UgensErhverv.dk
25 meter mindre end sidst

25 meter mindre end sidst

Plan over Krøyers Plads med tre etagehuse og en ny plads.

23-05-2006

Plan over Krøyers Plads med tre etagehuse og en ny plads.

Af Lars Solberg

Med en højde på 29,5 meter på er det nye arkitektforslag til bebyggelse af Krøyers Plads på Christianshavn i København godt 25 meter mindre end den sidste plan, der for et år siden fik over 14.000 personer til at skrive under på en protest mod at få huse i 55 meters højde på havnen.

Den nye plan fra NCC Construction Danmark A/S er netop blevet præsenteret på et pressemøde. Forslaget er tegnet af tre arkitektfirmaer; Henning Larsens Tegnestue, Bjarke Ingels Group og Kim Utzon Arkitekter.

Projektet består af tre huse, som hver især er tegnet af en tegnestue, og så er der tegnet en rigtig plads mellem husene og vandet, Krøyers Plads.
Endvidere skal der være kajakklub, trætrapper til havnebassinet og bådepladser på klassisk christianshavner-manér, lyder det fra NCC.

- Vores ambition var at skabe nye boliger til københavnerne samtidig med, at der i et enestående samarbejde mellem tre af landets dygtigste arkitektfirmaer opstod nyskabende arkitektur med bygninger, der udfordrer hinanden. Samtidig blev det muligt at skabe en ny plads, hvor københavnerne kan dyrke og nyde vandet og den stemning, pladsen giver, udtaler kommunikationsdirektør i NCC, Bo Dybkær.

De tre huse skal bygges i seks etager og rumme 136 ejerlejligheder, der i størrelse går fra 60 til 220 kvadratmeter.

De fremlagte planer afleveres nu Københavns Kommune, som skal tage stilling til projektet og udarbejde et forslag til lokalplan, som skal i offentlig høring. Krøyers Plads og de tre arkitekters huse kan først bygges, når og hvis der vedtages en endelig lokalplan i Københavns Borgerrepræsentation.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Grøn transformator med global ambition

Grøn transformator med global ambition

Med tyske Jens-Peter Saul som CEO, har Rambøll udviklet sig fra at være en nordisk virksomhed til en global spiller med en omsætning, der er mere end fordoblet til 17 milliarder kroner

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

De kommende to sæsoner vil der står Carl Ras på maven af Lyngby Boldklubs spillere, når de løber på banen hjemme på Lyngby Stadion, mens der vil stå Carl Ras, når spillerne ifører sig klubbens udebanetrøje

Lige efter EU-bogen

Lige efter EU-bogen

Aktører i byggeriet kan vinde fordele ved hurtigt at omfavne EU's taksonomi-regler om bæredygtighed. Carl Ras står klar med rådgivning og service og er blandt andet en nøglespiller i den banebrydende renovering af DMI's tidligere domicil