UgensErhverv.dk

Største overskud i 150 år

Brændeovnene fra Morsø sælger som aldrig før.

20-04-2006

Dyr olie, forbrugere med penge på lommen og et godt produkt. Det er opskriften på de mest forrygende tider for Danmarks største brændeovnsproducent Morsø, siden virksomheden begyndte at støbe ovne i 1853.

- Det har ganske enkelt været det bedste år i virksomhedens historie. Både omsætning, indtjening og antallet af solgte ovne er større end nogensinde før, siger adm. dir. Peter Jessen Hansen fra Morsø Jernstøberi.

Virksomheden kom ud af 2005 med et overskud på 18,5 mio. kr. mod 11,8 mio. kr. i 2004. Morsø vil ikke oplyse den præcise omsætning, men afslører dog at den steg med 20 procent.

Foruden olieprisen og de generelt gode konjunkturer begrunder Peter Jessen Hansen succesen med en vellykket satsning på eksportmarkederne.

- Et nyt datterselskab i England kom ud med overskud allerede første år, vi har fordoblet antallet af solgte ovne i USA, salget i Tyskland gik forrygende sidste år, og vi havde den største omsætning nogensinde på det norske marked, siger han.

Mere produktudvikling
Samtidig nåede den nyudviklede brændeovn 8100, der blev lanceret i sidst på sommeren, at sætte sine spor i regnskabet.

- Vi investerede store ressourcer i udviklingen af den nye ovn, der er banebrydende i forhold til både design, varmevne og miljøvenlighed. Den massive interesse for ovnen sidste år viste, at vi ramte plet. Vi solgte fire gange så mange ovne, som vi havde budgetteret med, siger Peter Jessen Hansen og lover fortsat produktudvikling.

Der er i øjeblikket fokus på de private brændeovnene store udslip af partikler, og selv om Morsøs ovne ifølge Peter Jessen Hansen har et udslip langt under gældende grænseværdier, vil man videreudvikle på forbrændingsevne og miljøvenlighed.

- mir

Brochurer

65.000 tilsyn mod social dumping

65.000 tilsyn mod social dumping

Alene sidste år gennemførte Arbejdstilsynet 7.900 tilsyn på danske og udenlandske virksomheder, og det resulterede i 4.300 reaktioner

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Efter en knap et år lang proces har Aarsleff nu opnået alle de påkrævede godkendelser i både Danmark og Rusland, og salget af Aarsleffs russiske forretninger er nu gennemført

Ford har misforstået det danske marked

Ford har misforstået det danske marked

Hos Ford vil man gerne sælge sin Ranger Raptor som en fritidsbil, men det kommer ikke til at ske i Danmark, hvor den primært vil blive solgt som arbejdsbil og også kun kan købes på gule plader

Med på en kigger

Med på en kigger

I Frederiksberg Kommune har kommunalbestyrelsen besluttet, at alle byggehegn, der sættes op i forbindelse med Frederiksberg Kommunes bygge- og anlægsprojekter, forsynes med kighuller i forskellige højder