UgensErhverv.dk

Velkommen til 3500 arkitekter

Arkitektskolen i Århus vil fremme dialogen mellem arkitekt-erhvervet og skolen

02-05-2006

Siden 1965 har Arkitektskolen i Århus uddannet omkring 3500 arkitekter, og det er en kendt sag, at århusianske arkitekter gør det godt både herhjemme og i udlandet. For at gense og styrke sammenholdet mellem dem, har skolen etableret en forening, Kandidat-Kontakten, der skal fremme dialogen mellem skolen og arkitekt-erhvervet.

Alle de ca. 3500 kandidater er inviteret til forårstræf 5. maj, og omkring 300 har allerede meldt sig ind i den nye forening, og mere end halvdelen sagt ja til at møde op til det forestående træf.

- Kandidaterne er arkitektskolens fornemste ambassadører, siger rektor Staffan Henriksson, som også nævner, at de uddannede arkitekters erhvervserfaringer har stor betydning for, at skolen kan udvikle såvel efter- og videreuddannelse som uddannelse og forskning. Så skolen på den måde er på højde med nutidens og fremtidens faglige udfordringer.

Arkitekt Ib Valdemar, medindehaver af tegnestuen Cubo i Århus, er blandt drivkræfterne af det nye initiativ. Og lægger ikke skjul på, at det for ham handler om kærlighed til skolen og udsigten til at møde gamle studiekammerater.

- I arbejdsgruppen har vi etableret et fundament, der gør, at vi nu kan stifte en egentlig kandidatforening, der kan sikre, at aktiviteterne matcher medlemmernes ønsker og behov, siger han.

Ud over forårstræffet planlægger arbejdsgruppen at holde sommerskole af et par dages varighed hvert år sidst i august.
krus-

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 39/2023 - 1)

Konkurser i byggeriet (Uge 39/2023 - 1)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Regeringen vil booste genbrug af byggematerialer

Regeringen vil booste genbrug af byggematerialer

- Der er et kæmpe potentiale for bedre ressourceudnyttelse i byggebranchen, og derfor skal vi tænke mere bæredygtigt, siger miljøminister Magnus Heunicke (S)

Danmarks største OPP-byggeri til over 2 milliarder kroner er skudt i gang

Danmarks største OPP-byggeri til over 2 milliarder kroner er skudt i gang

Det første spadestik er taget i byggeriet af et ny hovedkvarter til Forsvarets Efterretningstjeneste. PensionDanmark, MT Højgaard og DEAS ser frem til at opføre det historiske byggeri, som vil bidrage til Danmarks sikkerhed

Højere selvmordsrate blandt medarbejdere, der har været udsat for vold

Højere selvmordsrate blandt medarbejdere, der har været udsat for vold

En undersøgelse udarbejdet i samarbejde mellem forskere fra Danmark, Sverige, Finland og England viser, at medarbejdere har en højere risiko for selvmordsforsøg eller fuldbyrdet selvmord, hvis de har oplevet vold på arbejdet