UgensErhverv.dk
Kvalitetsbyggeri tager form

Kvalitetsbyggeri tager form

Et monument over godt håndværk skyder op i Københavns Nordvestkvarter.

05-05-2006

Et monument over godt håndværk skyder op i Københavns Nordvestkvarter.

Af Lars Solberg

Det er lidt af et arkitektonisk og håndværksmæssigt show-off, der er ved at tage form på Bispebjerg Bakke i Københavns Nordvestkvarter.
Byggeriet er designet af Gobelin-kunstneren Bjørn Nørgaard. Og der er ikke sparet på noget – de bedste materialer og de sejeste håndværkere er brugt til at føre det ud i livet.

Byggeriet har lige haft rejsegilde, hvor der også var fremvisning af prøvelejligheder. Byggeriet består af 11 huse med 135 lejeboliger, der ligger på den skrånende grund mellem Lersø Parken og Bispebjerg Hospitals ældste del.

Projektets bagmænd er bygherrerne Haandværkerforeningens Fond og Fonden Realdania. Byggeriet Bispebjerg bakke forventes at stå færdigt til efteråret.

Syv kobbersmede
Taget er i kobber og formet som en dobbelt-krum DNA-streng, der følger husenes forskellige højder og rejser sig fra tredje til ottende sals højde i byggeriets nordlige ende. Syv kobbersmede har arbejdet i måneder på taget.

Baggrunden for byggeriet er ud over at skabe et godt sted at bo også at gøre lidt reklame for det gode håndværk, forklarer formand for Haandværkerforeningen, Klaus Bonde Larsen.

- For os har det været vigtigt at vise, at det gode håndværk fortsat spiller en rolle i det 21. århundrede – og dermed tydeliggøre, at håndværk holder og på langt sigt er økonomisk konkurrencedygtigt med det industrialiserede byggeri.

Og Realdania har samme bagtanker.

- På Bispebjerg Bakke går samspillet mellem kunst, arkitektur, håndværk og teknologi op i en højere enhed som et enestående eksempel på fremtidens kvalitetsbyggeri. Byggeriet bidrager til en vigtig del af Realdanias strategi: At forbedre menneskers levevilkår ved at fremme livskvaliteten gennem det byggede miljø, lyder det fra adm. direktør i Realdania, Flemming Borreskov.

På søndag den 7. maj klokken 13-15 er der åbent hus, hvor alle er velkomne til at se fire prøvelejligheder

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 39/2023 - 1)

Konkurser i byggeriet (Uge 39/2023 - 1)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Regeringen vil booste genbrug af byggematerialer

Regeringen vil booste genbrug af byggematerialer

- Der er et kæmpe potentiale for bedre ressourceudnyttelse i byggebranchen, og derfor skal vi tænke mere bæredygtigt, siger miljøminister Magnus Heunicke (S)

Danmarks største OPP-byggeri til over 2 milliarder kroner er skudt i gang

Danmarks største OPP-byggeri til over 2 milliarder kroner er skudt i gang

Det første spadestik er taget i byggeriet af et ny hovedkvarter til Forsvarets Efterretningstjeneste. PensionDanmark, MT Højgaard og DEAS ser frem til at opføre det historiske byggeri, som vil bidrage til Danmarks sikkerhed

Højere selvmordsrate blandt medarbejdere, der har været udsat for vold

Højere selvmordsrate blandt medarbejdere, der har været udsat for vold

En undersøgelse udarbejdet i samarbejde mellem forskere fra Danmark, Sverige, Finland og England viser, at medarbejdere har en højere risiko for selvmordsforsøg eller fuldbyrdet selvmord, hvis de har oplevet vold på arbejdet