UgensErhverv.dk

Skærpet jagt på forbudte lægter

Et nyt bilag til brancheaftalen skal sikre overholdelse af kravene til lægtedimensionerne.

13-06-2006

Et halvt år efter at der indførtes krav om brug af stærkere lægter i byggeriet har det vist sig nødvendigt at stramme op på brancheaftalen for lægterne.
Efter to dødsulykker som følge af fald ved gennemtrædning af lægterne, blev det besluttet at øge dimensionerne og gøre 38 x 78 mm til den nye standard-lægte.
Alligevel har der været problemer med at overholde de korrekte dimensioner bl.a. på importerede huse, i forbindelse med udenlandske leverancer og ved de faste undertage.

- Nu er det entydigt, at aftalen gælder alle taglægter, og altså både de dansk producerede og importerede, samt på tagkonstruktioner med fast undertag og lægter på modulhuse, færdighuse, typehuse, tagkomponenter, tagmoduler og tagelementer – såvel danske og importerede, fastslår TOP, Træbranchens Oplysningsråd, i en pressemeddelelse, der følger det nye bilag til brancheaftalen.

TOP understreger, at det også gælder for taglægter, der leveres som en integreret del af en samlet byggeleverance, ligesom aftalen gælder for danske og udenlandske entreprenører samt ved genanvendelse af taglægter.

Der er to undtagelser, hvor brancheaftalen ikke nødvendigvis skal følges. Dels når en tagbeklædning udskiftes, og de eksisterende lægter vurderes at være i orden. Og så går kantlægter langs skotrender samt 2. lægten ved tagfoden fri af de nye krav af hensyn til de konstruktionsmæssige vanskeligheder ved at bruge de nye dimensioner.

- mir

Brochurer

65.000 tilsyn mod social dumping

65.000 tilsyn mod social dumping

Alene sidste år gennemførte Arbejdstilsynet 7.900 tilsyn på danske og udenlandske virksomheder, og det resulterede i 4.300 reaktioner

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Efter en knap et år lang proces har Aarsleff nu opnået alle de påkrævede godkendelser i både Danmark og Rusland, og salget af Aarsleffs russiske forretninger er nu gennemført

Ford har misforstået det danske marked

Ford har misforstået det danske marked

Hos Ford vil man gerne sælge sin Ranger Raptor som en fritidsbil, men det kommer ikke til at ske i Danmark, hvor den primært vil blive solgt som arbejdsbil og også kun kan købes på gule plader

Med på en kigger

Med på en kigger

I Frederiksberg Kommune har kommunalbestyrelsen besluttet, at alle byggehegn, der sættes op i forbindelse med Frederiksberg Kommunes bygge- og anlægsprojekter, forsynes med kighuller i forskellige højder