UgensErhverv.dk

Byggeforskningsinstitut dropper info til 12.000

Gratis forsknings- og byggenyheder fandt ikke frem til ret mange læsere.

26-04-2006

Gratis forsknings- og byggenyheder fandt ikke frem til ret mange læsere.

Af Kenneth Madsen

Ikke færre end 12.000 ansatte inden for byggebranchen får nu deres navne strøget fra Statens Byggeforskningsinsituts kartotek. Dermed eliminerer instituttet fuldstændig fortegnelsen over modtagere af det trykte nyhedsbrev Forsk, som udsendes gratis tre gange årligt.

Baggrunden for dette skridt er, at næsten to tredjedele af oplaget aldrig når frem til rette modtagere, fordi de har skiftet arbejdsplads uden at meddele det til Forsks redaktion.

– Den eneste måde, hvorpå vi kan få rettet op på vore abonnementslister, er at bede folk om at gentegne deres abonnementer, siger ansvarshavende redaktør Jesper Kirkeskov. Han forventer, at nyhedsbrevets oplag i første omgang vil falde til et par tusind eksemplarer.

– Det vil så nok stige en anelse, formentlig til omkring 3000 eksemplarer, efterhånden som kendskabet til abonnementet igen breder sig, antager Jesper Kirkeskov.

Tilfældighed
Det var et tilfælde, at man fandt ud af, at Forsk havde mistet 62% af sine læsere, uden at det kunne ses på oplaget.

Analyseinstituttet Bønnelykke International R&C a/s skulle undersøge, hvordan nyhedsbrevet blev læst og opfattet af modtagerne. Ca. hver anden af de modtagere, man henvendte sig til, var ganske enkelt ikke længere at finde på de anførte adresser. Og yderligere 18% havde ’ikke lige’ fået læst den seneste udgave.

De kun 20% af abonnenterne, som havde ofret en halv times tid på at læse de seneste nyheder fra instituttet ved Hørsholm, var til gengæld godt tilfreds med nyhedsbrevets indhold, dets forståelighed og sprogbrugen.

Statens Byggeforskningsinstitut fortsætter derfor udgivelsen, men altså kun til dem, der virkelig udtrykker ønske om at modtage nyhedsbrevet. Det kan ske på sbi.dk/forsk.

Skrevet til byggefolk
Med sine informationer om forskningsresultater samt om nye lovkrav og publikationer henvender Forsk sig fortrinsvis til professionelle byggefolk.

Den nu slettede abonnementsliste omfattede således håndværkere, entreprenører, byggevareproducenter, ejendomsadministratorer samt ansatte i rådgivende ingeniørvirksomheder, i praktiserende arkitektvirksomheder, i kommunale forvaltninger, hos centraladministrationen, i statsvirksomheder og i forsknings- og uddannelsesinstitutioner.

Brochurer

H.M. Kong Frederik X indvier første tunnelelement på Femern Bælt

H.M. Kong Frederik X indvier første tunnelelement på Femern Bælt

- Det er en milepæl i danmarkshistorien, sagde transportministeren.

Kulturen i byggebranchen skal ændres for at tiltrække flere unge

Kulturen i byggebranchen skal ændres for at tiltrække flere unge

Tidligere direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen opfordrer Bygge- og installationsbranchen til at lytte til de unge, inddrage dem i planlægningen og behandle dem med respekt på byggepladsen og på skolebænken

Ikonisk motorvejsrestaurant genåbner

Ikonisk motorvejsrestaurant genåbner

Danmarks første motorvejscafé – Storkereden – kommer igen til ære og værdighed efter en omtumlet tilværelse

35 toetagers rækkehuse og otte lejligheder i Nordjylland skal totalrenoveres

35 toetagers rækkehuse og otte lejligheder i Nordjylland skal totalrenoveres

Projektet ventes at tage omkring to år at gennemføre projektet, hvilket vil ske i etaper. For den enkelte beboer betyder det, at boligen vil være under ombygning i omkring otte måneder.