UgensErhverv.dk

Danfoss skyder penge i havneplan

Et mini-dockland som i London med et superhotel, der skal bringe Sønderborg på verdenskortet, er på vej

09-03-2006

Sønderborg har en ambition om at få en markant ny havnefront, hvor den verdensberømte canadiske arkitekt, Frank Gehry, skal stå for havnens perle i form af et hotel, som i kraft af sin arkitektoniske udformning og arkitektens masterplan skal være omdrejningspunkt og en magnet for udviklingen af området.

Drømmen er kommet et skridt nærmere efter at Bitten og Mads Clausens Fond (Danfoss) har valgt at skyde 10,4 mio. kr. i det selskab, der skal udvikle havnen. Fonden bliver dermed hovedaktionær i selskabet, mens Sønderborg Kommune skyder 9.9 mio. kr. ind i det, og sælger havnearealerne til selskabet.

- Jeg er overbevist om, at arkitekturen og vores visioner for havnen vil vække opsigt langt omkring, og sætte byen og området ikke bare på danmarks- og europakortet, men verdenskortet, siger Sønderborgs borgmester A. P. Hansen (V).

- I fundatsen for Bitten og Mads Clausens Fond står der, at fonden skal arbejde for at gøre området og Sønderborg til et attraktivt sted at arbejde og slå sig ned, tilføjer fondens formand, Peter M. Clausen. Derfor vil vi gerne støtte og medvirke i projektet.

Før det kommer i gang skal der dog indgås en nøjere aftale med Frank Gehry om honorar, tidshorisont og betingelser for hans deltagelse.
krus-

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Hvordan kommer man i gang med den bæredygtige omstilling som virksomhed i byggebranchen? Det og mange andre spørgsmål gav bæredygtighedschef i Lemvigh-Müller, Pernille Kiær svar på i seneste udgave af BygTek Live. Se eller gense det her

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

120 medarbejdere mister jobbet ved konkursen, der kommer efter længere tids skriverier i pressen om udeblevne udbetalinger, og flere underleverandører står nu til at få en lang næse

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Men som helhed er dansk økonomi bomstærk, og statskassen er fyldt op over alle kanter