UgensErhverv.dk

Byplanchef klager over sin egen kommune

Holbæks planchef er vred over, at ikke én eneste bygning på havnen overholder lokalplanen.

24-04-2006

Ret&Råd i Holbæk er et af Vestsjællands største advokatkontorer.
Virksomheden, der beskæftiger sig med tre hovedområder - Erhverv, Privat og Bolig - holder til i et nyere kontorhus på Holbæk Havn.
Kontorhuset er opført af developervirksomhed Keops A/S.
Fagbladet BygTek beskrev for seks år siden, at byggeriet overtrådte diverse byggevedtægter og i øvrigt i al hast var blevet opført uden byggetilladelse!
BygTek slog dengang til lyd for, at bygningen burde rives ned. I modsat fald var det et signal til alle om, at i Holbæk Kommune kunne man bygge som man ville - uden at søge om byggetilladelse.
Men bygningen blev ikke revet ned. Holbæk Kommune gav efterfølgende diverse dispensationer, der lovliggjorde byggeriet.
Og det ulovlige byggeri ødelagde ikke forholdet til Holbæk Kommune, for efterfølgende har Keops A/S udviklet havnefronten i Holbæk for omkring 1 milliard kroner. Det drejer sig bl.a. om et nyt domicil til Sparekassen Sjælland og en række luksusboliger.
Også i disse tilfælde er der - i lighed med Ret&Råd byggeriet - giver dispensationer. I disse tilfælde er dispensationerne i strid med planloven.
De mange dispensationer har fået bægeret til at flyde over for kommunens byplanchef, Jens Hedegaard.
Års opsparet vrede over, at ikke én eneste bygning på havnen overholder lokalplanen, har fået Jens Hedegaard til at indstævne Holbæk Kommune for Naturklagenævnet.
Det er meget usædvanligt, at en embedsmand klager over sin egen kommune, men borgmester Jørn Sørensen har efterfølgende forsikret, at det ikke får konsekvenser for Jens Hedegaard, der som borger i kommune har lov til at ytre sig.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 39/2023 - 1)

Konkurser i byggeriet (Uge 39/2023 - 1)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Regeringen vil booste genbrug af byggematerialer

Regeringen vil booste genbrug af byggematerialer

- Der er et kæmpe potentiale for bedre ressourceudnyttelse i byggebranchen, og derfor skal vi tænke mere bæredygtigt, siger miljøminister Magnus Heunicke (S)

Danmarks største OPP-byggeri til over 2 milliarder kroner er skudt i gang

Danmarks største OPP-byggeri til over 2 milliarder kroner er skudt i gang

Det første spadestik er taget i byggeriet af et ny hovedkvarter til Forsvarets Efterretningstjeneste. PensionDanmark, MT Højgaard og DEAS ser frem til at opføre det historiske byggeri, som vil bidrage til Danmarks sikkerhed

Højere selvmordsrate blandt medarbejdere, der har været udsat for vold

Højere selvmordsrate blandt medarbejdere, der har været udsat for vold

En undersøgelse udarbejdet i samarbejde mellem forskere fra Danmark, Sverige, Finland og England viser, at medarbejdere har en højere risiko for selvmordsforsøg eller fuldbyrdet selvmord, hvis de har oplevet vold på arbejdet