UgensErhverv.dk

Billige motorveje

Danske motorveje hører til de billigste i Europa

13-03-2006

Det koster godt 37 mio. kr. at anlægge én kilometer firesporet motorvej i Danmark, og det er langt billigere end i de fleste andre europæiske lande. Således koster den samme strækning i Storbritannien 143 mio. kr., mens Belgien er det billigste land med en pris på 30 mio. kr.

Tallene er kommet frem via en undersøgelse, som rådgivningsvirksomheden Cowi har lavet for Vejdirektoratet. Rapporten skal bruges til at sikre den optimale konstruktion af motorveje og udvidelser i Danmark.

Det er første gang, at der er gennemført en så nøje prisanalyse, og når priserne svinger så meget – eksempelvis koster én kilometer motorvej i Holland 89 mio. kr. – hænger det givet sammen med, at der i de dyreste lande er tradition for højere miljø-omkostninger, som bl.a. går til at betale for gener til motorvejens naboer. Således er det typisk, at man der udskifter vinduerne med dobbelt glas og andre støjdæmpende tiltag. Desuden er jorden generelt dyrere i de nævnte lande.

Tyskland og Sverige matcher næsten Danmark, hvor én kilometer motorvej koster henholdsvis 39,5 og 38,7 mio. kr.
krus-

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Hvordan kommer man i gang med den bæredygtige omstilling som virksomhed i byggebranchen? Det og mange andre spørgsmål gav bæredygtighedschef i Lemvigh-Müller, Pernille Kiær svar på i seneste udgave af BygTek Live. Se eller gense det her

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

120 medarbejdere mister jobbet ved konkursen, der kommer efter længere tids skriverier i pressen om udeblevne udbetalinger, og flere underleverandører står nu til at få en lang næse

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Men som helhed er dansk økonomi bomstærk, og statskassen er fyldt op over alle kanter