UgensErhverv.dk

Byggemesse i topform tager imod

Flere kvadratmetre og en dag mindre. Byggeri 2006 har fokus på effektive produkter og rationelle løsninger.

09-03-2006

Besøgende på Byggeri-messen 2006 kan føle sig som del af en solid succes, når de traver gennem de mere end 25.000 kvadratmeter udstillingsareal.
Hvor mange fagmesser i disse år døjer med vigende besøgstal og færre udstillere har Byggeri-messerne gang på gang kunnet melde om fulde huse og tilfredse blandt udstillere og besøgende.
Også i år har messen vokseværk, så arrangørerne har måtte kappe en luns af restauranten, for at få plads til de udstillere, som ivrigt bejler til de professionelle håndværkere.

- Siden messen i 1998 er vi vokset for hver gang, og i år har vi måtte udvide arealet med 5 procent. Det er rigtigt dejligt, og viser at konceptet med en fokuseret fagmesse er rigtigt, fortæller en tilfreds direktør Palle Thomsen fra TUN, der står bag messen.
Konceptet er velkendt: Her præsenteres de byggeprodukter og -løsninger, som man kan finde hos tømmerhandlerne.

Følg Bedre Byggeri
Messen 2006 har et par nye tiltag. Den væsenligste er en slags rød tråd gennem udstillingen. Med konceptet Bedre Byggeri fokuseres der på løsninger, som kan være med til at gøre en forskel i travle håndværkeres liv.

- Der er så travlt i byggebranchen i øjeblikket, at det er vigtigt at vise produkter og løsninger, der kan give besparelser og bedre effektivitet i arbejdet. Dem kan man finde på standene markeret med et Bedre Byggeri-logo, fortæller Palle Thomsen.

Bedre Byggeri-stande er også præsenteret særskilt i messekataloget. Blandt eksemplerne på Bedre Byggeri-produkter er nye superlette stilladsdæk af komposit, en limmaskine til fuldklæbning af gulve, som håndteres stående og er 3-4 gange hurtigere end med traditionelle metoder, en multi-tagfod, der sparer tid og materialer ved montering og vibrationsfrit elværktøj. Produkter og løsninger der både handler om økonomi og arbejdsmiljø.

- I dag præsenteres nyheder i høj grad på internettet så snart de er aktuelle, men den gode forståelse for produktet fås, når man oplever det i virkeligheden. Derfor er en messe det bedste sted at opleve dem, siger Palle Thomsen.

IT løsning der rykker
Et andet tiltag, som sikkert også forstås bedst i virkeligheden, er Den Digitale Skurvogn fra udannelsescenteret Vitus Bering. Den er beregnet på at sende uddannede håndværkere, konstruktører og ingeniører ind i den digitale verden ved at vise de løsninger, som med den nye it-teknologi bliver stadig mere udbredt i byggeriet.

- Det drejer sig om at vise folkene ude på byggepladserne, hvordan it virkelig kan gøre en forskel i deres daglige arbejde, fortæller lektor Jens Heldgaard fra Vitus Bering Danmark. I vognen møder man bl.a løsninger, der kan spare tid.

- Vi ved alle sammen, at ugesedlerne med time- og materialeforbrug ofte bliver udfyldt i sidste øjeblik. Det betyder, at masser af timer og materialer bliver glemt, og det koster penge. Hvis alle snupper en PDA eller mobiltelefon med rundt, kan det hele klares løbende, og eftersom indtastningerne går trådløst igennem til mester, så kan fakturaen faktisk i princippet skrives samme aften. Hvis man så samtidig lægger ”skemaerne” til kvalitetssikring ind på PDA’en, så har man virkelig taget brodden af papirnusseriet, nævner Jens Heldgaard som eksempel på en ”digital” gevinst.

Vognen er udstyret med 10 bærbare computere, trådløst netværk og parabolantenne.

En dag mindre
Blandt de mere markante ændringer i messen er, at den nu kun varer 4 dage mod tidligere 5. En tendens til at skære ned på udstillingsdagene, som også ses hos andre fagmesser.

- Over halvdelen af udstillerne ønskede, at lørdagen ikke var udstillingsdag, så nu ser vi, hvordan det bliver modtaget, siger Palle Thomsen.
En dag mindre betyder færre udgifter til personalet for udstillerne. De har i forvejen rigeligt pres på reklamebudgetterne i en branche, hvor stadigt flere byggevarer og løsninger ser dagens lys.

- Vi tror ikke, at den manglende dag kommer til at gå ud over det samlede antal besøgende på messen. Den bliver bare mere koncentreret, siger Palle Thomsen. Alligevel er han dog en smule skeptisk.

- Man siger måske, at mange af de besøgende om lørdagen er private, men der er nok også en stor del, der er håndværkere som benytter dagen til at lave en familietur med kone og børnene, mener Palle Thomsen.

For travlt til en messe?
Selvom Byggeri 2006 lægger op til endnu en messe-succes er der dog en joker.

- Der er stor travlhed i byggeriet. Især efter en vinter med mange dage, hvor der ikke har kunnet arbejdes på grund af dårligt vejr. Det giver risiko for færre besøgende, men vi tror på, at der stadig er plads til et messe-besøg, siger Palle Thomsen, der allerede har en rigtig god indikation af, at der nok skal blive tryk på de 4 messedage.

Antallet af solgte spisebilletter til restauranten er nemlig på samme høje niveau som altid, hvilket peger på, at de forventede 30.000 besøgende nok skal møde op.

- Både fordi messen foruden de faglige nyheder og løsninger, også er stedet, hvor man plejer de sociale kontakter i branchen. Her møder man flere kunder, leverandører og kolleger end noget andet sted, slutter en optimistisk Palle Thomsen.

-mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 1)

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 1)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Damage control på boligmarkedet

Damage control på boligmarkedet

Efter at boligpriserne ramte toppen i midten af 2022, er de nu næsten tilbage på niveau som i slutningen af 2020

Kontrol af social dumping sender næsten to milliarder i statskassen

Kontrol af social dumping sender næsten to milliarder i statskassen

Siden 2015 har indsatsen resulteret i opkrævninger for knap 1,9 milliarder kroner. Sidste år alene 300 millioner kroner

Stort tillæg: Bliv klædt på til Byggeri'23 i det nye nummer af BygTek

Stort tillæg: Bliv klædt på til Byggeri'23 i det nye nummer af BygTek

Få et komplet overblik over alle stande og læs om alt det nye på årets byggerimesse, som har været fem år undervejs