UgensErhverv.dk

Sort arbejde på skemaet

Tekniske skoler på Fyn opfordrer unge til sort arbejde

20-03-2006

Det har vakt opsigt, at lærlinge på Odense Tekniske Skole og Svendborg Erhvervsskole får gode råd af deres undervisere om, hvordan de udfører sorte fritids-projekter – og flere kører nærmest en forretning uden moms og skat ved siden af skoleforløbene.

Fyens Stiftstidende har talt med flere undervisere, som fortæller, at det sorte arbejde er en del af uddannelsen.

- Sort arbejde udvikler de unge meget, så det er ikke andet end en gevinst for faget, siger faglærer Jan Wewer fra Odense Tekniske Skole. De mest aktive skaber sig et erfaringsgrundlag og bliver mestre bagefter.

Dansk Byggeris formand, direktør Povl Christensen fra det fynske entreprenørfirma, Hansson & Knudsen, er stærkt fortørnet over skolernes positive holdning til sort arbejde.

- Det er helt utilstedeligt, og jeg forventer, at skolernes ledelse tager fat på sagen, siger han. Når lærerne er klar over, at eleverne laver sort arbejde, skal de overhovedet ikke give dem gode råd. De skal fortælle, at det er ulovligt og skadeligt.

Povl Christensen håber, at der er tale om et fåtal af undervisere på de tekniske skoler, der har en positiv holdning til sort arbejde. På baggrund af sagen vil Dansk Byggeri tage kontakt til foreningens medlemmer af de tekniske skolers bestyrelser i hele landet med henblik på at få skærpet opmærksomhed på både elevers og læreres holdning til sort arbejde.

Undervisningsminister Bertel Haarder (V) er også oprørt.

- Sort arbejde er kriminelt, det er snylteri, og det er aldrig positivt. Jeg nægter at tro, at undervisere rådgiver om eller ser igennem fingre med sort arbejde, og det er enten en misforståelse eller en uheldig udtalelse at kalde det en gevinst for uddannelsen, siger han.
krus-

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Erhvervsskoler er ikke kun håndværkerskoler

Erhvervsskoler er ikke kun håndværkerskoler

Danske Byggecentre opfordrer til at adskille erhvervsuddannelserne. Selv de dygtigste håndværkere er afhængige af de merkantile uddannelser

Har du fået stjålet dit værktøj?

Har du fået stjålet dit værktøj?

En masse værktøj, som to litauiske mænd har stjålet i sidste uge, bliver nu fremlyst af politiet i Esbjerg- og Vardeområdet. Har man fået stjålet sit værktøj, kan man henvende sig til Varde Politi

Vandstand på op til 5 meter kan blive en realitet i København

Vandstand på op til 5 meter kan blive en realitet i København

Nye beregninger fra Kystdirektoratet og DMI viser, hvor høj vandstanden kan blive langs kysterne i Københavnsområdet under den værst tænkelige stormflod i dag og i fremtidens klima

Kan styrte sammen som et korthus: Derfor blev boliger i Snekkersten evakueret

Kan styrte sammen som et korthus: Derfor blev boliger i Snekkersten evakueret

Beboerne i Boligbyggeriet ’Stævnen’ i nordsjællandske Snekkersten, der drives af boligselskabet Boliggården, blev i starten af februar evakueret. Sweco forklarer her hvorfor