Skal styrke Maxit på det voksende marked for specielmørtler.
29-05-2006
Maxit er helt fremme i skoene med de nyeste teknologiske nano-produkter til vægge og facade. Men derfor skal gamle metoder ikke forkastes, hvis de dur. Og det gør kulekalk, som er det foretrukne materiale til restaurering af gamle bygninger.
Derfor købte Maxit Horsens Kulekalk fra grundlæggeren, murermester Holger Andersen, da han næsten 22 år efter opstarten valgte at afhænde livsværket, og nu per 1. juni stopper som daglig leder af virksomheden.
Maxit ønsker at styrke sig på det voksende markede for specialmørtler, og produktionen fra Horsens Kulekalk forventes øget, når det integreres i et nyt mørtelværk, som Maxit er ved at bygge i Them.
Det er først og fremmest Nationalmuseet, der er aftager til produkterne fra Horsens Kulekalk. Kulekalken blev oprindeligt skabt i et samarbejde mellem museets konservator og Holger Andersen i et forsøg på at genskabe middelalderens mørteltyper, for at få et produkt, der virkede bedre på de gamle bevaringsværdige bygninger.
Resultatet blev kulekalk, som er stenkalk lagret fugtigt i store kar gennem flere år. Under processen spaltes kalkstenene til fine partikler, og stenenes naturligt høje indhold af lim frigives.
- Den læskede kalk arbejder langt bedre sammen med det gamle murværk end f.eks. de moderne, cementbaserede mørtelprodukter og hydratkalk. Jo ældre kalken er, jo bedre holder den til både byggeopgaver og til kalkning, forklarer konservator Kirsten Trampedach fra Nationalmuseet.
Det anslås, at hvor nylæsket kalk holder 1 år klarer kulekalk 5 år på det vanskelige murværk.
- mir
Arbejdsbelysning til professionelle håndværkere
Læs september 2023 udgaven her
Markedsledende i afvandingsteknik
Læs november 2023 udgaven her
Læs det nyeste om vinduer. Udgives i samarbejde med VinduesIndustrien
Henrik Mielke, forperson for Renoverprisens nomineringsudvalg, og direktør i Pihl & Søn, svarer på seks skarpe spørgsmål fra BygTek
Ny vandnorm og nye krav til asbesthåndtering er blot de seneste opdateringer, der kræver efteruddannelse af VVS-installatørerne
Arbejdsmarkedets Fond for Udstationerede, der administreres af ATP, vil kun oplyse fire regnskabstal, og dermed må revisorerne ifølge Dansk Håndværk arbejde i blinde
Foreningen af Rådgivende Ingeniører(FRI) udarbejdet en ny branchevejledning for jordhåndteringsområdet