UgensErhverv.dk
Planchef indklager sin egen kommune.

Planchef indklager sin egen kommune.

Alle nye bygninger på Holbæk Havn er opført i strid med lokalplanen.

18-05-2006

I juni 2000 skrev fagbladet BygTek om Keops Projektudvikling, der opførte et kontorhus på Holbæk Havn. Bygningen, der bl.a. skulle rumme advokatfirmaet Ret&Råd, blev opført uden byggetilladelse og i strid med lokalplan og bygningsreglement.
Keops blev ikke tvunget til at fjerne det ulovlige byggeri. Der blev lavet ny lokalplan og givet de nødvendige dispensationer. Formanden for planudvalget, Carsten Westhoff, der i dag er 1. viceborgmester i kommunen, mente dengang, at det ville være synd at rive huset ned:
"Vi er ganske vist blevet ført bag lyset, men modsat skal vi også lade fornuften råde.
BygTek´s konklusion var, at fremover måtte alt byggeri være tilladt i Holbæk Kommune - blot byggeriet blev opført i en fart. Der var ikke længere grund til at søge om byggetilladelse, hvis man ville opføre en carport eller et parcelhus.

Dispensationerne i forbindelse med det ulovlige byggeri på havnen i Holbæk for seks år siden, var blot starten på en lang række dispensationer. Og kommunens planchef, Jens Hedegaard, undrer sig over, at stort set de samme politikere, som vedtog lokalplanen i juni 2002, nu valgte at fravige planen. Det fik ham til at sende en klage til Naturklagenævnet.
"Som embedsmænd bør vi bidrage til, at loven overholdes, siger Jens Hedegaard, der mener, at en lokalplan ikke er et stykke papir, som der kan skaltes og valtes med efter forgodtbefindende:
"Det er en kontrakt med borgerne om, hvordan byen skal udvikle sig. Og den kontrakt skal selvfølgelig holdes".

Brevet blev sendt til Naturklagenævnet i august 2005, og med en gennemsnitlig sagsbehandlingstid på seks måneder, må afgørelsen være på trapperne.
Jens Hedegaard mener, at han har retten på sin side, men han er spændt på afgørelsen og er ikke i tvivl, om han har gjort det rigtige, ligesom det ikke har strejfet ham, at han måske satte sit job på spil.
Efterfølgende har kommunens kommunaldirektør og borgmester da også meldt ud, at Jens Hedegaard ikke har optrådt illoyalt. Han har bare - som andre borgere - benyttet sin ytringsfrihed og adgang til at klage.

Læs mere i det nye BygTek nr. 5.


Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 39/2023 - 1)

Konkurser i byggeriet (Uge 39/2023 - 1)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Regeringen vil booste genbrug af byggematerialer

Regeringen vil booste genbrug af byggematerialer

- Der er et kæmpe potentiale for bedre ressourceudnyttelse i byggebranchen, og derfor skal vi tænke mere bæredygtigt, siger miljøminister Magnus Heunicke (S)

Danmarks største OPP-byggeri til over 2 milliarder kroner er skudt i gang

Danmarks største OPP-byggeri til over 2 milliarder kroner er skudt i gang

Det første spadestik er taget i byggeriet af et ny hovedkvarter til Forsvarets Efterretningstjeneste. PensionDanmark, MT Højgaard og DEAS ser frem til at opføre det historiske byggeri, som vil bidrage til Danmarks sikkerhed

Højere selvmordsrate blandt medarbejdere, der har været udsat for vold

Højere selvmordsrate blandt medarbejdere, der har været udsat for vold

En undersøgelse udarbejdet i samarbejde mellem forskere fra Danmark, Sverige, Finland og England viser, at medarbejdere har en højere risiko for selvmordsforsøg eller fuldbyrdet selvmord, hvis de har oplevet vold på arbejdet