UgensErhverv.dk

Prisen op på erhvervsjord

Det bliver dyrere at opføre erhvervsejendomme i Ørestad.

17-03-2006

Det bliver dyrere at opføre erhvervsejendomme i Ørestad

Ørestadsselskabet hæver priserne for byggeret til erhvervsbyggeri. Med virkning fra 15. marts 2006 stiger priserne pr. etagemeter til 4.000 kr. Hertil kommer et infrastrukturbidrag på 200 kr. pr. etagemeter.

- Efterspørgslen efter jord til erhvervsformål stiger markant i øjeblikket. Vores politik har hele tiden været at lade priserne følge efterspørgslen, og nu mener vi, at markedet kan bære en prisstigning, siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen i en pressemeddelse.

- Da jeg tiltrådte i november 2004 solgte vi jord til erhvervsformål for 2.800 kr. pr. etagemeter. Nu kommer vi op på 4.000 kr. pr. etagemeter. Det går stærkt i Ørestad i disse år.

Ørestadsselskabet vurderer derimod, at prisen på boligjord ligger på rette niveau. Selskabet fastholder derfor prisen for byggeret til boliger på 4.500-5.500 kr. pr. etagemeter. Hertil kommer 200 kr. pr. etagemeter i infrastrukturbidrag.

Salget af byggejord i Ørestad i 2006 har foreløbig indbragt 957 mio. kr. ekskl. infrastrukturbidrag svarende til 228.000 etagemeter. Hovedparten kan henføres til januars salg af boligjord i Ørestad Syd, men i dette tal indgår også ´Bjerget´ – et kombineret bolig og parkeringshus i Ørestad City.

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 17/2024 - 1)

Konkurser i byggeriet (Uge 17/2024 - 1)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

FCK vil renovere Parken for trecifret millionbeløb

FCK vil renovere Parken for trecifret millionbeløb

Investeringerne sker uafhængigt af aktuelle meldinger fra Københavns Kommune om muligheden for forlængelse af hjemfaldspligten. Klubbens træningsanlæg på Frederiksberg får også en overhaling

Besværligt demokrati forsinker grønne projekter

Besværligt demokrati forsinker grønne projekter

Regeringen kommer med et lovforslag, der skal sikre højere tempo i behandlingen af klagesager

Skal være et fyrtårnsprojekt for hele byggeriet med 75 procent lavere CO2-forbrug

Skal være et fyrtårnsprojekt for hele byggeriet med 75 procent lavere CO2-forbrug

Med en ambition om at skære 75 % af CO2-forbruget, skal Lejerbo Helsingørs kommende 33 rækkehuse, kaldet Falkenberghøje, i Ålsgårde inspirerer aktører i hele byggebranchen