UgensErhverv.dk
Præfabrikeret storkarré

Præfabrikeret storkarré

Københavnsk boligkarré nyfortolket med industrielle byggeprincipper.

17-05-2006

Københavnsk boligkarré nyfortolket med industrielle byggeprincipper

Af Niels Nielsen

Det er gået stærkt med boligbyggeriet i bydelen Ny Tøjhus Kvarter på det tidligere militærterræn, Ny Tøjhus-grunden, på Islands Brygge i København siden de første beboere flyttede til i starten af år 2004.

Kommandantens Gaard er seneste boligbyggeri i området og skiller sig ud fra de øvrige ved at være en konsekvent gennemført karrebygning med en hesteskoformet plan.

Bygningen fortsætter således den eksisterende karrestruktur på det historiske Islands Brygge, men indordner sig også den nye byplan ved samtidig at åbne sig mod den lange tværgående kanalgade, som binder den nye bydel sammen mod syd.

Fornyelsen ligger dog først og fremmest i den industrialiserede byggeproces, hvor formgivning og facade er raffineret efter mulighederne for at bygge med præfabrikerede teglelementer.

På samme måde er lejlighederne indrettet efter nutidens boligbehov med altaner til to sider, to badeværelser og fleksibilitet i form af skydedøre.

Det er Arkitema sammen med Carl Bro og KPC Byg, der har stået for udformning og opførelse af karréen med 186 ejerboliger.

Læs mere om byggeriet i seneste udgave af Fagbladet Bygger nr.4-2006.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Plastvinduer diskrimineres af kommunerne

Plastvinduer diskrimineres af kommunerne

Danske vinduesproducenter kritiserer kommunerne for at diskriminere mod plastvinduer – stik mod planloven og EU´s byggevareforordning

Konkurser i byggeriet (Uge 13/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 13/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Ny arbejdsmiljøaftale i lyntempo

Ny arbejdsmiljøaftale i lyntempo

Aftalen med bred opbakning i Folketinget indeholder blandt andet yderligere indsats mod social dumping og en autorisationsordning for asbestarbejde

Betonbranchen i opråb: Brug mindre beton

Betonbranchen i opråb: Brug mindre beton

Betonbranchen arbejder på at omstille til produktionen med lavere CO2-aftryk. Men der kan også spares store mængder CO2 ved at reducere betonforbruget i designfasen. Nyt dialoggrundlag for designoptimering af betonkonstruktioner hjælper på vej