UgensErhverv.dk

AT vogter de projekterende

Arbejdsulykker skal i højere grad forebygges på tegnebrættet.

18-05-2006

Arbejdsulykker skal i højere grad forebygges på tegnebrættet.

Det er muligt at planlægge sig uden om mange arbejdsulykker, mener Arbejdstilsynet (AT), der nu vil sætter fokus på de projekterendes ansvar på byggepladser med alvorlige arbejdsmiljøproblemer.

Ifølge AT er en af årsagerne til det dårlige arbejdsmiljø i branchen mangel på planlægning og upræcise eller direkte forkerte beskrivelser i udbudsmaterialet fra de projektansvarlige.

Så det næste år sætter AT ekstra fokus på de projekterende, der har ansvaret for beskrivelserne og tegningerne i udbudsmaterialet.

- Vi tager udgangspunkt i, hvad vi ser af fejl og mangler og finder herefter frem til, hvor i projektet det er ”gået galt”, lyder det fra AT-direktør, Jens Jensen.

Ifølge direktøren vil AT besøge byggepladserne lige så mange gange, det er nødvendigt for at sikre, at eventuelle fejl bliver løst.

- Byggepladserne bliver fulgt til dørs, indtil arbejdsmiljøet er i orden, siger jens Jensen.

AT vil tage udgangspunkt i større byggepladser, hvor der konstateres alvorligere arbejdsmiljøproblemer. Nedstyrtningsfare, gravearbejde, adgangsveje, farlige maskiner blandt andet trucks, lifte og kraner vil blive tjekket.
-ls.

Brochurer

65.000 tilsyn mod social dumping

65.000 tilsyn mod social dumping

Alene sidste år gennemførte Arbejdstilsynet 7.900 tilsyn på danske og udenlandske virksomheder, og det resulterede i 4.300 reaktioner

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Efter en knap et år lang proces har Aarsleff nu opnået alle de påkrævede godkendelser i både Danmark og Rusland, og salget af Aarsleffs russiske forretninger er nu gennemført

Ford har misforstået det danske marked

Ford har misforstået det danske marked

Hos Ford vil man gerne sælge sin Ranger Raptor som en fritidsbil, men det kommer ikke til at ske i Danmark, hvor den primært vil blive solgt som arbejdsbil og også kun kan købes på gule plader

Med på en kigger

Med på en kigger

I Frederiksberg Kommune har kommunalbestyrelsen besluttet, at alle byggehegn, der sættes op i forbindelse med Frederiksberg Kommunes bygge- og anlægsprojekter, forsynes med kighuller i forskellige højder