UgensErhverv.dk
Eksklusion for malersjusk

Eksklusion for malersjusk

Høje kvalitetskrav gør Tagmalerforeningen til en eksklusiv klub.

12-04-2006

Høje kvalitetskrav gør Tagmalerforeningen til en eksklusiv klub.

Af Kenneth Madsen

– Lav et ordentligt stykke arbejde, eller du ryger ud!

Sådan lyder parolen i Tagmalerforeningen under Dansk Byggeri. At det ikke er tomme trusler, bevidner en sag fra sidste år, hvor et nordjysk firma undlod at efterleve en afgørelse fra ankenævnet.

Foreningsformand Peter Christiansen, der selv driver A-Z Tagteknik ApS i Otterup på Fyn, sagde sammen med sin bestyrelse pænt farvel til den nordjyske mester og reducerede derved medlemstallet i den lille, eksklusive sammenslutning til 28.

– Vi adskiller os fra mange andre malerfirmaer ved at stille store krav til os selv – til fordel for kunderne. Når et medlem af Tagmalerforeningen har udført et arbejde, skal man kunne være sikker på, at det er i orden, siger Peter Christiansen.

Kontrolkorps
Foreningens interne kvalitetskrav håndhæves gennem meget strenge kontrolforanstaltninger. Hvert år skal medlemmerne hver især indsende 20 fortløbende fakturaer fra et nærmere angivet tidsrum. Herefter foretager nogle tremands-kontroludvalg stikprøvekontrol af mindst 50 projekter. Udvalgene anføres alle af chefkonsulent Jørgen Heien fra Dansk Byggeri.

Peter Christiansen vil nødigt kalde kontroludvalgene en slags politikorps, men der bliver ikke set med milde øjne på sjusk:

– Vi skærper løbende kontrolordningen. En af de seneste skærpelser går ud på, at lofter skal afdækkes med plastic for at sikre mod vandskader og beskadigelse af løsøre. Iflg. en anden skærpelse skal tagkanter håndmales for at sikre den yderste tagbeklædning bedst muligt mod vandskader fra nedbør.

Chefkonsulent Jørgen Heien supplerer: – Der er mange, der ringer til mig for at blive medlem af Tagmalerforeningen, men de høje krav skræmmer nok de mindre seriøse firmaer væk.

Brochurer

 • Magasinet Gulv

  Magasinet Gulv

  Læs november 2022 udgaven her

 • P.Olesen A/S

  P.Olesen A/S

  Nedbrydning og Miljøsanering

 • anVærktøj

  anVærktøj

  Måleudstyr

 • BOXIT

  BOXIT

  Få Xtra tid, når du flytter. Flyttebox / Flyttecontainer

 • Munters

  Munters

  Energieffektive luftbehandlings-løsninger. Ideelt og kontrolleret klima

 • Nyt om Bæredygtighed

  Nyt om Bæredygtighed

  Magasin om bæredygtighed i byggebranchen. Efterår/vinter

 • VinduesIndustrien

  VinduesIndustrien

  VinduesIndustrien – Dansk brancheforening og ejer af kvalitetsstandarden DVV

 • Ejot Danmark

  Ejot Danmark

  Professionelle befæstigelse og fastgørelsesprodukter

 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger

 • Plastmo

  Plastmo

  Vejledning i valg af tag

65.000 tilsyn mod social dumping

65.000 tilsyn mod social dumping

Alene sidste år gennemførte Arbejdstilsynet 7.900 tilsyn på danske og udenlandske virksomheder, og det resulterede i 4.300 reaktioner

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Efter en knap et år lang proces har Aarsleff nu opnået alle de påkrævede godkendelser i både Danmark og Rusland, og salget af Aarsleffs russiske forretninger er nu gennemført

Ford har misforstået det danske marked

Ford har misforstået det danske marked

Hos Ford vil man gerne sælge sin Ranger Raptor som en fritidsbil, men det kommer ikke til at ske i Danmark, hvor den primært vil blive solgt som arbejdsbil og også kun kan købes på gule plader

Med på en kigger

Med på en kigger

I Frederiksberg Kommune har kommunalbestyrelsen besluttet, at alle byggehegn, der sættes op i forbindelse med Frederiksberg Kommunes bygge- og anlægsprojekter, forsynes med kighuller i forskellige højder