UgensErhverv.dk

Næsehorn og gnuer bygger om

Byggeboomet har også ramt Københavns Zoo. Nu kaster næsehornene og gnuerne sig ud i et ombygningsprojekt til 60 mio. kr.

23-03-2006

Først var det elefanterne, der fik bevilliget ny stor millionærvilla, designet af den engelske guru-arkitekt Norman Foster.

Og nu mens elefanthuset stor og vokser på fundamentet, stikker næsehorn og gnuer spaden i jorden for et 60. mio. kroners renoveringsprojekt, der skal give dem et udvidet anlæg på størrelse med to parcelhusgrunde.

Der er naturligvis en bagtanke med de mange rare kvadratmeter, for zoo vil igen deltage i det europæiske avlsarbejde for næsehorn, og så skal der være mere plads.

– Vi ombygger, så forholdene kommer up-to-date. Ifølge det internationale avlsprogram, skal alle zoologiske haver, der holder hvide næsehorn, have plads til mindst to hanner og to hunner. Det har vi ikke på nuværende tidspunkt. Det er stimulerende for hannerne at kunne lugte andre hanner, når de skal parre sig, og derfor er det bedst at have mere end blot en han, forklarer zoo-direktør Lars Lunding Andersen.

Projektet omfatter en ny stald, hvor gnuerne rykker ind, og så overtager næsehornene hele den gamle fællestald, som bliver forstærket for at kunne holde til de nye beboeres livsstil.

– Næsehorn er meget stærke dyr. Derfor skal vi blandt andet udskifte trævæggene i den gamle gnustald med beton, så de kan holde til, at de godt to tons tunge næsehorn kaster sig imod dem, fortæller projektleder Eivin Hansen fra NCC, der står for ombygningen.

Udenfor består anlægget af blandt andet et mudderbad og en grav, hvor voldene forstærkes af en svellemur bestående af betonpæle, valset stål og sveller.

Anlægget skal stå klar til juli og er første etape af en total ombygning af Savannen, som til næste år skal omdannes til et 15.000 kvadratmeter stort fællesanlæg for giraffer, næsehorn, antiloper, gnuer og zebraer.

-mir

Brochurer

65.000 tilsyn mod social dumping

65.000 tilsyn mod social dumping

Alene sidste år gennemførte Arbejdstilsynet 7.900 tilsyn på danske og udenlandske virksomheder, og det resulterede i 4.300 reaktioner

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Efter en knap et år lang proces har Aarsleff nu opnået alle de påkrævede godkendelser i både Danmark og Rusland, og salget af Aarsleffs russiske forretninger er nu gennemført

Ford har misforstået det danske marked

Ford har misforstået det danske marked

Hos Ford vil man gerne sælge sin Ranger Raptor som en fritidsbil, men det kommer ikke til at ske i Danmark, hvor den primært vil blive solgt som arbejdsbil og også kun kan købes på gule plader

Med på en kigger

Med på en kigger

I Frederiksberg Kommune har kommunalbestyrelsen besluttet, at alle byggehegn, der sættes op i forbindelse med Frederiksberg Kommunes bygge- og anlægsprojekter, forsynes med kighuller i forskellige højder