UgensErhverv.dk

Lærlinge-boom i byggeriet

Byggebranchen er nu oppe på at uddanne 30 procent af lærlingene.

31-05-2006

Opsvinget i byggebranchen kommer også de unge til gode. Hvor de tidligere havde svært ved at finde lærerpladser er billedet vendt, og i dag stiger antallet af uddannelsesaftaler markant. Tallene for nye elever i januar og februar i år viser, at alle brancher oplever vækst i optaget af lærlinge, men den største vækst har byggeriet. Her var der 1.370 nye elever - en stigning på 25 procent.

Dermed har byggefagene overhalet alle andre brancher i optaget af lærlinge, og byggeriet uddanner nu 30 procent af de danske lærlinge. Det selvom branchen ”kun” beskæftiger 7 procent af arbejdsstyrken.

Det er fortsat tømrerfaget, der er den største hitter blandt de unge med en stigning i elever på 44 procent, mens struktør, murer- og snedkerfaget fik henholdsvis 40%, 38% og 33% flere elever.

- En anden meget positiv tendens er, at antallet af skolepraktikelever er
faldet med 36 procent inden for bygge- og anlægsbranchen. Det betyder, at de praktikpladser, der bliver oprettet, er ude i virksomhederne. Virksomhedspraktik giver de unge en langt bedre forståelse for den dagligdag, de senere skal være en del af, siger Jesper Juul Sørensen, uddannelseschef i Dansk Byggeri.

Han forklarer det historisk store elevtal som en kombination af travlhed i branchen og en effektiv kampagne for at få byggeriets virksomheder til at tage flere elever ind.

Det eneste fagområde, hvor der er en negativ udvikling i elevoptaget, er inden for malerfaget, hvor antallet af uddannelsesaftaler er faldet med 3 procent.

- mir

Brochurer

65.000 tilsyn mod social dumping

65.000 tilsyn mod social dumping

Alene sidste år gennemførte Arbejdstilsynet 7.900 tilsyn på danske og udenlandske virksomheder, og det resulterede i 4.300 reaktioner

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Efter en knap et år lang proces har Aarsleff nu opnået alle de påkrævede godkendelser i både Danmark og Rusland, og salget af Aarsleffs russiske forretninger er nu gennemført

Ford har misforstået det danske marked

Ford har misforstået det danske marked

Hos Ford vil man gerne sælge sin Ranger Raptor som en fritidsbil, men det kommer ikke til at ske i Danmark, hvor den primært vil blive solgt som arbejdsbil og også kun kan købes på gule plader

Med på en kigger

Med på en kigger

I Frederiksberg Kommune har kommunalbestyrelsen besluttet, at alle byggehegn, der sættes op i forbindelse med Frederiksberg Kommunes bygge- og anlægsprojekter, forsynes med kighuller i forskellige højder