UgensErhverv.dk

Ny tømrer-formand tager over

Sætter fokus på de nye ankenævn og garantiordninger.

24-04-2006

Danske Snedker- og Tømrermestre, DST, valgte ny formand på weekendens generalforsamling.

Efter fem år som formand, og i alt 12 års bestyrelsesarbejde, havde Erik Jensen besluttet, at det var tid til et generationsskifte. Her blev Niels Techen, indehaver af Helmer Christiansen A/S i Karlslunde, valgt som manden, der skal stå for gennemførelsen af en række nye tiltag.

Den nye formand har således fokus på et af tidens centrale emner - den udvidede sikring af forbrugernes rettigheder indenfor byggeri og håndværk. Det har foreløbig ført til godkendelsen af to ankenævn, Byggeriets Ankenævn og Håndværkets Ankenævn.
Sidstnævnte hører DST under, og ankenævnet vil få betydning både for forbrugere og medlemsvirksomheder.

- Vi har i dag (på generalforsamlingen, red.) vedtaget at indføre en garantiordning som en logisk konsekvens af vores godkendte ankenævn. Det betyder endnu større tryghed for forbrugeren, når der vælges en virksomhed, der er medlem af DST, siger Niels Techen, som forudser, at virksomheder, der ikke er omfattet af et ankenævn, går sværere tider i møde.

Forbrugerne bliver mere bevidste om deres rettigheder og derfor vil flere og flere virksomheder melde sig ind i en forening, der har godkendte ankenævn og garantiordninger. Men her vil DST være skarpe.

- Vi vil fortsætte vores selektive indmeldelsesprocedure, så vi er så sikre som muligt på, at det kun er ordentlige virksomheder, der er medlem af DST, siger Niels Techen.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 39/2023 - 1)

Konkurser i byggeriet (Uge 39/2023 - 1)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Regeringen vil booste genbrug af byggematerialer

Regeringen vil booste genbrug af byggematerialer

- Der er et kæmpe potentiale for bedre ressourceudnyttelse i byggebranchen, og derfor skal vi tænke mere bæredygtigt, siger miljøminister Magnus Heunicke (S)

Danmarks største OPP-byggeri til over 2 milliarder kroner er skudt i gang

Danmarks største OPP-byggeri til over 2 milliarder kroner er skudt i gang

Det første spadestik er taget i byggeriet af et ny hovedkvarter til Forsvarets Efterretningstjeneste. PensionDanmark, MT Højgaard og DEAS ser frem til at opføre det historiske byggeri, som vil bidrage til Danmarks sikkerhed

Højere selvmordsrate blandt medarbejdere, der har været udsat for vold

Højere selvmordsrate blandt medarbejdere, der har været udsat for vold

En undersøgelse udarbejdet i samarbejde mellem forskere fra Danmark, Sverige, Finland og England viser, at medarbejdere har en højere risiko for selvmordsforsøg eller fuldbyrdet selvmord, hvis de har oplevet vold på arbejdet