UgensErhverv.dk

Alt for kræsne lærlinge

De lærlinge, der murede ministerens dør til i pinsen, skulle rejse ud eller skifte fag, mener Dansk Byggeri.

08-06-2006

Der er for meget tudefjæs og mors kødgryder over de murerlærlinge, der i pinsen murede undervisningsministerens dør til på Christiansborg.
Det skete i utilfredshed med, at de ikke at kunne få praktikpladser indenfor murerfaget. Men de er galt på den, mener Dansk Byggeri.

- Når der stadig står elever i praktikpladskøen, er en af grundene, at de er for kræsne, lyder meldingen fra direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen.

Udtalelserne skal, ifølge Dansk Byggeri, ses på baggrund af statistikken for udannelsesaftaler. Sidste år steg antallet af praktikpladser med 25 procent, og i dag står der blot 900 lærlinge indenfor byggeriet i kø til en praktikplads.

Men her behøver en frisk ung lærling – med lidt rejselyst - slet ikke stå.

- 80 procent af alle skolepraktikelever på murerområdet findes i Storkøbenhavn. Hvis de var mere geografisk mobile, kunne også de finde en læreplads. På samme måde er der sikkert en læreplads, hvis de var villige til at opgive drømmen om at blive murer og i stedet søgte på det beslægtede struktørområde, hvor der er ledige praktikpladser, siger Michael H. Nielsen og benytter lejligheden til at rasle lidt med sablen.

- Når der stadig står elever i praktikpladskøen er en af grundene, at de er for kræsne – og at vi stadig giver dem lov til at stå og vente på en aftale inden for et bestemt fag og inden for et bestemt geografisk område. På tømrerområdet har vi set, at det har virket at afskaffe skolepraktikken. Eleverne søger andre uddannelser, og virksomhederne ansætter flere lærlinge, siger Michael H. Nielsen.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 39/2023 - 1)

Konkurser i byggeriet (Uge 39/2023 - 1)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Regeringen vil booste genbrug af byggematerialer

Regeringen vil booste genbrug af byggematerialer

- Der er et kæmpe potentiale for bedre ressourceudnyttelse i byggebranchen, og derfor skal vi tænke mere bæredygtigt, siger miljøminister Magnus Heunicke (S)

Danmarks største OPP-byggeri til over 2 milliarder kroner er skudt i gang

Danmarks største OPP-byggeri til over 2 milliarder kroner er skudt i gang

Det første spadestik er taget i byggeriet af et ny hovedkvarter til Forsvarets Efterretningstjeneste. PensionDanmark, MT Højgaard og DEAS ser frem til at opføre det historiske byggeri, som vil bidrage til Danmarks sikkerhed

Højere selvmordsrate blandt medarbejdere, der har været udsat for vold

Højere selvmordsrate blandt medarbejdere, der har været udsat for vold

En undersøgelse udarbejdet i samarbejde mellem forskere fra Danmark, Sverige, Finland og England viser, at medarbejdere har en højere risiko for selvmordsforsøg eller fuldbyrdet selvmord, hvis de har oplevet vold på arbejdet