UgensErhverv.dk

Ny tømrer-formand tager over

Sætter fokus på de nye ankenævn og garantiordninger.

24-04-2006

Danske Snedker- og Tømrermestre, DST, valgte ny formand på weekendens generalforsamling.

Efter fem år som formand, og i alt 12 års bestyrelsesarbejde, havde Erik Jensen besluttet, at det var tid til et generationsskifte. Her blev Niels Techen, indehaver af Helmer Christiansen A/S i Karlslunde, valgt som manden, der skal stå for gennemførelsen af en række nye tiltag.

Den nye formand har således fokus på et af tidens centrale emner - den udvidede sikring af forbrugernes rettigheder indenfor byggeri og håndværk. Det har foreløbig ført til godkendelsen af to ankenævn, Byggeriets Ankenævn og Håndværkets Ankenævn.
Sidstnævnte hører DST under, og ankenævnet vil få betydning både for forbrugere og medlemsvirksomheder.

- Vi har i dag (på generalforsamlingen, red.) vedtaget at indføre en garantiordning som en logisk konsekvens af vores godkendte ankenævn. Det betyder endnu større tryghed for forbrugeren, når der vælges en virksomhed, der er medlem af DST, siger Niels Techen, som forudser, at virksomheder, der ikke er omfattet af et ankenævn, går sværere tider i møde.

Forbrugerne bliver mere bevidste om deres rettigheder og derfor vil flere og flere virksomheder melde sig ind i en forening, der har godkendte ankenævn og garantiordninger. Men her vil DST være skarpe.

- Vi vil fortsætte vores selektive indmeldelsesprocedure, så vi er så sikre som muligt på, at det kun er ordentlige virksomheder, der er medlem af DST, siger Niels Techen.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Plastvinduer diskrimineres af kommunerne

Plastvinduer diskrimineres af kommunerne

Danske vinduesproducenter kritiserer kommunerne for at diskriminere mod plastvinduer – stik mod planloven og EU´s byggevareforordning

Konkurser i byggeriet (Uge 13/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 13/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Ny arbejdsmiljøaftale i lyntempo

Ny arbejdsmiljøaftale i lyntempo

Aftalen med bred opbakning i Folketinget indeholder blandt andet yderligere indsats mod social dumping og en autorisationsordning for asbestarbejde

Betonbranchen i opråb: Brug mindre beton

Betonbranchen i opråb: Brug mindre beton

Betonbranchen arbejder på at omstille til produktionen med lavere CO2-aftryk. Men der kan også spares store mængder CO2 ved at reducere betonforbruget i designfasen. Nyt dialoggrundlag for designoptimering af betonkonstruktioner hjælper på vej