UgensErhverv.dk
Strandpromenade på pæle

Strandpromenade på pæle

Det unge arkitekt-femkløver, Spektrum, vinder Europan-konkurrencen om Esbjergs nye strandpromenade.

20-04-2006

Det unge arkitekt-femkløver, Spektrum, vinder Europan-konkurrencen om Esbjergs nye strandpromenade

Af Niels Nielsen

Pæle i klynger i sandet og i vandet. Pæle som skulpturer og måleinstrumenter for vind og vejr, flod og ebbe.

Pæle er hovedmotivet for det forslag, der vandt den danske del af den europæiske konkurrence, Europan, som skal støtte unge arkitekters muligheder for at etablere sig.

Forslaget er lavet af de fem unge arkitekter, Nathan Jonas Romero Muelas, Sofie Paul Aamarusko Willems, Joan Maria Raun Nielsen, Stine Christiansen og Kira Snowman, der under navnet Spektrum samtidig etablerer egen tegnestue.

Konkurrencen drejede sig om udformningen af en ny strandpromenade i Hjerting ved Esbjerg.

Udover pæle-motivet rummer forslaget en lang promenade i træ. I den nordlige ende afsluttes promenaden med et svømmebassin, mens en mole i den sydlige ende række ud mod horisonten og fra taget af et nyt sejlklubhus giver udsigt over Vesterhavet.

2. præmien blev givet til et forslag fra MAPT ved arkitekterne: Mads Møller, Anders Lendager og Kaspar Larsen.

3. præmien fik TRANSFORM ved Lars Bendrup i samarbejde med TOFT Arkitektur ved Anders Høyer Toft og Maria Thye-Petersen, Yukako Yamashita, Tom Nielsen og ingeniørfirmaet COWI ved Stig Balduin Andersen.

I alt deltog 33 forslag i konkurrencen. Alle forslag udstilles på Esbjerg Rådhus.

Konkurrencen om Esbjerg Strandpromenade er første gang, at der i Danmark afholdes en åben arkitektkonkurrence specielt for arkitekter under 40 år.

Konkurrencen er udskrevet af Esbjerg Kommune i samarbejde med Fonden Realdania med rådgivning fra Akademisk Arkitektforening, Lokale- og Anlægsfonden og DAC | Dansk Arkitektur Center.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Erhvervsskoler er ikke kun håndværkerskoler

Erhvervsskoler er ikke kun håndværkerskoler

Danske Byggecentre opfordrer til at adskille erhvervsuddannelserne. Selv de dygtigste håndværkere er afhængige af de merkantile uddannelser

Har du fået stjålet dit værktøj?

Har du fået stjålet dit værktøj?

En masse værktøj, som to litauiske mænd har stjålet i sidste uge, bliver nu fremlyst af politiet i Esbjerg- og Vardeområdet. Har man fået stjålet sit værktøj, kan man henvende sig til Varde Politi

Vandstand på op til 5 meter kan blive en realitet i København

Vandstand på op til 5 meter kan blive en realitet i København

Nye beregninger fra Kystdirektoratet og DMI viser, hvor høj vandstanden kan blive langs kysterne i Københavnsområdet under den værst tænkelige stormflod i dag og i fremtidens klima

Kan styrte sammen som et korthus: Derfor blev boliger i Snekkersten evakueret

Kan styrte sammen som et korthus: Derfor blev boliger i Snekkersten evakueret

Beboerne i Boligbyggeriet ’Stævnen’ i nordsjællandske Snekkersten, der drives af boligselskabet Boliggården, blev i starten af februar evakueret. Sweco forklarer her hvorfor