UgensErhverv.dk

Arkitekter glemmer handicappede

Mange idræts- og kulturbyggerier mangler tilfredsstillende handicapfaciliteter, viser opgørelse.

28-04-2006

Mange idræts- og kulturbyggerier mangler tilfredsstillende handicapfaciliteter, viser opgørelse

De handicappede bliver ofte glemt, når danske arkitekter tegner idræts- og kulturbyggeri.

Det viser en opgørelse af 45 arkitekttegninger af idrætsbyggerier, som Lokale- og Anlægsfonden har rekvireret hos en række bygherrer.

Tilgængeligheden i bygningerne herunder også til 1. sale var generelt nedprioriteret. Under halvdelen af tegningerne havde tilfredsstillende handicapadgang.

Og under 60 % havde tilfredsstillende handicaptoiletter, og kun ca. 10 procent af arkitekterne havde tænkt på handicapomklædningsrum.

- Det er overraskende, at mange arkitekter forsømmer dette vigtige område. Lokale- og Anlægsfonden støtter ikke projekter uden ordentlige handicapfaciliteter, og vi opfordrer alle, som er involveret i planer om nye idræts- og kulturbyggerier til at tænke på de handicappede brugere, siger direktør i Lokale- og Anlægsfonden, Torben Frølich.

Fonden har fra 2006 indført nye retningslinjer for uddeling af puljemidler. Der gives nu støtte til etablering af handicaptoiletter og ramper. Tidligere kunne der kun søges penge fra puljen til projekter, der gav flere kvadratmeter til aktivitet.

- Normalt støtter vi projekter, som giver flere kvadratmeter til udfoldelse og aktivitet. Men vi må erkende, at nogle klubber og foreninger osv. har et større behov for ordentlige faciliteter til handicappede, og derfor har vi ændret reglerne, siger Torben Frølich.

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Hvordan kommer man i gang med den bæredygtige omstilling som virksomhed i byggebranchen? Det og mange andre spørgsmål gav bæredygtighedschef i Lemvigh-Müller, Pernille Kiær svar på i seneste udgave af BygTek Live. Se eller gense det her

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

120 medarbejdere mister jobbet ved konkursen, der kommer efter længere tids skriverier i pressen om udeblevne udbetalinger, og flere underleverandører står nu til at få en lang næse

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Men som helhed er dansk økonomi bomstærk, og statskassen er fyldt op over alle kanter