UgensErhverv.dk

Velkommen til 3500 arkitekter

Arkitektskolen i Århus vil fremme dialogen mellem arkitekt-erhvervet og skolen

02-05-2006

Siden 1965 har Arkitektskolen i Århus uddannet omkring 3500 arkitekter, og det er en kendt sag, at århusianske arkitekter gør det godt både herhjemme og i udlandet. For at gense og styrke sammenholdet mellem dem, har skolen etableret en forening, Kandidat-Kontakten, der skal fremme dialogen mellem skolen og arkitekt-erhvervet.

Alle de ca. 3500 kandidater er inviteret til forårstræf 5. maj, og omkring 300 har allerede meldt sig ind i den nye forening, og mere end halvdelen sagt ja til at møde op til det forestående træf.

- Kandidaterne er arkitektskolens fornemste ambassadører, siger rektor Staffan Henriksson, som også nævner, at de uddannede arkitekters erhvervserfaringer har stor betydning for, at skolen kan udvikle såvel efter- og videreuddannelse som uddannelse og forskning. Så skolen på den måde er på højde med nutidens og fremtidens faglige udfordringer.

Arkitekt Ib Valdemar, medindehaver af tegnestuen Cubo i Århus, er blandt drivkræfterne af det nye initiativ. Og lægger ikke skjul på, at det for ham handler om kærlighed til skolen og udsigten til at møde gamle studiekammerater.

- I arbejdsgruppen har vi etableret et fundament, der gør, at vi nu kan stifte en egentlig kandidatforening, der kan sikre, at aktiviteterne matcher medlemmernes ønsker og behov, siger han.

Ud over forårstræffet planlægger arbejdsgruppen at holde sommerskole af et par dages varighed hvert år sidst i august.
krus-

Brochurer

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Hvordan kommer man i gang med den bæredygtige omstilling som virksomhed i byggebranchen? Det og mange andre spørgsmål gav bæredygtighedschef i Lemvigh-Müller, Pernille Kiær svar på i seneste udgave af BygTek Live. Se eller gense det her

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

120 medarbejdere mister jobbet ved konkursen, der kommer efter længere tids skriverier i pressen om udeblevne udbetalinger, og flere underleverandører står nu til at få en lang næse

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Men som helhed er dansk økonomi bomstærk, og statskassen er fyldt op over alle kanter