Gulvflade i natursten binder blandede funktioner sammen i fællebygning til lejlighedskompleks.
13-04-2004
Gulvflade i natursten binder blandede funktioner sammen i fællebygning til lejlighedskompleks
Af Niels Nielsen
Et levende naturstensgulv holder sammen på den åbne indretning af stueetagen til de servicerede lejligheder i boligbebyggelsen Charlottehaven.
Gulvfladen brydes af et forførende mørkegrønt svømmebassin og anvendes til at forme den kombinerede bar og receptionsdisk.
Fiskeskeletter
Gulvfladen i basebygningen under de 44 servicerede lejligheder bag boligkarreen Charlottehaven er konsekvent ført igennem alle rum i samme niveau og samme materiale. Et imponerende stentæppe, der understreger rummets udstrækning og binder bygningen sammen på tværs af de forskellige funktioner.
- Gulvmaterialet er en natursten med farven juragrå, som stammer fra Sydtyskland, fortæller Enzo Odorico fra Galleria del Mosaico, der har lagt den store gulvflade samt udført de øvrige terrazzo- og flisearbejder i bygningen.
- Stenen er kendetegnet ved en meget levende overflade, hvor det er muligt at finde aflejringer af forstenede fiskeskeletter og små snegle.
Stenene er limet fast på et underliggende betongulv i et mønster med tværgående baner af aflange fliser i faldende længder mellem 60 og 110 cm og bredder på 20, 30 og 40 cm. En løs takt med et strejf af tilfældighed, der går op med den tilsvarende skæve rytme i facadens bærende murstenssøjler.
Under gulvet ligger rør til rummets opvarmning, så gulvet friholdes for forstyrrende installationer.
Mystisk vandspejl
Midt i rummet står den store kombinerede bar og receptionsdisk, der er udført i samme materiale som gulvet. Et stort stenmøbel med en skulpturel virkning, der understreger rummets forfinede enkelhed og den bevidste brug af få men karakterfulde materialer.
Fra baren er der udsigt til fitnesscenteret gennem skillevægge af glas, hvor et svømmebassin lokker med et mystisk mørkegrønt vandspejl.
- Svømmebassinet får den særlige farve, fordi det er beklædt med grågrønne glasmosaikstifter fra Italien, forklarer Enzo Odorico.
- Øverst afsluttes bassinet med en særlig, rund kantafslutning af specialstøbte keramiske klinker, der også er beklædt med glasmosaik, så selve vandoverfladen følger gulvniveauet med stor nøjagtighed.
I området omkring svømmebassinet er gulvet sandblæst for at give en skridsikker overflade. I de øvrige områder er naturstenene slebet fint.
Stenenes overflade har efterfølgende fået en behandling med en vandbaseret silikoneforsegling, så den porøse sten ikke tager imod støv og skidt. Gulvet rengøres med varmt vand.
Den kombinerede bar og receptionsdisk er et stort skulpturelt stenmøbel i samme materiale som gulvet, der understreger rummets forfinede enkelhed og den bevidste brug af få men karakterfulde materialer. – Foto: Tom Bartho.
Det mørkegrønne svømmebassin følger gulvets plan og afsluttes med en svagt skrånende rist. – Foto: Tom Bartho.
Læs september 2023 udgaven her
Markedsledende i afvandingsteknik
Alt i gulve til boliger, kontorer, skoler og offentlige bygninger
Arbejdsbelysning til professionelle håndværkere
Individuelle trætrapper siden 1972. Smukt og funktionelt dansk design.
Individuel design og høj kvalitet til indvendige døre – dansk producerede
Læs november 2023 udgaven her
Energieffektive luftbehandlings-løsninger. Ideelt og kontrolleret klima
Tysk kvalitets tagtegl
Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger
BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger
Et enigt bedømmelsesudvalg har udpeget Aart sammen med Vognsen & CO og Søren Jensen Rådgivende Ingeniører som det team, der skal sætte form på byens nye samlingspunkt. Vinderholdet blev udpeget blandt fem bud på projektet
Ledelsen har kæmpet til det sidste for at finde en løsning og komme om på den anden side og fuldende en turnaround, men det er ikke lykkedes
AP Ejendomme skal udvikle et nyt domicil til Team Danmark, der fortsat bliver i Brøndby. AP Ejendomme bliver ejere af domicilet, hvor Team Danmark skal kunne tilbyde danske atleter bedre faciliteter