UgensErhverv.dk

Fragtpriser tordner op ad

Mangel på chauffører og dyrt brændstof medfører højere transportpriser.

12-06-2006

Mangel på chauffører og dyrt brændstof medfører højere transportpriser.

Af Lars Solberg

Det danske erhvervsliv må forberede sig på, at fragt bliver dyrere. Ifølge brancheorganisationen Dansk Transport og Logistik (DTL) oplever fragtbranchen de største prisstigninger i 20 år.

Blandt andet var Danske Fragtmænd for to uger siden ude med en bebudet prisstigning på 7,5 procent fra 1. juli. Men ifølge DTL er der eksempler på stigninger på op til 30 procent.

Ifølge DTL er årsagerne stigende priser på brændstof og en næsten desperat chaufførmangel. Dansk Transport og Logistik (DTL) anslår, at der lige nu mangler 4.000-6.000 chauffører i Danmark.

Ifølge DTL’s hjemmeside mener organisationens adm. direktør Erik Østergaard, at problemet er så stort, at det vil sætte hele den økonomiske udvikling i stå, hvis ikke der gøres noget.

- Det, der sker nu, er meget voldsomt, og mange transportvirksomheder har i et stykke tid måttet sige nej til nye kunder. Det betyder, at transporterhvervet mod sin vilje generelt er med til at være bremsepedal på væksten i Danmark lige nu, udtaler Erik Østergaard.

Ansatte flygter
Erik Østergaard mener, at chaufførerne flygter fra faget.
- Mange transportvirksomheder oplever, at chauffører finder det mere attraktivt at arbejde i bygge- og anlægssektoren, hvor der konkurreres kraftigt på lønninger for tiden. Det smitter af på lastbilernes omkostningsstruktur, lyder fra DTL-direktøren.

Han opfordrer til politiske indgreb. Blandt andet ønsker han, at der satses mere på de lange lastbiler - modulvogntog - og så skal infrastrukturen gøres bedre.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 25/2024)

Konkurser i byggeriet (Uge 25/2024)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Aarhus næstthøjeste bygning er på plads

Aarhus næstthøjeste bygning er på plads

Råhuset står færdigt, tagkonstruktionen er monteret, og dermed har Akson rundet en vigtig milepæl. Det 114 meter høje business tower på Sydhavnen i Aarhus skal danne rammen om arbejdslivet for cirka 1900 medarbejdere

Vil have afsat milliarder til forebyggelse af klimaskader

Vil have afsat milliarder til forebyggelse af klimaskader

Udgifterne til oprydningsarbejde, når der har været skybrud og stormflod, stiger for hvert år. Derfor efterspørger F&P – forsikrings- og pensionsbranchen, at der afsættes flere penge til klimasikring og forebyggelse af klimaskader

Totalrenovering af stort bibliotek giver kulturen nyt liv på Amager

Totalrenovering af stort bibliotek giver kulturen nyt liv på Amager

Nyt indgangsparti, stort aktivitetsrum, bedre brandsikring og nye tekniske installationer - entreprenøren Pihl & Søn har afsluttet en gennemgribende renovering af Solvang Bibliotek, og Urbanplanen har nu fået et flot og tidssvarende bibliotek