UgensErhverv.dk

Høje bolig-bølger i Vejle

Et originalt bygningsværk fra Henning Larsen bliver Vejles nye vartegn

07-03-2006

Vejle kan se frem til et nyt vartegn i form af et markant, skulpturelt og visuelt anderledes byggeri i form af fem boligblokke formet som bølger lige ned til Vejle Fjord. Tegnet af Henning Larsens Tegnestue, som vandt foran 11 andre forslag fra dansk arkitekturs elite.

Med dette valg har kommunen også fravalgt et omstridt forslag fra tegnestuen Plot om at rejse fem boligblokke formet efter bogstaverne i bynavnet Vejle.

De kommende og hvide blokke bliver på ni etager med 140 attraktive lejligheder, der alle får udsigt over fjorden og bliver meget synlige, når man kigger ind mod byen fra fjorden. Byggeriet er døbt Bølgen, der sammen med en promenade foran vil skabe sammenhæng mellem fjorden, landskabet og byen. Om dagen vil den hvide form stå tydeligt tegnet af buernes bløde bevægelser som en sky, der spejler sig i fjordens vandspejl, og om aftenen vil den karakteristiske profil stå som et bølgende landskab af lys og farver.

Flere vinder-projekter
Blandt de seneste andre vinder-projekter fra Hennings Larsens hånd er en ny sportspark i Gentofte, som vil integrere det eksisterende anlæg med en række nye faciliteter til både elitesport og motionstræning – bl.a. med en aktivitetsløjpe, der vil forbinde byen med sportsparken.

Desuden vandt tegnestuen for nylig den internationale konkurrence om udformningen af det nye og 16.000 kvm store Moesgård Museum. Vinderforslaget samler alle museets udstillings-aktiviteter under ét tag, og får en fornem beliggenhed i Skåde Bakker syd for Århus. Og vil med sit skrånende taglandskab af græs, mos og blomster fremstå som et markant synligt ikon, der er synligt helt ude fra havet.

Bygningens indre er formet som et terrasselandskab inspireret af arkæologiske udgravninger, hvor historiens lag gradvist afdækkes, og forsvundne byer kommer til syne. Her kan den besøgende bevæge sig rundt gennem et levende forløb af udstillinger og videnskabelige forsøg – som en opdagelsesrejsende i tid og rum.

Tegnestuen deltager også aktivt i projektet På Tværs i Sønderborg, hvor målet er via frivillige kræfter at skabe et multifunktionelt aktivitetshus der skal favne alle byens borgere og skabe en bedre sammenhæng mellem en almen boligbebyggelse og et omkringliggende parcelhuskvarter.
krus-

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Sådan er Lemvigh-Müller blevet klar til den bæredygtige omstilling

Hvordan kommer man i gang med den bæredygtige omstilling som virksomhed i byggebranchen? Det og mange andre spørgsmål gav bæredygtighedschef i Lemvigh-Müller, Pernille Kiær svar på i seneste udgave af BygTek Live. Se eller gense det her

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

Vrede underleverandører fik ingen betaling: Muffbyg er gået konkurs

120 medarbejdere mister jobbet ved konkursen, der kommer efter længere tids skriverier i pressen om udeblevne udbetalinger, og flere underleverandører står nu til at få en lang næse

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 12/2023 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Stram Finanslov skærper krigen mod inflationen

Men som helhed er dansk økonomi bomstærk, og statskassen er fyldt op over alle kanter