UgensErhverv.dk

Storby sover i timen

Forslag om at nyt kongrescenter og storhal skal trække flere turister og begivenheder til Århus

25-04-2006

Århus udnytter ikke sit potentiale som turistby, erkender byens borgmester, Nicolai Wammen (S), og i det lys vil han nu have undersøgt, om byen skal have et mega-stort kongrescenter og koncertsted, så byen også får besøg af flere turister.

Alene i forhold til turiststrømmen halter Århus efter både eksempelvis Odense og København – også i forhold til antallet af overnatninger, og på den baggrund er der i det lokale og magtfulde Erhvervskontaktudvalg lagt op til nye forslag til, hvordan Århus kan styrkes som turistby.

Et af forslagene er at bygge en kæmpestor multihal med plads til både konference- og koncertgæster. Og gerne på godsbanearealet bag Musikhuset, som ejes af DSB, og er villig til at forhandle om rettighederne. Hvorfra der ikke er langt til centrum og byens øvrige seværdigheder.

Det klassiske lillebror-kompleks i forhold til København er ved at blive afløst af et andet mindreværdskompleks i forhold til byerne Horsens og Herning, som dels indbyder titusindvis af koncertgæster (bl. a. med The Rolling Stones og Madonna på programmet) og dels tusinder af kongresdeltagere, men ingen af de to byer har hoteller nok til, at alle kan overnatte.

Direktøren for Århus City Forening, Claus Bech, afviser, at Århus sover tornerosesøvn, og peger på byens varierede kulturudbud, de store kontraster fra Den Gamle By til Bruuns Galleri, Strøget, Tivoli og Aros, som eksempelvis Horsens ikke kan tilbyde.

Mens talsmanden for landets restauranter og cafeer, Carsten Kruuse, savner vovemod og handlekraft blandt byens politikere. Og mener, at byen har behov for en multihal med plads til op mod 20.000 gæster.

Synspunktet i forhold til nybyggeri er der bred enighed om i indflydelsesrige kredse, og så er der lige den væsentlige detalje, at fodboldklubben AGF er på vej ned i 1. division, mens Horsens bliver i Superligaen. Måske en bagatel, men tæller også når byen skal vejes og måles udefra med sit ønske om at være en magnet for tilflyttere.
krus-

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 39/2023 - 1)

Konkurser i byggeriet (Uge 39/2023 - 1)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Regeringen vil booste genbrug af byggematerialer

Regeringen vil booste genbrug af byggematerialer

- Der er et kæmpe potentiale for bedre ressourceudnyttelse i byggebranchen, og derfor skal vi tænke mere bæredygtigt, siger miljøminister Magnus Heunicke (S)

Danmarks største OPP-byggeri til over 2 milliarder kroner er skudt i gang

Danmarks største OPP-byggeri til over 2 milliarder kroner er skudt i gang

Det første spadestik er taget i byggeriet af et ny hovedkvarter til Forsvarets Efterretningstjeneste. PensionDanmark, MT Højgaard og DEAS ser frem til at opføre det historiske byggeri, som vil bidrage til Danmarks sikkerhed

Højere selvmordsrate blandt medarbejdere, der har været udsat for vold

Højere selvmordsrate blandt medarbejdere, der har været udsat for vold

En undersøgelse udarbejdet i samarbejde mellem forskere fra Danmark, Sverige, Finland og England viser, at medarbejdere har en højere risiko for selvmordsforsøg eller fuldbyrdet selvmord, hvis de har oplevet vold på arbejdet