UgensErhverv.dk

Håndværkere skal blive bedre

Det er kravet, hvis de skal klare sig i konkurrencen i den globaliserede verden.

24-05-2006

Hvis de danske håndværkere skal kunne klare sig på arbejdsmarkedet i den globale verden, skal de blive bedre. Det er konklusionen i en rapport fra Håndværksrådet med titlen ”Globaliseringen og de faglærte”.

- Vi er kommet frem til, at der mangler en række kompetencer i erhvervsuddannelserne i dag. Vi mener derfor, at uddannelserne bør have et indholdsmæssigt løft, så der kommer fokus på disse nye kompetencer, som bliver nødvendige for at gøre fremtidens håndværkere og håndværksvirksomheder konkurrencedygtige, siger chefkonsulent Anne Holm Sjøberg fra Håndværksrådet.

Af rapporten fremgår det, at de unge håndværkere skal have en højere faglig specialviden, der matcher den nyeste teknologi.

De skal være bedre til at forstå hele virksomheden og den sammenhæng, de selv indgår i, så de bliver bedre til at samarbejde - også på tværs af fag.

De skal have bedre forretningsforståelse, så de ved, hvad der skaber forretningsmæssig værdi for virksomheden, og hvordan de selv bidrager.

Håndværkerne skal generelt være mere innovative. I stort set alle virksomheder bliver det afgørende, at de unge bliver bedre til at se nye muligheder og komme med forslag til forbedringer.

Desuden skal håndværkerne være bedre til at kommunikere og samarbejde, have bedre kvalitetsforståelse og lære vigtigheden af at levere og sikre 100 % kvalitet.

Endelig skal håndværkere, der arbejder internationalt, kunne mere sprog og have forståelse for andre kulturer.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Nye krav til byggeriet lurer i horisonten, når klimakravene skal revideres i 2025. Alt tyder på, at byggepladsen bliver omfattet af beregningerne af CO2 belastningen

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

Ved siden af Idrætscenter Vendsyssel og Vrå Skole skal der opføres en svømmehal med 25 meter bassin med otte baner, morskabsbassin med vandrutchebane samt wellnessafdeling. Projektet har en kontraktsum på ca. 120 millioner kroner

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Kvaliteten er vigtigst, og renoveringsprojekterne kommer til at stå i kø. Det er blandt konklusionerne i en stor spørgeundersøgelse, hvor Flügger har spurgt skandinaviske kunder om forventningerne til fremtiden og ønsker til malerprodukter generelt

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

SPONSORERET INDHOLD: Med lanceringen af verdens første indbyggede, certificerede knæpuder viser Snickers Workwear sit engagement i det, virksomheden kalder 'Inventing workwear'