UgensErhverv.dk

Posten føler sig hetzet

Post Danmark forargede over artikel om internt tyveri.

15-05-2006

Post Danmark forargede over artikel om internt tyveri.

I weekenden havde gratisavisen Søndagsavisen en artikel om Post Danmark, hvor det blev beskrevet som et stort problem, at de ansatte stjæler post. Det har fået Post Danmark til reagere med stor forargelse.

- Det er urimelige anklager mod vores ansatte, når Søndagsavisen i denne
weekend skriver, at ”posten stjæler din post”, at der ”forsvinder breve og pakker som aldrig før” og at ”de stjæler med arme og ben”. Med påstande af den art sættes samtlige ca. 27.000 medarbejdere under anklage, og det må vi tage klart afstand fra, lyder det i en pressemeddelelse fra direktør Palle Juliussen, der er ansvarlig for Post Danmarks personaleforhold.

Han skriver endvidere, at han beklager, at et antal forsendelser forsvinder et sted mellem afsender og modtager. Ifølge direktøren er der dog mange andre årsager til det end tyveri. Det kan være fejl ved afsendelsen, forkert eller mangelfuld adresse, at forsendelsen er forlagt hos modtageren, tyveri fra postbudes tasker og andet.

- Vi har bestemt ingen grund til at mistro vores kunder, men må også slå fast, at de mange fejlmuligheder gør det nødvendigt at undersøge hver enkelt klage nøje, før man kan finde årsagen til, at en forsendelse er bortkommet, udtaler direktør Palle Juliussen.

Antal klager
Ifølge direktøren modtog Post Danmark sidste år omkring 57.400 klager over bortkomne breve og pakker. Det svarer til 0,00463 procent af alle de forsendelser, der årligt håndteres af Post Danmark.

- Vi tager alle klager alvorligt. Derfor ville det være rimeligt at give os mulighed for at foretage en nærmere undersøgelse, før man anklager vores medarbejdere for tyveri i pressen. Virksomheder, der oplever, at forsendelser forsvinder, bør derfor henvende sig til os og tage mod vores tilbud om at gennemføre en undersøgelse, som måske kan afsløre, hvor forsendelserne forsvinder, siger direktør Palle Juliussen.

Efter tilsvarende historier for et år siden indførte Post Danmark mere intern kontrol - blandt andet stikprøvekontroller med visitation af de ansatte ved udgangen. Det har dog ikke afsløret tyve blandt de ansatte.
Desuden er der gennemført flere kontroller med chips i forsendelser, og der er iværksat kampagner.

- Vores medarbejdere har medvirket positivt til at stramme op. Derfor slår det ekstra hårdt, når de nu igen skal opleve at være under anklage, uden at påstandene dokumenteres konkret og uden, at vi har fået en fair chance for at gendrive dem, slutter direktør Palle Juliussen.

Brochurer

65.000 tilsyn mod social dumping

65.000 tilsyn mod social dumping

Alene sidste år gennemførte Arbejdstilsynet 7.900 tilsyn på danske og udenlandske virksomheder, og det resulterede i 4.300 reaktioner

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Efter en knap et år lang proces har Aarsleff nu opnået alle de påkrævede godkendelser i både Danmark og Rusland, og salget af Aarsleffs russiske forretninger er nu gennemført

Ford har misforstået det danske marked

Ford har misforstået det danske marked

Hos Ford vil man gerne sælge sin Ranger Raptor som en fritidsbil, men det kommer ikke til at ske i Danmark, hvor den primært vil blive solgt som arbejdsbil og også kun kan købes på gule plader

Med på en kigger

Med på en kigger

I Frederiksberg Kommune har kommunalbestyrelsen besluttet, at alle byggehegn, der sættes op i forbindelse med Frederiksberg Kommunes bygge- og anlægsprojekter, forsynes med kighuller i forskellige højder