UgensErhverv.dk

Borgmester sælger byggemarkeder

Stark overtager Ledreborg Tømmerhandel, så Roskilde-borgmester Bjørn Dahl kan hellige sig politik og orgelspil.

12-04-2006

Stark overtager Ledreborg Tømmerhandel, så Roskilde-borgmester Bjørn Dahl kan hellige sig politik og orgelspil.

Af Kenneth Madsen

1. maj er det slut med Roskilde-borgmester Bjørn Dahls to-tre ugentlige kopper kaffe sammen med medarbejderne i Ledreborg Tømmerhandel. Han har solgt hele virksomheden til DT Group a/s og vil derfor heller ikke længere være at finde i det 75-årige Roskilde-foretagendes direktion.

For dem, der kender Bjørn Dahl, kommer det ikke som en overraskelse, at han vinker farvel til det foretagende, som farfaderen Harald Dahl grundlagde i 1931, og som han selv har ledet siden 1992.

Da han for knap to år siden ansatte den tidligere Black & Decker-salgschef Per Ørskov som administrerende direktør, var det for at kunne frigøre sig for det daglige ledelsesansvar. Bjørn Dahl havde da været borgmester i godt et par år og følte sig mere tiltrukket af politik end af byggematerialer.

– Som borgmester er jeg jo øverste boss for 5000 medarbejdere, så det er ikke sådan, at det ledelsesmæssige forskrækker mig. Men det politiske trækker mere, tilstår den 47-årige nu snart forhenværende tømmerhandler.

Bjørn Dahl er imidlertid også snart forhenværende borgmester. I den nye, udvidede Roskilde Kommune må han fra nytår nøjes med posten som 1. viceborgmester. Han har så tre år til atter at kæmpe sig op i systemet, indtil et nyt kommunevalg afgør, om hans drømme om at blive 1.-mand for ca. 81.000 borgere kan bære eller vil briste.

– Det giver mig tid til at spille lidt orgel. Det har jeg faktisk længtes efter, tilstår Bjørn Dahl, der har en konservatorieuddannelse bag sig.

Tre x Stark i Roskilde
Ejerskiftet medfører, at Stark-kæden udvides fra 78 til 80 markeder. Alene i Roskilde-området vil der fremover være tre Stark-markeder med en indbyrdes afstand på 6-14 km.

Bjørn Dahl er sammen med administrerende direktør Per Ørskov, der fortsætter med de nye ejere, overbevist om, at Starks interesse for Ledreborg Tømmerhandel skyldes, at Roskilde er et af hovedstadsregionens helt store vækstområder. Samtidig vil en sådan styrkelse af DT Group give den store byggemateriale-koncern en bedre position i forbindelse med en længe ventet afhændelse til store, multinationale pengetanke.

Stark-kædens styrkelse i Roskilde-området medfører samtidig en svækkelse af Byggekram-kæden og dermed af hele indkøbsorganisationen Ditas, hvorunder bl.a. også Råd & Dåd er organiseret.

Indtil sin tiltræden som borgmester i 2001 var Bjørn Dahl i sammenlagt otte år formand for bestyrelsen i Ditas og det forudgående Interpares.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 39/2023 - 1)

Konkurser i byggeriet (Uge 39/2023 - 1)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Regeringen vil booste genbrug af byggematerialer

Regeringen vil booste genbrug af byggematerialer

- Der er et kæmpe potentiale for bedre ressourceudnyttelse i byggebranchen, og derfor skal vi tænke mere bæredygtigt, siger miljøminister Magnus Heunicke (S)

Danmarks største OPP-byggeri til over 2 milliarder kroner er skudt i gang

Danmarks største OPP-byggeri til over 2 milliarder kroner er skudt i gang

Det første spadestik er taget i byggeriet af et ny hovedkvarter til Forsvarets Efterretningstjeneste. PensionDanmark, MT Højgaard og DEAS ser frem til at opføre det historiske byggeri, som vil bidrage til Danmarks sikkerhed

Højere selvmordsrate blandt medarbejdere, der har været udsat for vold

Højere selvmordsrate blandt medarbejdere, der har været udsat for vold

En undersøgelse udarbejdet i samarbejde mellem forskere fra Danmark, Sverige, Finland og England viser, at medarbejdere har en højere risiko for selvmordsforsøg eller fuldbyrdet selvmord, hvis de har oplevet vold på arbejdet