UgensErhverv.dk

Storby sover i timen

Forslag om at nyt kongrescenter og storhal skal trække flere turister og begivenheder til Århus

25-04-2006

Århus udnytter ikke sit potentiale som turistby, erkender byens borgmester, Nicolai Wammen (S), og i det lys vil han nu have undersøgt, om byen skal have et mega-stort kongrescenter og koncertsted, så byen også får besøg af flere turister.

Alene i forhold til turiststrømmen halter Århus efter både eksempelvis Odense og København – også i forhold til antallet af overnatninger, og på den baggrund er der i det lokale og magtfulde Erhvervskontaktudvalg lagt op til nye forslag til, hvordan Århus kan styrkes som turistby.

Et af forslagene er at bygge en kæmpestor multihal med plads til både konference- og koncertgæster. Og gerne på godsbanearealet bag Musikhuset, som ejes af DSB, og er villig til at forhandle om rettighederne. Hvorfra der ikke er langt til centrum og byens øvrige seværdigheder.

Det klassiske lillebror-kompleks i forhold til København er ved at blive afløst af et andet mindreværdskompleks i forhold til byerne Horsens og Herning, som dels indbyder titusindvis af koncertgæster (bl. a. med The Rolling Stones og Madonna på programmet) og dels tusinder af kongresdeltagere, men ingen af de to byer har hoteller nok til, at alle kan overnatte.

Direktøren for Århus City Forening, Claus Bech, afviser, at Århus sover tornerosesøvn, og peger på byens varierede kulturudbud, de store kontraster fra Den Gamle By til Bruuns Galleri, Strøget, Tivoli og Aros, som eksempelvis Horsens ikke kan tilbyde.

Mens talsmanden for landets restauranter og cafeer, Carsten Kruuse, savner vovemod og handlekraft blandt byens politikere. Og mener, at byen har behov for en multihal med plads til op mod 20.000 gæster.

Synspunktet i forhold til nybyggeri er der bred enighed om i indflydelsesrige kredse, og så er der lige den væsentlige detalje, at fodboldklubben AGF er på vej ned i 1. division, mens Horsens bliver i Superligaen. Måske en bagatel, men tæller også når byen skal vejes og måles udefra med sit ønske om at være en magnet for tilflyttere.
krus-

Brochurer

65.000 tilsyn mod social dumping

65.000 tilsyn mod social dumping

Alene sidste år gennemførte Arbejdstilsynet 7.900 tilsyn på danske og udenlandske virksomheder, og det resulterede i 4.300 reaktioner

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Efter en knap et år lang proces har Aarsleff nu opnået alle de påkrævede godkendelser i både Danmark og Rusland, og salget af Aarsleffs russiske forretninger er nu gennemført

Ford har misforstået det danske marked

Ford har misforstået det danske marked

Hos Ford vil man gerne sælge sin Ranger Raptor som en fritidsbil, men det kommer ikke til at ske i Danmark, hvor den primært vil blive solgt som arbejdsbil og også kun kan købes på gule plader

Med på en kigger

Med på en kigger

I Frederiksberg Kommune har kommunalbestyrelsen besluttet, at alle byggehegn, der sættes op i forbindelse med Frederiksberg Kommunes bygge- og anlægsprojekter, forsynes med kighuller i forskellige højder