanskeligheder ved at bruge de nye dimensioner.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 39/2023 - 1)

Konkurser i byggeriet (Uge 39/2023 - 1)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Regeringen vil booste genbrug af byggematerialer

Regeringen vil booste genbrug af byggematerialer

- Der er et kæmpe potentiale for bedre ressourceudnyttelse i byggebranchen, og derfor skal vi tænke mere bæredygtigt, siger miljøminister Magnus Heunicke (S)

Danmarks største OPP-byggeri til over 2 milliarder kroner er skudt i gang

Danmarks største OPP-byggeri til over 2 milliarder kroner er skudt i gang

Det første spadestik er taget i byggeriet af et ny hovedkvarter til Forsvarets Efterretningstjeneste. PensionDanmark, MT Højgaard og DEAS ser frem til at opføre det historiske byggeri, som vil bidrage til Danmarks sikkerhed

Højere selvmordsrate blandt medarbejdere, der har været udsat for vold

Højere selvmordsrate blandt medarbejdere, der har været udsat for vold

En undersøgelse udarbejdet i samarbejde mellem forskere fra Danmark, Sverige, Finland og England viser, at medarbejdere har en højere risiko for selvmordsforsøg eller fuldbyrdet selvmord, hvis de har oplevet vold på arbejdet