UgensErhverv.dk

Byggeforskningsinstitut dropper info til 12.000

Gratis forsknings- og byggenyheder fandt ikke frem til ret mange læsere.

26-04-2006

Gratis forsknings- og byggenyheder fandt ikke frem til ret mange læsere.

Af Kenneth Madsen

Ikke færre end 12.000 ansatte inden for byggebranchen får nu deres navne strøget fra Statens Byggeforskningsinsituts kartotek. Dermed eliminerer instituttet fuldstændig fortegnelsen over modtagere af det trykte nyhedsbrev Forsk, som udsendes gratis tre gange årligt.

Baggrunden for dette skridt er, at næsten to tredjedele af oplaget aldrig når frem til rette modtagere, fordi de har skiftet arbejdsplads uden at meddele det til Forsks redaktion.

– Den eneste måde, hvorpå vi kan få rettet op på vore abonnementslister, er at bede folk om at gentegne deres abonnementer, siger ansvarshavende redaktør Jesper Kirkeskov. Han forventer, at nyhedsbrevets oplag i første omgang vil falde til et par tusind eksemplarer.

– Det vil så nok stige en anelse, formentlig til omkring 3000 eksemplarer, efterhånden som kendskabet til abonnementet igen breder sig, antager Jesper Kirkeskov.

Tilfældighed
Det var et tilfælde, at man fandt ud af, at Forsk havde mistet 62% af sine læsere, uden at det kunne ses på oplaget.

Analyseinstituttet Bønnelykke International R&C a/s skulle undersøge, hvordan nyhedsbrevet blev læst og opfattet af modtagerne. Ca. hver anden af de modtagere, man henvendte sig til, var ganske enkelt ikke længere at finde på de anførte adresser. Og yderligere 18% havde ’ikke lige’ fået læst den seneste udgave.

De kun 20% af abonnenterne, som havde ofret en halv times tid på at læse de seneste nyheder fra instituttet ved Hørsholm, var til gengæld godt tilfreds med nyhedsbrevets indhold, dets forståelighed og sprogbrugen.

Statens Byggeforskningsinstitut fortsætter derfor udgivelsen, men altså kun til dem, der virkelig udtrykker ønske om at modtage nyhedsbrevet. Det kan ske på sbi.dk/forsk.

Skrevet til byggefolk
Med sine informationer om forskningsresultater samt om nye lovkrav og publikationer henvender Forsk sig fortrinsvis til professionelle byggefolk.

Den nu slettede abonnementsliste omfattede således håndværkere, entreprenører, byggevareproducenter, ejendomsadministratorer samt ansatte i rådgivende ingeniørvirksomheder, i praktiserende arkitektvirksomheder, i kommunale forvaltninger, hos centraladministrationen, i statsvirksomheder og i forsknings- og uddannelsesinstitutioner.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 39/2023 - 1)

Konkurser i byggeriet (Uge 39/2023 - 1)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Regeringen vil booste genbrug af byggematerialer

Regeringen vil booste genbrug af byggematerialer

- Der er et kæmpe potentiale for bedre ressourceudnyttelse i byggebranchen, og derfor skal vi tænke mere bæredygtigt, siger miljøminister Magnus Heunicke (S)

Danmarks største OPP-byggeri til over 2 milliarder kroner er skudt i gang

Danmarks største OPP-byggeri til over 2 milliarder kroner er skudt i gang

Det første spadestik er taget i byggeriet af et ny hovedkvarter til Forsvarets Efterretningstjeneste. PensionDanmark, MT Højgaard og DEAS ser frem til at opføre det historiske byggeri, som vil bidrage til Danmarks sikkerhed

Højere selvmordsrate blandt medarbejdere, der har været udsat for vold

Højere selvmordsrate blandt medarbejdere, der har været udsat for vold

En undersøgelse udarbejdet i samarbejde mellem forskere fra Danmark, Sverige, Finland og England viser, at medarbejdere har en højere risiko for selvmordsforsøg eller fuldbyrdet selvmord, hvis de har oplevet vold på arbejdet