Sikkerhedsstyrelsen tilbagekalder over 100 autorisationer på vvs- og kloakområdet.
28-04-2006
Kloakområdet har gennem de senere år været igennem en større slankekur, hvor der er blevet ryddet ud i antal autorisationer. Før i tiden havde rigtig mange håndværksmestre en lille nebengeschæft, hvor de tilbød lige at ordne kloakken også.
Men nu er erhvervet blevet mere professionelt blandt andet med en ny autorisationslov. Det seneste tiltag for at højne kvaliteten er, at myndigheden på området, Sikkerhedsstyrelsen, er ved at tilbagekalde en række autorisationer.
Ifølge installatørernes organisation, Tekniq, er styrelsen i fuld gang med at udsende et større antal tilbagekaldelser af autorisationer til firmaer inden for både vvs- og kloakområdet.
Tekniq oplyser, at styrelsen tager autorisationen fra de virksomheder, der ikke har svaret på styrelsens gentagne rykkere om, at de skal opfylde kravet om et godkendt kvalitetsstyringssystem.
Ifølge organisationen handler det om over 100 autorisationer, der er ved at blive tilbagekaldt.
Rent praktisk foregår det ved, at de enkelte virksomheder får et brev om fratagelsen. I brevet er der også formuleret, hvordan firmaerne kan generhverve autorisationen. De skal blandt andet tilmeldes en kontrolinstans, der skal tjekke deres kvalitetsstyring.
Energieffektive luftbehandlings-løsninger. Ideelt og kontrolleret klima
Alt i container, køb, leje, brugt, isoleret etc
Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger
Værktøjsmekka for håndværkere. Mærkevarer til gode priser.
Tagdækkernes faldsikringssystem
Din vejledning til tagrender - 15 % større vandkapacitet. Op til 25 års garanti.
Læs det nyeste om vinduer. Udgives i samarbejde med VinduesIndustrien
Quickguide – Vinduer – VinduesIndustriens oversigt over love og regler
Lad os gøre det sammen
Læs november 2023 udgaven her
Bestyrelsen i MT Højgaard Holding har med virkning fra i dag ansat Steffen Baungaard som ny administrerende direktør og koncernchef
Trods verserende retssag ved EU-Domstolen, SKAL Danmark indføre mindstelønsdirektivet, inden der er faldet dom i sagen
Arbejdstilsynet ved ifølge folketingsmedlem fra Enhedslisten, at byggearbejderne går i en potentiel kræftbombe. Men der gribes ikke tilstrækkeligt ind
Det tidligere medlem af EU-Parlamentet, Søren Søndergaard fra Enhedslisten, er ikke overrasket over, at Danmark - trods retssag ved EU-Domstolen - tvinges til at gennemføre Mindstelønsdirektivet