UgensErhverv.dk
Svenskerne kan bare komme an!

Svenskerne kan bare komme an!

jem & fix står i spidsen for velkomstkomité, når den svenske byggemarkedskæde BYGGmax melder sig i Danmark.

10-04-2006

jem & fix står i spidsen for velkomstkomité, når den svenske byggemarkedskæde BYGGmax melder sig i Danmark.

Af Kenneth Madsen

– De skal være velkomne!

Sådan lyder det i kor fra de danske byggemarkedskæder efter meddelelsen om at den svenske kæde BYGGmax vil etablere sig med 50 lavprismarkeder i Danmark.

Svenskerne har længe nok set til, at jem & fix, Harald Nyborg, Silvan samt Stark-datterselskaberne Beijer Byggmaterial og Cheapy Lågprisbygg har taget den ene bid af Sverige efter den anden. Ny flyttes ’krigen’ således over i ’fjendens’ lejr – Danmark.

- Vi er ikke bekymret over den kommende udvikling. Men skulle det blive nødvendigt at svare igen, så gør vi bare det, siger direktør Svend Pedersen fra jem & fix.

Selv om hans forretninger efter alt at dømme vil blive forsøgt ’mandsopdækket’ af BYGGmax, stiller Svend Pedersen sig gerne i spidsen for en ’velkomstkomité’:

Dygtig konkurrent
– BYGGmax er en dygtig konkurrent. Det ved vi fra Sverige. Der vil blive kamp på især de hårde varer. Typisk vil gipsplader blive billigere. Men jeg er overbevist om, at konkurrencen samtidig vil flytte endnu flere kunder over til lavprismarkederne – til fordel for os begge. Det er nok de øvrige byggemarkeds- og trælastkæder, der vil komme til at mærke mest til svenskernes ankomst.

Hos jem & fix’ ejer, A/S Harald Nyborg, supplerer koncerndirektør Arne Gerlyng Hansen: – Vi kender jo BYGGmax fra Sverige og véd derfor, at de ikke er nogen særlig stor konkurrent til Harald Nyborg-kæden. Og hvad jem & fix angår, har jeg fuld tillid til, at vi fortsætter som den førende kæde i det lave prissegment.

Ingen frygt
Hos Stark siger direktør Lars Hansen:

– I Sverige lever vi udmærket side om side med BYGGmax, så det forventer jeg også, vi kan her. I øvrigt kan de ikke noget, som vi i forvejen ikke selv kan i Danmark.

I Starks søsterkæde Silvan er adm. direktør Michael Christiansen meget spændt:

– Det bliver interessant at se, hvordan svenskerne vil finde 50 beliggenheder, de som discounter vil have mulighed for at kunne betale sig fra. Specielt i hovedstadsregionen må de nok forudse noget af et problem. Derudover tror jeg, der er plads til os alle. Markedet for byggeartikler stiger konstant, og der kommer hele tiden nye gør det selv-folk til.

Lavprisgaranti
Bauhaus Danmark A/S har en lavprisgaranti, som sikrer, at kunder kan få udbetalt prisdifferencen, hvis de ser en vare, som de har købt hos Bauhaus, billigere hos en konkurrent. Der udbetales tilmed 12% af prisforskellen oveni. Kan det give anledning til ængstelse i forbindelse med BYGGmax’ etablering i Danmark?

Økonomidirektør Birger Møllevang: – Vi ryster ikke umiddelbart i bukserne over det. Vi er de billigste og vil fortsat være det, koste hvad det vil. Så vi opretholder vor lavprisgaranti. Men som hidtil skal der selvfølgelig også fortsat være tale om sammenlignelige produkter. Et billigt stykke værktøj fra Kina kan nu engang ikke sammenlignes med et dyrt kvalitetsprodukt.

Brochurer

65.000 tilsyn mod social dumping

65.000 tilsyn mod social dumping

Alene sidste år gennemførte Arbejdstilsynet 7.900 tilsyn på danske og udenlandske virksomheder, og det resulterede i 4.300 reaktioner

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Efter en knap et år lang proces har Aarsleff nu opnået alle de påkrævede godkendelser i både Danmark og Rusland, og salget af Aarsleffs russiske forretninger er nu gennemført

Ford har misforstået det danske marked

Ford har misforstået det danske marked

Hos Ford vil man gerne sælge sin Ranger Raptor som en fritidsbil, men det kommer ikke til at ske i Danmark, hvor den primært vil blive solgt som arbejdsbil og også kun kan købes på gule plader

Med på en kigger

Med på en kigger

I Frederiksberg Kommune har kommunalbestyrelsen besluttet, at alle byggehegn, der sættes op i forbindelse med Frederiksberg Kommunes bygge- og anlægsprojekter, forsynes med kighuller i forskellige højder