UgensErhverv.dk

Stærkt stigende efterspørgsel på nye huse

Stigende boligpriser fik salget af nybyggede huse til at vokse med 40 procent i Nyhusforeningen.

26-04-2006

De stigende boligpriser får salget af nybyggede huse til at skyde i vejret. Hos Nyhusforeningens 22 medlemmer oplevede man i 2005 en stigning på hele 40 procent i antal solgte huse.

- Nybyggeriet afhænger i høj grad af priserne på de eksisterende boliger. Hvis man vel at mærke har kunnet finde en ledig byggegrund, har det i mange tilfælde bedre kunnet betale sig at bygge nyt end at købe en eksisterende bolig, konstaterer Hans Henrik Mortensen, der er formand for Nyhusforeningen.

Han understreger, at selv om det stigende salg er positivt for foreningens medlemmer, skal der konstant arbejdes på at imødekomme kundernes forventninger til deres nybyggede bolig.

Til at sikre det, har man i Nyhusforeningen indført et kvalitetsstyringssystem for nybyggede huse, som medlemmerne har forpligtigede sig til at bruge. Det gør at foreningen, som de eneste byggefirmaer tilbyder en byggetryghedsforsikring, der sikrer bygherren i op til 5 år med en forsikringssum på over 900.000 kr., oplyser Hans Henrik Mortensen.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Hvordan kommer man i gang med den bæredygtige omstilling som virksomhed i byggebranchen? Det og mange andre spørgsmål gav bæredygtighedschef i Lemvigh-Müller, Pernille Kiær svar på i seneste udgave af BygTek Live. Se eller gense det her

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

120 medarbejdere mister jobbet ved konkursen, der kommer efter længere tids skriverier i pressen om udeblevne udbetalinger, og flere underleverandører står nu til at få en lang næse

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Men som helhed er dansk økonomi bomstærk, og statskassen er fyldt op over alle kanter