Der kan spares 15-20% på elregningen.
20-04-2004
Der kan spares 15-20% på elregningen.
Af journalist Tove Malzer
Lyset i boligen kan forbedres, samtidig med at der kan spares 15-20% på elregningen, fremgår det af en ny pjece fra Elsparefonden og elnetselskaberne.
Pjecen giver gode råd om indretning af boligens forskellige rum, herunder bad og køkken. Og der vises mange belysningseksempler fra nyere og ældre boliger.
- Det gælder om at finde den rigtige balance mellem de forskellige lystyper, siger direktør Jørgen Clausen fra Lysteknisk Selskab, som har udarbejdet pjecen.
- Det giver en bedre variation og smukkere rum, hvis man blander glødelys og halogenlys med energisparelys – i stedet for udelukkende at bruge halogenpærer.
Det rigtige lysmix vil også give en mindre elregning – dvs. et fald i elgifterne på 15-20% ved brug af sparepærer. De er oplagte til udendørs brug og specielt egnet til indendørs rum, hvor lyset skal være tændt længe.
Ifølge Jørgen Klausen blev der bedre lys i en bolig, hvor et 300 W halogenrør i en oplys lampe udskiftedes med en 23 W sparepære.
- Også stjernehimler med små, nøgne halogenpærer f.eks. i køkkener og badeværelser bruger meget unødig strøm og blænder ofte forfærdeligt, mener han.
- I stedet bør man vælge en løsning med en kombination af glødepærer, halogenpærer og sparepærer.
Læs november 2023 udgaven her
Læs det nyeste om vinduer. Udgives i samarbejde med VinduesIndustrien
Læs september 2023 udgaven her
Arbejdsbelysning til professionelle håndværkere
Markedsledende i afvandingsteknik
Ved en ceremoni i København 22. maj vandt PensionDanmark priser i kategorierne Nordic Countries og Biodiversity.
Med 10.123 besøgende over 3 dage sætter VVS'25 ny samlet rekord. Fagscenen spillede en central rolle i år med stærk opbakning til oplæg og debatter.
Det er nok ikke realistisk at stille krav om emissionsfri maskiner i alle projekter - men hvilke krav kan man så stille til dieselmaskinerne?, spørger Bettina Simonsen, projektingeniør fra KLAR Forsyning
Pihl & Søn og LM Byg skal i fællesskab med den hollandske teknikentreprenør Banzo opføre en anlæg, der skal genanvende restaffald fra husholdninger i København, Frederiksberg og Tårnby Kommuner