UgensErhverv.dk

Større overskudsgrad i byggeriet

Den relative indtjening steg i 2002 - og det vil forsætte de kommende år, mener Dansk Byggeri.

22-04-2004

På trods af mindre omsætning steg den relative indtjening i 2002 - og det vil forsætte de kommende år, mener Dansk Byggeri.


Dansk Byggeri er som altid optimister og er overbevist om, at opsvinget er på vej med større omsætning for branchen. Nu bakkes de op af en regnskabsanalyse, der faktisk viser, at byggevirksomhederne har været relativt gode til at tjene penge.

Den gennemsnitlige overskudsgrad steg fra 0,9 procent i 2001 til 2,1 procent i 2002. Samtidig faldt omsætningen dog, men den udvikling er vendt, mener Dansk Byggeri.

Det er organisationen selv, der står bag analysen, der bygger på regnskabsoplysninger fra 536 virksomheder med en samlet omsætning på knap 39 mia. kroner - svarende til omkring 25 procent af omsætningen i bygge- og anlægssektoren. Analysen hviler primært på regnskabsoplysninger fra kalenderåret 2002.

Chefkonsulent i Dansk Byggeri, Henrik Stig Sørensen, som har gennemgået regnskaberne, mener, at de senere års lavkonjunktur ikke kun har været negativt, hvilket blandt andet kan ses på den øgede overskudsgrad.

- Denne positive udvikling skyldes blandt andet, at de største virksomheder formåede at nedbringe de faste omkostninger betydeligt, hvilket harmonerer fornuftigt med de udmeldte strategiændringer fra en række af de store virksomheder i kalenderåret 2002.

En tendens i analysen er således, at de større bygge- og anlægsvirksomheder begyndte at slanke organisationen, og at denne strategi med fokus på omkostningsminimering og kernekompetencer allerede begyndte at give bonus målt i kroner og øre i 2002, siger Henrik Stig Sørensen, som på baggrund af analysen ser gode muligheder for en bedre indtjening og større omsætning inden for byggebranchen i år 2004 og 2005.

- Bygge- og anlægsvirksomhederne fremstår generelt veltrimmet og parate til at øge omsætningen med en bedre indtjening til følge. Dette er også nødvendigt, idet indtjeningen i sektoren fortsat er for lav og ligger under niveauet for mange øvrige erhverv, udtaler Henrik Stig Sørensen fra Dansk Byggeri.
-ls.

Brochurer

3F: Udenlandske virksomheder finder på alle mulige svinkeærinder

3F: Udenlandske virksomheder finder på alle mulige svinkeærinder

For 3F’s byggegruppe er det ikke uvelkomment, at den nye beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, er socialdemokrat.

Pas på hullerne, når I arbejder i højden

Pas på hullerne, når I arbejder i højden

I efterårets første uge overlevede en 35 årig håndværker et fald på over tre meter. Et overset hul kan give alvorlige kvæstelser eller i værste tilfælde føre til dødsfald, advarer Arbejdstilsynet

Nordiske og maritime boliger på gammelt færgeleje

Nordiske og maritime boliger på gammelt færgeleje

Projektet 'Tømmergraven' tager sin beliggenhed på DSB'’s gamle færgeleje seriøst; arkitekturen er nordisk og maritim

Det behøver ikke være ’træ versus beton’

Det behøver ikke være ’træ versus beton’

Materialekampen mellem træ og beton raser i disse dage. Men måske skulle vi ikke være så sort/hvide i vores materialesyn, lyder det fra to direktører i branchen