UgensErhverv.dk

MT Højgaard vækstplan holder

Øget omsætning på 15 procent for regnskabsåret 2005 giver tilfredshed i entreprenør-virksomheden.

17-03-2006

I MT Højgaard er der tilfredshed ovenpå aflæggelsen af årsregnskabet 2005.

Regnskabet viser et øget overskud før skat på 125 mio. kr. og en omsætningsfremgang på 15 procent til sammenlagt 8.463 mio. kr.
Det er en stigning på 1,1 mia. og det tages i virksomheden som et lovende tegn på, at målet om omsætningsvækst til 12 mia. kr. i 2010 er inden for rækkevidde.

Samtidig er overskudsfremgangen på 54 procent, men overskuddet er på beskedne 1,5 procent af omsætningen og viser, at MT Højgaard stadig skal holde tungen lige i munden, og få uheldige enkeltsager kan tippe regnskabet.

- MT Højgaard er blevet en sund forretning, men der er stadig plads til forbedringer. Vores dattervirksomheder har bidraget meget positivt til vores resultat. I vores kerneforretning har vi haft et par sager, som desværre viste sig at give et tab eller ikke blev en tilstrækkelig god forretning. Vi har i enkelte tilfælde prissat for lavt. Det skyldes, at kontrakterne blev indgået for nogle år siden, hvor markedsforholdene var anderledes, uddyber adm. dir. Kristian May.

På ordresiden er den positive stemning intakt. Start 2005 havde MT Højgaard en ordrebeholdning på 5.398 mio. kr., mens den samme tidspunkt i 2006 lå på 8.352 mio. kr. En stigning på 55 procent.

- mir

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 15/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 15/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Storstrømsentreprenør dømt for lønsvindel i stor skala

Storstrømsentreprenør dømt for lønsvindel i stor skala

Skandale efter skandale på byggeriet af den nye Storstrømsbro har ikke fået politikerne til at skride ind med de nødvendige sanktioner

Rotter klarer sig fint i defekte kloakstikledninger

Rotter klarer sig fint i defekte kloakstikledninger

Der er cirka fire millioner stikledninger. ERFA-gruppe foreslår obligatorisk tv-inspektion af kloakken ved hussalg

Små virksomheder kan få støtte til diagnose-elever

Små virksomheder kan få støtte til diagnose-elever

Den manglende autoritet og disciplin i folkeskolen forplanter sig nu til virksomhederne, der overtager de unges videre uddannelse