UgensErhverv.dk
Penthouse i Nordvest

Penthouse i Nordvest

Dobbelte altaner og store glaspartier introduceres på Ydre Nørrebro.

15-05-2006

Dobbelte altaner og store glaspartier introduceres på Ydre Nørrebro

Af Niels Nielsen

Boligbebyggelsen Enighedens Park er et af de første eksempler på den rivende udvikling af boligbyggeriet, der er i gang på de tidligere industriarealer på det Ydre Nørrebro i Københavns Nordvestkvarter.

Et byområde der tidligere led under et blakket ry, men som følge af de stadig stigende boligpriser, en målrettet kvarterløftindsats og forbedret infrastruktur er på vej til at blive et af Københavns nye attraktive boligområder.

Enighedens Park bygger videre på områdets eksisterende karrestruktur, men lejlighederne adskiller sig fra bydelens historiske arbejderboliger med store glaspartier, dobbelte altaner og penthouseetage.

Enighedens Park opføres i to faser som en samlet bebyggelse med et helstøbt arkitektonisk udtryk, men er en sammensat byggesag med forskellige bygherrer til hver af de fire bygninger, som udgør bebyggelsen.

Første fase består af daginstitutionen, Enighedens Børnehus, samt to boligblokke i seks etager med henholdsvis 48 og 50 andelsboliger.

Anden fase færdiggøres i efteråret 2007 og er en hesteskoformet, seksetagers karre med 144 private lejelejligheder, der er opført med støtte efter loven om fremme af privat udlejningsbyggeri.

Desuden opføres et parkeringshus delvist under og over terræn med plads til 160 biler.

Læs mere om udviklingen af boligbyggeriet på Nørrebro i seneste udgave af Fagbladet Byggeri nr.4-2006.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Henrik Mielke stopper i MT Højgaard

Henrik Mielke stopper i MT Højgaard

Bestyrelsen i MT Højgaard Holding har med virkning fra i dag ansat Steffen Baungaard som ny administrerende direktør og koncernchef

Danmark tvinges til at gennemføre EU-mindsteløn

Danmark tvinges til at gennemføre EU-mindsteløn

Trods verserende retssag ved EU-Domstolen, SKAL Danmark indføre mindstelønsdirektivet, inden der er faldet dom i sagen

Byggearbejdere  i Nyborg udsættes for kræftfremkaldende afgasninger

Byggearbejdere i Nyborg udsættes for kræftfremkaldende afgasninger

Arbejdstilsynet ved ifølge folketingsmedlem fra Enhedslisten, at byggearbejderne går i en potentiel kræftbombe. Men der gribes ikke tilstrækkeligt ind

Urimeligt at EU-retssag ikke har opsættende virkning

Urimeligt at EU-retssag ikke har opsættende virkning

Det tidligere medlem af EU-Parlamentet, Søren Søndergaard fra Enhedslisten, er ikke overrasket over, at Danmark - trods retssag ved EU-Domstolen - tvinges til at gennemføre Mindstelønsdirektivet