UgensErhverv.dk

Større Bella Center

Et firestjernet hotel og en ny storhal til 600 mio. kr. står på centrets ønskeliste

20-04-2006

Efter længere tids overvejelser har landets største udstillings- og kongrescenter valgt, at det selv vil stå for opførelsen af et firestjernet hotel, der skal stå klart i efteråret 2008

Desuden sigter Bella Centers adm. direktør, Arne Bang Mikkelsen, på at få opført en kæmpe sportshal - Copenhagen Dome – som nabo til kongres- og udstillingscentret i Ørestad på Amager. Her er der tale om et projekt til 600 mio. kr. Tanken er, at halvdelen af midlerne skal komme fra stat og kommune, og resten fra Bella Center og diverse fonde.

I den forbindelse appellerer Arne Bang Mikkelsen politikerne til at give grønt lys for projektet inden sommerferien, så byggeriet kan komme i gang i år med det mål at hallen kan stå klar til indvielse i 2009. Han peger også på, at stat og kommune kan tage langt størstedelen af deres bidrag til halprojektet fra indtægter, som de får i forbindelse med at centret opfører hotel og boliger – i lyset af, at der ved ethvert byggeri skal betales en afgift til stat og kommune, som i dette tilfælde løber op i godt 100 mio. kr. Ligesom kommunen kan sikre sig endnu godt 100 mio. kr. ved at sælge sin aktiebeholdning i Bella Center, og lade disse penge gå tilbage til halprojektet.

Arne Bang Mikkelsen har også ambitioner om, at centret i begyndelsen af november bliver ramme om den internationale musikkanal MTV’s store europæiske musikpris-fest. Det ligger fast, at festen skal foregå i København, og Bella Center har i lang tid været i kontakt med MTV-organisationen.

Den nye initiativer skal også ses i lyset, af, at Bella Center er kommet ud med et rekordoverskud, hvor koncern-omsætningen er steget med 38 procent til 439 mio. kr., og med en fordobling af resultatet før skat på 81,7 mio. kr. Det hænger naturligt sammen med, at centret har givet husly til flere store kongresser. Og flere end der er udsigt til i år og næste år, og på den baggrund kalkulerer centret med et overskud næste gang på 50-55 mio. kr. før skat.
krus-

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 1)

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 1)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Damage control på boligmarkedet

Damage control på boligmarkedet

Efter at boligpriserne ramte toppen i midten af 2022, er de nu næsten tilbage på niveau som i slutningen af 2020

Kontrol af social dumping sender næsten to milliarder i statskassen

Kontrol af social dumping sender næsten to milliarder i statskassen

Siden 2015 har indsatsen resulteret i opkrævninger for knap 1,9 milliarder kroner. Sidste år alene 300 millioner kroner

Stort tillæg: Bliv klædt på til Byggeri'23 i det nye nummer af BygTek

Stort tillæg: Bliv klædt på til Byggeri'23 i det nye nummer af BygTek

Få et komplet overblik over alle stande og læs om alt det nye på årets byggerimesse, som har været fem år undervejs