UgensErhverv.dk

Advarer mod fugleklatter

Forbund fraråder sine medlemmer at arbejde på steder med fugle-møg

04-04-2006

Arbejder du på et sted, som er overskidt med fugleklatter, så bed mester om at få området renset. Så kontant lyder budskabet fra Træ-Industri-Byg (TIB) til sine medlemmer, som også rådes til eventuelt at kontakte Arbejdstilsynet.

Baggrunden er fugleinfluenza, og TIB anbefaler derfor også sine medlemmer, at skal de ind på et loft fuld af fugleklatter bør de iføre sig heldragt, handsker, overtræk til sko og maske.

- Uanset om der er konstateret fugleinfluenza eller ej i området, skal f.eks. lofter og tage renses professionelt for fuglelort, inden arbejdet går i gang, siger gruppeformand Peter Hougård Nielsen, TIB.

Han opfordrer svendene til ikke at løbe nogen risiko, da H5NI-virusen bl.a. udskilles via sekreter fra luftvejene og især gennem afføringen – altså fugleklatter. Ifølge Arbejdstilsynet sker smitte også ved tæt kontakt med levende, smittede fugle eller fra støv, der indeholder ekskrementer. H5N1 kan overleve nogle dage, hvis der er organisk materiale til stede f.eks. i en fugleklat, men virus tåler meget dårligt udtørring og sollys.

På Bornholm, hvor der er konstateret fugleinfluenza, har TIB taget advarslen til sig og forbyder sine medlemmer at arbejde på tage og lofter, hvor der ligger fugle-ekskrementer. Skal der påbegyndes arbejde på steder, hvor der ligger fugleklatter, skal bygherren eller virksomheden i grove tilfælde få udarbejdet en tilstandsrapport.

- Uanset om der er udarbejdet en tilstandsrapport eller ej, skal vores medlemmer holde sig væk indtil et professionelt rengøringsfirma har fjernet fuglemøget, siger Niels Nøttrup fra TIB, Bornholm.

I et brev til sine medlemmer beroliger TIB’s hovedkontor dog med, at hvis man følger reglerne er der ringe risiko for at blive smittet.
krus-

Brochurer

65.000 tilsyn mod social dumping

65.000 tilsyn mod social dumping

Alene sidste år gennemførte Arbejdstilsynet 7.900 tilsyn på danske og udenlandske virksomheder, og det resulterede i 4.300 reaktioner

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Efter en knap et år lang proces har Aarsleff nu opnået alle de påkrævede godkendelser i både Danmark og Rusland, og salget af Aarsleffs russiske forretninger er nu gennemført

Ford har misforstået det danske marked

Ford har misforstået det danske marked

Hos Ford vil man gerne sælge sin Ranger Raptor som en fritidsbil, men det kommer ikke til at ske i Danmark, hvor den primært vil blive solgt som arbejdsbil og også kun kan købes på gule plader

Med på en kigger

Med på en kigger

I Frederiksberg Kommune har kommunalbestyrelsen besluttet, at alle byggehegn, der sættes op i forbindelse med Frederiksberg Kommunes bygge- og anlægsprojekter, forsynes med kighuller i forskellige højder