UgensErhverv.dk

Stærkt stigende efterspørgsel på nye huse

Stigende boligpriser fik salget af nybyggede huse til at vokse med 40 procent i Nyhusforeningen.

26-04-2006

De stigende boligpriser får salget af nybyggede huse til at skyde i vejret. Hos Nyhusforeningens 22 medlemmer oplevede man i 2005 en stigning på hele 40 procent i antal solgte huse.

- Nybyggeriet afhænger i høj grad af priserne på de eksisterende boliger. Hvis man vel at mærke har kunnet finde en ledig byggegrund, har det i mange tilfælde bedre kunnet betale sig at bygge nyt end at købe en eksisterende bolig, konstaterer Hans Henrik Mortensen, der er formand for Nyhusforeningen.

Han understreger, at selv om det stigende salg er positivt for foreningens medlemmer, skal der konstant arbejdes på at imødekomme kundernes forventninger til deres nybyggede bolig.

Til at sikre det, har man i Nyhusforeningen indført et kvalitetsstyringssystem for nybyggede huse, som medlemmerne har forpligtigede sig til at bruge. Det gør at foreningen, som de eneste byggefirmaer tilbyder en byggetryghedsforsikring, der sikrer bygherren i op til 5 år med en forsikringssum på over 900.000 kr., oplyser Hans Henrik Mortensen.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Bred politisk aftale mellem regeringen, DanmarksDemokraterne, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet om at bekæmpe social dumping

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Gevinsterne ved social dumping har været så store, at de lyssky entreprenører har ifølge BAT været ligeglade

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

SMVdanmarks administrerende direktør er stærkt utilfreds med, at erhvervsministeren bagatelliserer, at store virksomheder ’tvinger’ eksempelvis håndværkerfirmaer til at acceptere meget lange betalingsfrister