UgensErhverv.dk
Håndværkersmart

Håndværkersmart

Der er gået mode i arbejdstøjet. Det er ikke nok, at tøjet bare virker - det skal se godt ud og ha’ de rigtige farver.

19-05-2006

Af Michael Rughede
Der var en gang, hvor smeden, mureren og tømreren gik i det samme tøj, der var bare farven til forskel. Sådan groft sagt!
De tider er helt og aldeles forbi. Er du i tvivl, kan du bare se dig omkring på pladsen, skæv til et par kolleger nede i byggemarkedet, eller næste gang du tanker smørrebrød.

Kig på de unge, og du ser dem traske rundt i hættetrøjer, hvor kun mesters logo fortæller dig, at de er på arbejde og ikke på vej til næste fest. For heller ikke bukserne og skoene sladrer om, at de slår søm i hele dagen.
Nutidens håndværkere går i tøj, der er så smart, at de altid kan have det på, hvad enten de er på arbejde eller har fri.

Trend-spotteren
- Især de unge er meget bevidste om, at de ser rigtige ud. At tøjet har det rigtige look. De blander og sammensætter selv tøjet, så det får den rigtige stil. Men de ældre er nu også helt godt med, fortæller designer Helle Bruhn.
Hun har været designer i mere end 20 år. Først for Kansas, hvor tøjet stort set var det samme fra år til år, og nu for Mascot, der er helt fremme med det nyeste i look og funktionalitet.

Hendes verden har helt og aldeles forandret sig siden Kansas-dagene.
- I dag er jeg en slags trend-spotter, der hele tiden prøver at fange de nyeste modetendenser. Det, som er in i nogle miljøer nu, er det, som de unge håndværkere vil gå i om et par år, siger Helle Bruhn.

- Derfor gælder det hele tiden om at læse udviklingen og så tilpasse tøjet, så bukser og jakker ikke kun ser smarte ud, men så funktionaliteten er i top, siger Helle Bruhn.

- Når vi skal teste, at man kan arbejde i tøjet, laver vi f.eks. bukser med to forskellige ben. Der kan være forskellige syninger, indlæg eller puder i knæene. Så fortæller vores test-håndværkere, hvad de synes virker bedst, og så retter vi det til, fortæller Helle Bruhn om det snørklede arbejde med at få design og funktionalitet til at mødes.

Moden siger knickers
Den nyeste kreation fra Mascot er en forsættelse af stilen, der blev lagt sidste år med Young-serien.

- Den har pasform som modetøj, men funktion som godt arbejdstøj. Vi bruger store lommer på tøjet og farvede syninger i moderigtige kontrastfarver. Man kan vælge tøjet i koboltblå eller olivengrøn, siger Helle Bruhn, der også har en gedigen nyskabelse på programmet.

- Vi lancerer knickers som arbejdsbukser. Buksetypen er meget fremme i modetøjet lige nu, men rigtig velegnet til arbejdsbrug. Vi tror, at mange håndværkere vil vælge dem i stedet for korte shorts, fordi de er køligere end lange bukser, men giver mere beskyttelse end shorts, siger Helle Bruhn.

Fremtiden er action-sport
Skal Helle Bruhn give et bud på fremtidens arbejdstøj, står det i action-sportens tegn.

- Vi kommer nok til at se arbejdstøj, der låner ideer fra skitøj og ekstremsport. Mange praktiske lommer til mobiltelefonen, GPS, MP3-afspiller og andet elektronik. Tøjet sidder tættere, men kan samtidig gi’ sig de rigtige steder, spår Helle Bruhn.

Meeen… apropos fremtidens mode. Har du en gammel forvasket kansasjakke nederst i vasketøjskurven, skal du ikke smide den væk.
I nogle undergrundsmiljøer er den så hip, at den om et par år måske passer perfekt med dine røgfarvede retro-briller og firserhalskæden til dit stylede håndværkerimage, når du skal ned og løfte jern i fitnesscenteret.

Mode har det med at ’vende bøtten’ og genbruge gamle trends med års mellemrum.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Byggepladsen er en klimamæssig black box

Nye krav til byggeriet lurer i horisonten, når klimakravene skal revideres i 2025. Alt tyder på, at byggepladsen bliver omfattet af beregningerne af CO2 belastningen

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

NCC bygger for 120 millioner svømmehal i Nordjylland

Ved siden af Idrætscenter Vendsyssel og Vrå Skole skal der opføres en svømmehal med 25 meter bassin med otte baner, morskabsbassin med vandrutchebane samt wellnessafdeling. Projektet har en kontraktsum på ca. 120 millioner kroner

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Stor undersøgelse: Malerne vægter kvalitet over alt andet

Kvaliteten er vigtigst, og renoveringsprojekterne kommer til at stå i kø. Det er blandt konklusionerne i en stor spørgeundersøgelse, hvor Flügger har spurgt skandinaviske kunder om forventningerne til fremtiden og ønsker til malerprodukter generelt

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

Snickers Workwear introducerer verdens første indbyggede, certificerede knæpuder

SPONSORERET INDHOLD: Med lanceringen af verdens første indbyggede, certificerede knæpuder viser Snickers Workwear sit engagement i det, virksomheden kalder 'Inventing workwear'