UgensErhverv.dk

Byplanchef klager over sin egen kommune

Holbæks planchef er vred over, at ikke én eneste bygning på havnen overholder lokalplanen.

24-04-2006

Ret&Råd i Holbæk er et af Vestsjællands største advokatkontorer.
Virksomheden, der beskæftiger sig med tre hovedområder - Erhverv, Privat og Bolig - holder til i et nyere kontorhus på Holbæk Havn.
Kontorhuset er opført af developervirksomhed Keops A/S.
Fagbladet BygTek beskrev for seks år siden, at byggeriet overtrådte diverse byggevedtægter og i øvrigt i al hast var blevet opført uden byggetilladelse!
BygTek slog dengang til lyd for, at bygningen burde rives ned. I modsat fald var det et signal til alle om, at i Holbæk Kommune kunne man bygge som man ville - uden at søge om byggetilladelse.
Men bygningen blev ikke revet ned. Holbæk Kommune gav efterfølgende diverse dispensationer, der lovliggjorde byggeriet.
Og det ulovlige byggeri ødelagde ikke forholdet til Holbæk Kommune, for efterfølgende har Keops A/S udviklet havnefronten i Holbæk for omkring 1 milliard kroner. Det drejer sig bl.a. om et nyt domicil til Sparekassen Sjælland og en række luksusboliger.
Også i disse tilfælde er der - i lighed med Ret&Råd byggeriet - giver dispensationer. I disse tilfælde er dispensationerne i strid med planloven.
De mange dispensationer har fået bægeret til at flyde over for kommunens byplanchef, Jens Hedegaard.
Års opsparet vrede over, at ikke én eneste bygning på havnen overholder lokalplanen, har fået Jens Hedegaard til at indstævne Holbæk Kommune for Naturklagenævnet.
Det er meget usædvanligt, at en embedsmand klager over sin egen kommune, men borgmester Jørn Sørensen har efterfølgende forsikret, at det ikke får konsekvenser for Jens Hedegaard, der som borger i kommune har lov til at ytre sig.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Plastvinduer diskrimineres af kommunerne

Plastvinduer diskrimineres af kommunerne

Danske vinduesproducenter kritiserer kommunerne for at diskriminere mod plastvinduer – stik mod planloven og EU´s byggevareforordning

Konkurser i byggeriet (Uge 13/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 13/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Ny arbejdsmiljøaftale i lyntempo

Ny arbejdsmiljøaftale i lyntempo

Aftalen med bred opbakning i Folketinget indeholder blandt andet yderligere indsats mod social dumping og en autorisationsordning for asbestarbejde

Betonbranchen i opråb: Brug mindre beton

Betonbranchen i opråb: Brug mindre beton

Betonbranchen arbejder på at omstille til produktionen med lavere CO2-aftryk. Men der kan også spares store mængder CO2 ved at reducere betonforbruget i designfasen. Nyt dialoggrundlag for designoptimering af betonkonstruktioner hjælper på vej