UgensErhverv.dk
Nykredit priser arkitekter

Nykredit priser arkitekter

Skandinaviens største arkitekturpris går til C.F. Møller, mens Transform modtager motivationspris.

03-05-2006

Skandinaviens største arkitekturpris går til C.F. Møller, mens Transform modtager motivationspris

Nykredits Arkitekturpris går i år til arkitektfirmaet, C.F. Møller, der som en af landets ældste tegnestuer står bag en lang række byggerier herhjemme og de senere år også i udlandet. Med prisen følger 300.000 kr, hvilket gør prisen til Skandinaviens største.

Spændvidden i virksomhedens produktion sammenholdt med en høj arkitektonisk kvalitet er også baggrunden for tildelingen af prisen.

- Arkitektfirmaet C. F. Møller har gennem 80 år har været eksponent for en kvalitativ produktion, der gennem flere stilperioder har frembragt markante arkitekturværker. Værkerne har været forankret i den nordiske arkitekturtradition, men er også internationalt påvirket og med en stærk personlighed, siger arkitekt MAA Kim Holst Jensen fra schmidt hammer lassen, der er formand for Nykredits Arkitekturprisudvalg.

Prisudvalget består desuden af Kent Martinussen fra Dansk Arkitektur Center og Carsten E. Holgaard fra Holgaard Arkitekter.

Nykredits Opmuntringslegat på 50.000 kr, der i dag hedder Motivationsprisen tildeles Arkitektkontoret Transform v. Lars Bendrup.

- Transforms arkitektur ses netop i disse år at finde en kunstnerisk form og et arkitektonisk udtryk, der viser såvel artistisk vovemod som vidensmæssig substans. I deres projekter, som spænder fra regions- og byplanlægning til enkeltstående bygningsværker, ses en særlig evne til at skabe på samme tid et dristigt og et folkeligt arkitektonisk udtryk, som mange kan identificere sig med, siger Kim Holst Jensen.

Transform har siden starten i 1996 gjort sig bemærket gennem en lang række åbne arkitektkonkurrencer herhjemme og i udlandet, men mangler endnu at få ført projekterne fra papiret til praksis.

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 23/2023 - 1)

Konkurser i byggeriet (Uge 23/2023 - 1)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Regeringen svigter de små virksomheder

Regeringen svigter de små virksomheder

Lappeløsning på lappeløsning viser, at politikernes mange smukke ord reelt ikke følges op af handling

EU's bygningsarbejdere kræver kædeansvar

EU's bygningsarbejdere kræver kædeansvar

Fagbevægelsen på tværs af EU har indledt en kampagne mod social dumping ved hjælp af udenlandsk arbejdskraft

Arkæologiske fund skaber fortsat økonomiske problemer for bygherrer

Arkæologiske fund skaber fortsat økonomiske problemer for bygherrer

Fristelsen til bare at grave videre er meget stor. Konsekvenserne af at oplyse det til myndighederne er både økonomiske og indebærer forsinkelser af byggeriet