UgensErhverv.dk
Præfabrikeret storkarré

Præfabrikeret storkarré

Københavnsk boligkarré nyfortolket med industrielle byggeprincipper.

17-05-2006

Københavnsk boligkarré nyfortolket med industrielle byggeprincipper

Af Niels Nielsen

Det er gået stærkt med boligbyggeriet i bydelen Ny Tøjhus Kvarter på det tidligere militærterræn, Ny Tøjhus-grunden, på Islands Brygge i København siden de første beboere flyttede til i starten af år 2004.

Kommandantens Gaard er seneste boligbyggeri i området og skiller sig ud fra de øvrige ved at være en konsekvent gennemført karrebygning med en hesteskoformet plan.

Bygningen fortsætter således den eksisterende karrestruktur på det historiske Islands Brygge, men indordner sig også den nye byplan ved samtidig at åbne sig mod den lange tværgående kanalgade, som binder den nye bydel sammen mod syd.

Fornyelsen ligger dog først og fremmest i den industrialiserede byggeproces, hvor formgivning og facade er raffineret efter mulighederne for at bygge med præfabrikerede teglelementer.

På samme måde er lejlighederne indrettet efter nutidens boligbehov med altaner til to sider, to badeværelser og fleksibilitet i form af skydedøre.

Det er Arkitema sammen med Carl Bro og KPC Byg, der har stået for udformning og opførelse af karréen med 186 ejerboliger.

Læs mere om byggeriet i seneste udgave af Fagbladet Bygger nr.4-2006.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Grøn transformator med global ambition

Grøn transformator med global ambition

Med tyske Jens-Peter Saul som CEO, har Rambøll udviklet sig fra at være en nordisk virksomhed til en global spiller med en omsætning, der er mere end fordoblet til 17 milliarder kroner

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

De kommende to sæsoner vil der står Carl Ras på maven af Lyngby Boldklubs spillere, når de løber på banen hjemme på Lyngby Stadion, mens der vil stå Carl Ras, når spillerne ifører sig klubbens udebanetrøje

Lige efter EU-bogen

Lige efter EU-bogen

Aktører i byggeriet kan vinde fordele ved hurtigt at omfavne EU's taksonomi-regler om bæredygtighed. Carl Ras står klar med rådgivning og service og er blandt andet en nøglespiller i den banebrydende renovering af DMI's tidligere domicil