UgensErhverv.dk
Kloakfirmaer mister autorisationAt beskæftige sig med kloakker er en alvorlig sag,

Kloakfirmaer mister autorisation

Sikkerhedsstyrelsen tilbagekalder over 100 autorisationer på vvs- og kloakområdet.

28-04-2006

Kloakområdet har gennem de senere år været igennem en større slankekur, hvor der er blevet ryddet ud i antal autorisationer. Før i tiden havde rigtig mange håndværksmestre en lille nebengeschæft, hvor de tilbød lige at ordne kloakken også.

Men nu er erhvervet blevet mere professionelt blandt andet med en ny autorisationslov. Det seneste tiltag for at højne kvaliteten er, at myndigheden på området, Sikkerhedsstyrelsen, er ved at tilbagekalde en række autorisationer.

Ifølge installatørernes organisation, Tekniq, er styrelsen i fuld gang med at udsende et større antal tilbagekaldelser af autorisationer til firmaer inden for både vvs- og kloakområdet.

Tekniq oplyser, at styrelsen tager autorisationen fra de virksomheder, der ikke har svaret på styrelsens gentagne rykkere om, at de skal opfylde kravet om et godkendt kvalitetsstyringssystem.
Ifølge organisationen handler det om over 100 autorisationer, der er ved at blive tilbagekaldt.

Rent praktisk foregår det ved, at de enkelte virksomheder får et brev om fratagelsen. I brevet er der også formuleret, hvordan firmaerne kan generhverve autorisationen. De skal blandt andet tilmeldes en kontrolinstans, der skal tjekke deres kvalitetsstyring.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Henrik Mielke stopper i MT Højgaard

Henrik Mielke stopper i MT Højgaard

Bestyrelsen i MT Højgaard Holding har med virkning fra i dag ansat Steffen Baungaard som ny administrerende direktør og koncernchef

Danmark tvinges til at gennemføre EU-mindsteløn

Danmark tvinges til at gennemføre EU-mindsteløn

Trods verserende retssag ved EU-Domstolen, SKAL Danmark indføre mindstelønsdirektivet, inden der er faldet dom i sagen

Byggearbejdere  i Nyborg udsættes for kræftfremkaldende afgasninger

Byggearbejdere i Nyborg udsættes for kræftfremkaldende afgasninger

Arbejdstilsynet ved ifølge folketingsmedlem fra Enhedslisten, at byggearbejderne går i en potentiel kræftbombe. Men der gribes ikke tilstrækkeligt ind

Urimeligt at EU-retssag ikke har opsættende virkning

Urimeligt at EU-retssag ikke har opsættende virkning

Det tidligere medlem af EU-Parlamentet, Søren Søndergaard fra Enhedslisten, er ikke overrasket over, at Danmark - trods retssag ved EU-Domstolen - tvinges til at gennemføre Mindstelønsdirektivet