Der kan spares 15-20% på elregningen.
20-04-2004
Der kan spares 15-20% på elregningen.
Af journalist Tove Malzer
Lyset i boligen kan forbedres, samtidig med at der kan spares 15-20% på elregningen, fremgår det af en ny pjece fra Elsparefonden og elnetselskaberne.
Pjecen giver gode råd om indretning af boligens forskellige rum, herunder bad og køkken. Og der vises mange belysningseksempler fra nyere og ældre boliger.
- Det gælder om at finde den rigtige balance mellem de forskellige lystyper, siger direktør Jørgen Clausen fra Lysteknisk Selskab, som har udarbejdet pjecen.
- Det giver en bedre variation og smukkere rum, hvis man blander glødelys og halogenlys med energisparelys – i stedet for udelukkende at bruge halogenpærer.
Det rigtige lysmix vil også give en mindre elregning – dvs. et fald i elgifterne på 15-20% ved brug af sparepærer. De er oplagte til udendørs brug og specielt egnet til indendørs rum, hvor lyset skal være tændt længe.
Ifølge Jørgen Klausen blev der bedre lys i en bolig, hvor et 300 W halogenrør i en oplys lampe udskiftedes med en 23 W sparepære.
- Også stjernehimler med små, nøgne halogenpærer f.eks. i køkkener og badeværelser bruger meget unødig strøm og blænder ofte forfærdeligt, mener han.
- I stedet bør man vælge en løsning med en kombination af glødepærer, halogenpærer og sparepærer.
Danmarks største udbyder af entreprenørmateriel, teleskoplæssere og kraner
Læs november 2023 udgaven her
online leverandør af værktøj i høj kvalitet til billige priser
Udlejning af container - landsdækkende
Fugttekniske løsninger
Calsitherm indeklimaplade, der isolerer og fugtregulerer boligen
Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger
Vejledning i valg af tag
Få Xtra tid, når du flytter. Flyttebox / Flyttecontainer
Din vejledning til tagrender - 15 % større vandkapacitet. Op til 25 års garanti.
Bestyrelsen i MT Højgaard Holding har med virkning fra i dag ansat Steffen Baungaard som ny administrerende direktør og koncernchef
Trods verserende retssag ved EU-Domstolen, SKAL Danmark indføre mindstelønsdirektivet, inden der er faldet dom i sagen
Arbejdstilsynet ved ifølge folketingsmedlem fra Enhedslisten, at byggearbejderne går i en potentiel kræftbombe. Men der gribes ikke tilstrækkeligt ind
Det tidligere medlem af EU-Parlamentet, Søren Søndergaard fra Enhedslisten, er ikke overrasket over, at Danmark - trods retssag ved EU-Domstolen - tvinges til at gennemføre Mindstelønsdirektivet