UgensErhverv.dk

Større overskudsgrad i byggeriet

Den relative indtjening steg i 2002 - og det vil forsætte de kommende år, mener Dansk Byggeri.

22-04-2004

På trods af mindre omsætning steg den relative indtjening i 2002 - og det vil forsætte de kommende år, mener Dansk Byggeri.


Dansk Byggeri er som altid optimister og er overbevist om, at opsvinget er på vej med større omsætning for branchen. Nu bakkes de op af en regnskabsanalyse, der faktisk viser, at byggevirksomhederne har været relativt gode til at tjene penge.

Den gennemsnitlige overskudsgrad steg fra 0,9 procent i 2001 til 2,1 procent i 2002. Samtidig faldt omsætningen dog, men den udvikling er vendt, mener Dansk Byggeri.

Det er organisationen selv, der står bag analysen, der bygger på regnskabsoplysninger fra 536 virksomheder med en samlet omsætning på knap 39 mia. kroner - svarende til omkring 25 procent af omsætningen i bygge- og anlægssektoren. Analysen hviler primært på regnskabsoplysninger fra kalenderåret 2002.

Chefkonsulent i Dansk Byggeri, Henrik Stig Sørensen, som har gennemgået regnskaberne, mener, at de senere års lavkonjunktur ikke kun har været negativt, hvilket blandt andet kan ses på den øgede overskudsgrad.

- Denne positive udvikling skyldes blandt andet, at de største virksomheder formåede at nedbringe de faste omkostninger betydeligt, hvilket harmonerer fornuftigt med de udmeldte strategiændringer fra en række af de store virksomheder i kalenderåret 2002.

En tendens i analysen er således, at de større bygge- og anlægsvirksomheder begyndte at slanke organisationen, og at denne strategi med fokus på omkostningsminimering og kernekompetencer allerede begyndte at give bonus målt i kroner og øre i 2002, siger Henrik Stig Sørensen, som på baggrund af analysen ser gode muligheder for en bedre indtjening og større omsætning inden for byggebranchen i år 2004 og 2005.

- Bygge- og anlægsvirksomhederne fremstår generelt veltrimmet og parate til at øge omsætningen med en bedre indtjening til følge. Dette er også nødvendigt, idet indtjeningen i sektoren fortsat er for lav og ligger under niveauet for mange øvrige erhverv, udtaler Henrik Stig Sørensen fra Dansk Byggeri.
-ls.

Brochurer

Unødvendigt med dobbelt jernbanespor på Kattegatforbindelsen

Unødvendigt med dobbelt jernbanespor på Kattegatforbindelsen

Tidligere trafik- og vejchef i Vejdirektoratet peger på, at det sagtens kan lade sig gøre at lægge trafikplanerne, så tog kan passere hinanden uden for selve Kattegatforbindelsens højbro

Nordhavn kobles på metronettet den 28. marts

Nordhavn kobles på metronettet den 28. marts

Lørdag den 28. marts åbner den nye metrolinje M4. Linjen kobler Nordhavn til metronettet og giver beboerne nemmere adgang til det øvrige København

Christiansborg sætter stærk fokus på byggerier i træ

Christiansborg sætter stærk fokus på byggerier i træ

Folketingets Boligudvalg holdt onsdag en høring om bæredygtigt byggeri i træ, og det blev et stort tillægsstykke med cirka 140 deltagere

Kom til Netværksdag for Byens Boligforeninger

Kom til Netværksdag for Byens Boligforeninger

Netværksdagen for Byens Boligforeninger samler bestyrelsesmedlemmer, inspektører, byggechefer, varmemestre m.fl. til en dag med højaktuelle emner, oplæg og dialog om løsninger, der kan bruges i boligforeningerne