UgensErhverv.dk

Alt for kræsne lærlinge

De lærlinge, der murede ministerens dør til i pinsen, skulle rejse ud eller skifte fag, mener Dansk Byggeri.

08-06-2006

Der er for meget tudefjæs og mors kødgryder over de murerlærlinge, der i pinsen murede undervisningsministerens dør til på Christiansborg.
Det skete i utilfredshed med, at de ikke at kunne få praktikpladser indenfor murerfaget. Men de er galt på den, mener Dansk Byggeri.

- Når der stadig står elever i praktikpladskøen, er en af grundene, at de er for kræsne, lyder meldingen fra direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen.

Udtalelserne skal, ifølge Dansk Byggeri, ses på baggrund af statistikken for udannelsesaftaler. Sidste år steg antallet af praktikpladser med 25 procent, og i dag står der blot 900 lærlinge indenfor byggeriet i kø til en praktikplads.

Men her behøver en frisk ung lærling – med lidt rejselyst - slet ikke stå.

- 80 procent af alle skolepraktikelever på murerområdet findes i Storkøbenhavn. Hvis de var mere geografisk mobile, kunne også de finde en læreplads. På samme måde er der sikkert en læreplads, hvis de var villige til at opgive drømmen om at blive murer og i stedet søgte på det beslægtede struktørområde, hvor der er ledige praktikpladser, siger Michael H. Nielsen og benytter lejligheden til at rasle lidt med sablen.

- Når der stadig står elever i praktikpladskøen er en af grundene, at de er for kræsne – og at vi stadig giver dem lov til at stå og vente på en aftale inden for et bestemt fag og inden for et bestemt geografisk område. På tømrerområdet har vi set, at det har virket at afskaffe skolepraktikken. Eleverne søger andre uddannelser, og virksomhederne ansætter flere lærlinge, siger Michael H. Nielsen.

- mir

Brochurer

65.000 tilsyn mod social dumping

65.000 tilsyn mod social dumping

Alene sidste år gennemførte Arbejdstilsynet 7.900 tilsyn på danske og udenlandske virksomheder, og det resulterede i 4.300 reaktioner

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Efter en knap et år lang proces har Aarsleff nu opnået alle de påkrævede godkendelser i både Danmark og Rusland, og salget af Aarsleffs russiske forretninger er nu gennemført

Ford har misforstået det danske marked

Ford har misforstået det danske marked

Hos Ford vil man gerne sælge sin Ranger Raptor som en fritidsbil, men det kommer ikke til at ske i Danmark, hvor den primært vil blive solgt som arbejdsbil og også kun kan købes på gule plader

Med på en kigger

Med på en kigger

I Frederiksberg Kommune har kommunalbestyrelsen besluttet, at alle byggehegn, der sættes op i forbindelse med Frederiksberg Kommunes bygge- og anlægsprojekter, forsynes med kighuller i forskellige højder