UgensErhverv.dk

Velkommen til 3500 arkitekter

Arkitektskolen i Århus vil fremme dialogen mellem arkitekt-erhvervet og skolen

02-05-2006

Siden 1965 har Arkitektskolen i Århus uddannet omkring 3500 arkitekter, og det er en kendt sag, at århusianske arkitekter gør det godt både herhjemme og i udlandet. For at gense og styrke sammenholdet mellem dem, har skolen etableret en forening, Kandidat-Kontakten, der skal fremme dialogen mellem skolen og arkitekt-erhvervet.

Alle de ca. 3500 kandidater er inviteret til forårstræf 5. maj, og omkring 300 har allerede meldt sig ind i den nye forening, og mere end halvdelen sagt ja til at møde op til det forestående træf.

- Kandidaterne er arkitektskolens fornemste ambassadører, siger rektor Staffan Henriksson, som også nævner, at de uddannede arkitekters erhvervserfaringer har stor betydning for, at skolen kan udvikle såvel efter- og videreuddannelse som uddannelse og forskning. Så skolen på den måde er på højde med nutidens og fremtidens faglige udfordringer.

Arkitekt Ib Valdemar, medindehaver af tegnestuen Cubo i Århus, er blandt drivkræfterne af det nye initiativ. Og lægger ikke skjul på, at det for ham handler om kærlighed til skolen og udsigten til at møde gamle studiekammerater.

- I arbejdsgruppen har vi etableret et fundament, der gør, at vi nu kan stifte en egentlig kandidatforening, der kan sikre, at aktiviteterne matcher medlemmernes ønsker og behov, siger han.

Ud over forårstræffet planlægger arbejdsgruppen at holde sommerskole af et par dages varighed hvert år sidst i august.
krus-

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Bred politisk aftale mellem regeringen, DanmarksDemokraterne, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet om at bekæmpe social dumping

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Gevinsterne ved social dumping har været så store, at de lyssky entreprenører har ifølge BAT været ligeglade

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

SMVdanmarks administrerende direktør er stærkt utilfreds med, at erhvervsministeren bagatelliserer, at store virksomheder ’tvinger’ eksempelvis håndværkerfirmaer til at acceptere meget lange betalingsfrister