UgensErhverv.dk

Fragtpriser tordner op ad

Mangel på chauffører og dyrt brændstof medfører højere transportpriser.

12-06-2006

Mangel på chauffører og dyrt brændstof medfører højere transportpriser.

Af Lars Solberg

Det danske erhvervsliv må forberede sig på, at fragt bliver dyrere. Ifølge brancheorganisationen Dansk Transport og Logistik (DTL) oplever fragtbranchen de største prisstigninger i 20 år.

Blandt andet var Danske Fragtmænd for to uger siden ude med en bebudet prisstigning på 7,5 procent fra 1. juli. Men ifølge DTL er der eksempler på stigninger på op til 30 procent.

Ifølge DTL er årsagerne stigende priser på brændstof og en næsten desperat chaufførmangel. Dansk Transport og Logistik (DTL) anslår, at der lige nu mangler 4.000-6.000 chauffører i Danmark.

Ifølge DTL’s hjemmeside mener organisationens adm. direktør Erik Østergaard, at problemet er så stort, at det vil sætte hele den økonomiske udvikling i stå, hvis ikke der gøres noget.

- Det, der sker nu, er meget voldsomt, og mange transportvirksomheder har i et stykke tid måttet sige nej til nye kunder. Det betyder, at transporterhvervet mod sin vilje generelt er med til at være bremsepedal på væksten i Danmark lige nu, udtaler Erik Østergaard.

Ansatte flygter
Erik Østergaard mener, at chaufførerne flygter fra faget.
- Mange transportvirksomheder oplever, at chauffører finder det mere attraktivt at arbejde i bygge- og anlægssektoren, hvor der konkurreres kraftigt på lønninger for tiden. Det smitter af på lastbilernes omkostningsstruktur, lyder fra DTL-direktøren.

Han opfordrer til politiske indgreb. Blandt andet ønsker han, at der satses mere på de lange lastbiler - modulvogntog - og så skal infrastrukturen gøres bedre.

Brochurer

65.000 tilsyn mod social dumping

65.000 tilsyn mod social dumping

Alene sidste år gennemførte Arbejdstilsynet 7.900 tilsyn på danske og udenlandske virksomheder, og det resulterede i 4.300 reaktioner

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Efter en knap et år lang proces har Aarsleff nu opnået alle de påkrævede godkendelser i både Danmark og Rusland, og salget af Aarsleffs russiske forretninger er nu gennemført

Ford har misforstået det danske marked

Ford har misforstået det danske marked

Hos Ford vil man gerne sælge sin Ranger Raptor som en fritidsbil, men det kommer ikke til at ske i Danmark, hvor den primært vil blive solgt som arbejdsbil og også kun kan købes på gule plader

Med på en kigger

Med på en kigger

I Frederiksberg Kommune har kommunalbestyrelsen besluttet, at alle byggehegn, der sættes op i forbindelse med Frederiksberg Kommunes bygge- og anlægsprojekter, forsynes med kighuller i forskellige højder