UgensErhverv.dk

Sort arbejde på skemaet

Tekniske skoler på Fyn opfordrer unge til sort arbejde

20-03-2006

Det har vakt opsigt, at lærlinge på Odense Tekniske Skole og Svendborg Erhvervsskole får gode råd af deres undervisere om, hvordan de udfører sorte fritids-projekter – og flere kører nærmest en forretning uden moms og skat ved siden af skoleforløbene.

Fyens Stiftstidende har talt med flere undervisere, som fortæller, at det sorte arbejde er en del af uddannelsen.

- Sort arbejde udvikler de unge meget, så det er ikke andet end en gevinst for faget, siger faglærer Jan Wewer fra Odense Tekniske Skole. De mest aktive skaber sig et erfaringsgrundlag og bliver mestre bagefter.

Dansk Byggeris formand, direktør Povl Christensen fra det fynske entreprenørfirma, Hansson & Knudsen, er stærkt fortørnet over skolernes positive holdning til sort arbejde.

- Det er helt utilstedeligt, og jeg forventer, at skolernes ledelse tager fat på sagen, siger han. Når lærerne er klar over, at eleverne laver sort arbejde, skal de overhovedet ikke give dem gode råd. De skal fortælle, at det er ulovligt og skadeligt.

Povl Christensen håber, at der er tale om et fåtal af undervisere på de tekniske skoler, der har en positiv holdning til sort arbejde. På baggrund af sagen vil Dansk Byggeri tage kontakt til foreningens medlemmer af de tekniske skolers bestyrelser i hele landet med henblik på at få skærpet opmærksomhed på både elevers og læreres holdning til sort arbejde.

Undervisningsminister Bertel Haarder (V) er også oprørt.

- Sort arbejde er kriminelt, det er snylteri, og det er aldrig positivt. Jeg nægter at tro, at undervisere rådgiver om eller ser igennem fingre med sort arbejde, og det er enten en misforståelse eller en uheldig udtalelse at kalde det en gevinst for uddannelsen, siger han.
krus-

Brochurer

65.000 tilsyn mod social dumping

65.000 tilsyn mod social dumping

Alene sidste år gennemførte Arbejdstilsynet 7.900 tilsyn på danske og udenlandske virksomheder, og det resulterede i 4.300 reaktioner

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Aarsleff er endelig ude af Rusland

Efter en knap et år lang proces har Aarsleff nu opnået alle de påkrævede godkendelser i både Danmark og Rusland, og salget af Aarsleffs russiske forretninger er nu gennemført

Ford har misforstået det danske marked

Ford har misforstået det danske marked

Hos Ford vil man gerne sælge sin Ranger Raptor som en fritidsbil, men det kommer ikke til at ske i Danmark, hvor den primært vil blive solgt som arbejdsbil og også kun kan købes på gule plader

Med på en kigger

Med på en kigger

I Frederiksberg Kommune har kommunalbestyrelsen besluttet, at alle byggehegn, der sættes op i forbindelse med Frederiksberg Kommunes bygge- og anlægsprojekter, forsynes med kighuller i forskellige højder