UgensErhverv.dk
Større overskuelighed på tagpriser

Større overskuelighed på tagpriser

Lafarge hjælper husejerne med sammenlignelige priser.

06-04-2006

Lafarge hjælper husejerne med sammenlignelige priser.

Af Kenneth Madsen

I erkendelse af, at det kan være særdeles vanskeligt for en husejer at vælge én tagløsning blandt de hundreder, som findes på markedet, har Lafarge Roofing taget det første skridt mod en væsentlig større overskuelighed.

I hæftet ’om tag’ præsenterer firmaet ikke alene alle sine produkter, men lancerer også en nogenlunde sammenlignelig prisoversigt for 48 ud af 52 mulige tagløsninger. Hæftet udmærker sig derved som idékatalog i udviklings- og forhandlingsfasen mellem entreprenører/håndværksmestre – evt. medlemmer af Lafarges egen Tagpartner-ordning – og deres kunder.

Den fælleseuropæiske tagstensgigant tager i sine totalpriser udgangspunkt i en dansk gennemsnitstagkonstruktion. Det vil sige en 180 m2 stor tagflade på et længehus.

Totalpriserne er inkluderet moms og omfatter alle tænkelige specialsten og andet tilbehør, herunder flexaftræk, isoleringselementer, tagstensbindere, skruesøm, ventilationsbånd og ventileret fuglegitter. Der er også medtaget undertag, hvor dette er nødvendigt – det er det ved alle Lafarges tagløsninger, bortset fra betontage af typen Danflock. Også levering er medregnet – endda helt op i taghøjde, hvor det er muligt.

Godt initiativ
Det er et godt initiativ, at husejere nu omsider kan få en ide om, hvor langt pengene rækker. Ikke mindst folk, som ønsker at forny et tag, får et længe tiltrængt redskab. Det er med udskiftning af tag som med køkkener: Der er næppe nogen, som starter en udskiftning uden at kende hele prisen på forhånd. Ligesom en enkelt køkkenlåge ikke gør et helt køkken, kan prisen på en enkelt tagsten heller ikke bruges til ret meget.

Det eneste minus ved den nye oversigt er, at arbejdsløn ikke er indregnet i totalpriserne. Eftersom der er forholdsvis stor forskel på størrelsen af de forskellige typer tagsten, tager det betydeligt længere tid at lægge ét tag frem for et andet.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 1)

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 1)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Damage control på boligmarkedet

Damage control på boligmarkedet

Efter at boligpriserne ramte toppen i midten af 2022, er de nu næsten tilbage på niveau som i slutningen af 2020

Kontrol af social dumping sender næsten to milliarder i statskassen

Kontrol af social dumping sender næsten to milliarder i statskassen

Siden 2015 har indsatsen resulteret i opkrævninger for knap 1,9 milliarder kroner. Sidste år alene 300 millioner kroner

Stort tillæg: Bliv klædt på til Byggeri'23 i det nye nummer af BygTek

Stort tillæg: Bliv klædt på til Byggeri'23 i det nye nummer af BygTek

Få et komplet overblik over alle stande og læs om alt det nye på årets byggerimesse, som har været fem år undervejs