UgensErhverv.dk

3F: - Polsk håndværker slået ned

Tilsyneladende var årsagen krav om bedre arbejdsvilkår på byggeplads i Ringsted.

18-05-2006

En polsk bygningsarbejder blev først på ugen overfaldet på en byggeplads på Ørslev Stationsvej i Ringsted, oplyser Nyhedsbrevet 3F.

Ifølge Nyhedsbrevet skete overfaldet på arbejderen Marcin Nikel øjensynlig på grund af uoverensstemmelser om arbejdsforhold og lønafregning.

Marcin Nikel blev ifølge 3F angrebet af to herboende polske statsborgere, der virker som håndlangere og arbejdsledere for de danske Trio-selskabe; Trio Huse og Trio Entreprise i Ringsted, der arbejder på stedet.

Trio Huse har tidligere været omtalt i forbindelse med dårlig behandling af østeuropæiske ansatte. Firmaet var blandt andet ufrivillig hovedperson i Dag Dato i TV2, hvor Trio Huses ejer og direktør blandt andet blev anklaget for at slå en polsk ansat. Den sag er til behandling hos Statsadvokaten.

Fagbevægelsen mener, at de voldelige episoder skyldes, at de østeuropæiske ansatte ikke finder sig i hvad som helst mere.

- Sagen er et udtryk for, at den polske byggemafias desperation stiger i takt med, at de polske migranter bliver mere bevidste om deres rettigheder, og at de gør oprør mod elendige løn- og arbejdsforhold, siger næstformand i Malernes Fagforening, Bo Rosschou, til Nyhedsbrevet 3F.
-ls.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Henrik Mielke stopper i MT Højgaard

Henrik Mielke stopper i MT Højgaard

Bestyrelsen i MT Højgaard Holding har med virkning fra i dag ansat Steffen Baungaard som ny administrerende direktør og koncernchef

Danmark tvinges til at gennemføre EU-mindsteløn

Danmark tvinges til at gennemføre EU-mindsteløn

Trods verserende retssag ved EU-Domstolen, SKAL Danmark indføre mindstelønsdirektivet, inden der er faldet dom i sagen

Byggearbejdere  i Nyborg udsættes for kræftfremkaldende afgasninger

Byggearbejdere i Nyborg udsættes for kræftfremkaldende afgasninger

Arbejdstilsynet ved ifølge folketingsmedlem fra Enhedslisten, at byggearbejderne går i en potentiel kræftbombe. Men der gribes ikke tilstrækkeligt ind

Urimeligt at EU-retssag ikke har opsættende virkning

Urimeligt at EU-retssag ikke har opsættende virkning

Det tidligere medlem af EU-Parlamentet, Søren Søndergaard fra Enhedslisten, er ikke overrasket over, at Danmark - trods retssag ved EU-Domstolen - tvinges til at gennemføre Mindstelønsdirektivet